Vattenkuren

 

Här en gratis kur
som förebygger och botar en mängd sjukdomar.

Kuren är skapad av dr. Batmanghelidj. Alias dr. Batman!

Det räcker dock inte att man läser om kuren. Man ska faktisk göra det innan det fungerar! Nu vet du det, så gå och ta ett glas vatten nu, innan du läser vidare ;-)

Drick 3 liter vatten med minst en tesked havssalt om dagen!
Eller mer exakt: 0,3 liter vatten pr 10 kg kroppsvikt samt ett kryddmått havssalt pr liter vatten. Drycker med koffein eller alkohol är vätskedrivande, öka därför vattenmängden med minst lika mycket extra vatten som kaffe/te/läskeblask med coffein eller alkohol du tar. Drick än mer vatten/salt när du svettas mycket. 


Vattnet: Kran eller mineralvatten utan kolsyra. Destillerat vatten i stor mängd urlakar kroppen, särskilt på kalk. 

Saltet: Rent havssalt utan antiklumpmedel. Dr. Batman föreskriver atlanthavssalt: Celtic Salt som finns på hälsokost. Atlanthavssalt är ljusgrått och känns lite fuktigt. Andra naturliga mineralsalt är också OK. Du som inte är van att dricka mycket vatten måste vänja dig gradvist till större vatten-, och speciellt saltintag, då din kropp är i ett onaturligt försvarsläge och organiserad sig härefter. Scrolla ner här på sidan till info om salt.

När vatten finns tillgängligt att fritt tränga in i cellerna är det filtrerad från det utsidas salta ”havet” och tillförs i cellerna som är på överarbete trots deras vattenbrist. Vår kropp är konstruerad på så sätt att den lagrar en vattenbuffert att användas vid nödsituationer och detta är orsaken till vi utvecklar ödem, t.ex. svullna vader, och upplagrar vatten vid kraftig dehydrering. Hjärnan ger signal till njurarna att spara på salt och vatten och således utvecklar vi tjocka svullnader, om vi inte dricker tillräckligt med vatten.

1: Vatten förebygger och botar halsbränna.
Halsbränna är en signal på vattenbrist i övre mellangärdet. Det är ett kraftigt tecken på att kroppen behöver vatten. Kroppen släpper under inga omständigheter den starka magsyra ut i tarmarna som inte tål det, men upp i halsen istället. Bruket av div. medikament vill inte avhjälpa orsaken till halsbränna men istället orsaka inflammation i mage och tolvfingertarm och med tiden, även orsaka hiatalbråck, magsår och ev. cancer i magregionen inkl. lever och bukspottkörtel. 


2: Vatten förebygger och botar reumatism.
Reumatiska ledsmärtor - artrits - är en signal på vattenbrist i det verkande ledet. Det kan drabba ung som gammal. Smärtstillande medicin dämpar tillfälligt symptomet men utsätter personen för än större skada från medicinen. Vatten och lite salt vill bota denna sjukdom. 

3: Vatten förebygger och botar ryggsmärta.
Smärta i höft och rygg orsakas av vattenbrist i de ”vattenkuddar” som stöttar disken i ryggraden. Även här hjälper endast vatten. Det är djupt tragisk att läkarna inte förstår detta och alla medikament, manipulationer och ev. operation vill efter en tid orsaka osteoartrit när brosk i alla leder är döda och borta. Därefter deformeras ryggen och till sist blir personen krympling. Smärtstillande medicin har sina egna livshotande komplikationer.
(Min rygg gav mig stora problem för 40 år sedan och jag känner av den om jag inte får tillräckligt med vatten samt ganska mycket smör varje dag.)


4: Vatten förebygger och botar angina pectoris.
Ångestfull smärta i hjärttrakten - angina pectoris – är tecken på vattenbrist i hjärt/lungtrakten. Det botas med ökat vattenintag intill patienten är smärtfri och oavhängig av medikamenter. Medicinsk övervakning är klokt, men ändå– vatten är kuren mot angina pectoris. 


5: Vatten förebygger och botar migrän.
Migrän är tecken på det behövs vatten av hjärnan och ögonen. Det vill totalt gå bort om dehydrering hindras att etablera sig i kroppen. Den typ av dehydrering där orsaker migrän kan ev. även orsaka inflammation i baksidan av ögat, t.o.m. synförlust. 


6: Vatten förebygger och botar colitis.
(Tjocktarmsinflammation) Colitissmärta är tecken på vattenbrist i den stora tarmkanalen. Det hänger samman med förstoppning därför den stora tarmen försöker utnyttja den sista droppa vatten ur avföringen.

Tragedi: Att inte erkänna colitis är tecken på dehydrering vill orsaka permanent förstoppning. Senare, stenhård avföring, divertiklar på tarmväggen, hemorrojder och polyper, och sannolikt öka risken att utveckla cancer i tjock- och ändtarm. 


7: Vatten och salt förebygger och botar astma.
Astma, som årligen drabbar 14 miljoner barn på världsplan och dödar många tusen om året, är en komplikation av dehydrering av kroppen. I astma är fri luftpassage hindrad så vatten inte lämnar kroppen i form av ånga, vilket tydligt ses i frostväder. Det kommer inte vit ånga ur munnen på en astmatiker som på friska personer. Ökat vattenintag vill förebygga astmaanfall. Astmatiker behöver även mer salt att bryta sönder pluggen i lungorna där hindrar den fria luftpassage.


Tragedi: Dehydrerade och därmed obehandlade barn vill etablera en obotlig genetisk astmaskada i kroppen.

8: Vatten förebygger och botar högt blodtryck.
Högt blodtryck är kroppens försök att hindra uttorkning när det inte finns tillräckligt vatten att fylla alla blodkärlen som fördelar vatten ut i vitala celler. Som del av den omvända osmos-mekanism, när vatten från blodserumet är filtrerad och införs samtidigt i biljoner viktiga celler genom de mikroskopiska små membranhål, behövas extra högt tryck för att åstadkomma denna process. Vatten och extra salt vill bringa blodtrycket tillbaka till normaltillstånd. 


Tragedi: Att inte erkänna att högt blodtryck är en av de största indikationer på dehydrering i kroppen är mycket sorgligt. Att försöka behandla det med vattendrivande medikamenter är rent brottsligt. Efter en tid tillkommer blockering av artärerna som går till hjärna och hjärta. Detta vill orsaka hjärtattack och paralyserande slaganfall, kanske även njursjukdomar. Det orsakar dessutom hjärnskada och medverkar till nervsjukdomar som t.ex. Alzheimers. 

9: Vatten förebygger och botar åldersdiabetes.
Åldersdiabetes är en annan av kroppens anpassningsförsök mot kraftig dehydrering av kroppen. Att ha tillräckligt med vatten i cirkulation till de olika funktionerna i kroppen och för hjärnans prioriterade vattenbehov, minskas insulintillförseln för att hindra insulinet att pressa vatten ut i alla kroppens celler. Ved diabetes kan endast vissa vitala celler tillåtas att motta lite vatten. Vatten och lite salt vill bota sjukdomen i dess tidiga skede. 


Tragedi: Att inte erkänna åldersdiabetes som en komplikation av dehydrering vill efter en tid orsaka massiv ödeläggelse av blodbanorna i hela kroppen. Detta vill i sin tur orsaka förlust av tår, fötter och ben p.g.a. kallbrand. Det kan även orsaka ögonskada och t.o.m. blindhet. 

10: Vatten sänker blodkolesterolet.
Onormalt högt kolesterolvärde i blodet är en tidig indikation på uttorkning av kroppen. Kolesterol är ett lera-liknande material som fylls i sprickor i vissa cellmembraner att hindra de förlorar deras vitala vattenhalt genom osmos till den mer kraftfulla blodcirkulationen i den omedelbara omnejden. Utöver att kolesterol producerar olika hormoner samt isolering till nervbanorna, blir det också använd som ett ”sköld” mot onödigt stor vattenavgivning till andra vitala celler som normalt växlar vatten genom sina cellmembraner.


11: Vatten botar depression, impotens, kroniskt trötthet, lupus, MS, muskeldystrofi. Dessa sjukdomar orsakas av långvarig kronisk dehydrering men alla botas när kroppen har det bra och regelmässigt får tillfört vatten. Vid dessa sjukdomar är det bra med regelmässig motion som en del av behandlingsprogrammet.

12: Vatten och salt förebygger cancer.

Efter någon veckas kur
börjar tänderna bli vitare och håret sluter mjälla.

Hur vet man om man får tillräckligt med vatten?
Kolla färgen på urinen. Är den ljusgul och klar är det ok. Är den gul eller orange får man för lite vatten.

Dr Batmanghelidj's bok på svenska
"Your body's many cries for water" Din kropp skriker efter vatten  ISBN: 9789197615105 finns t.ex i 2000-talets webbutik:


Dr. F. Batmanghelidj’s Watercure HEMSIDA

Hans fans entusiastiska Watercure2 SIDA.
Otroligt många "Oh My God-Testimonials" Mycket Amerikansk!

 


Förr i tiden drack man brunn i Ramlösa
En kur som bestod i att man bl a drack 8 liter mineralrikt källvatten om dagen! Inte konstigt de blev friska!

Vill du uppleva stämningen från den tiden? 
Ja går det utmärkt bra även i dag på Medevi Brunn vid norra Vättern, där brunnens vatten fortfarande kan smakas. Sedan finns Bompa Bompa musik varje dag utom måndagar under sommaren på Schweizeriets café-terass. Underbart; och även musik till Grötlunken senare kl 21.

Här finns dock ingen behandling mera.
De flesta av de 65 anrika byggnaderna är hotell och vandrarhem idag, men även flera festsalar, museum med gammalt apotek och tom. en kyrka, så bröllopet kan firas här.

Detta var en sida om vatten och jag slutar med Urban Hjärne.
Medivi Brunns grundare, förste brunnsläkare och intendent.

Enligt Urban Hjärne så behövde både kroppen och själen sitt för att hälsan skulle infinna sig. Att glömma bort vardagens bekymmer med musik och trevligt umgänge var lika viktigt som det renande vattnet och måttlig motion.

Allt gick och går fortfarande idag att njuta på Medevi Brunn!


UPP