Silver dödar allt -Utom patienten!

Without overstating the case
, it may be time to recognize colloidal silver as not only the safest medicine on Earth, but also the most powerful! -Mark Metcalf.

En anonym grupp av forskare, läkare och sjuksköterskor har gjort en fantastisk bra sida om i princip allt det finns värt att veta om KS men som de inte får tala om för patienterna: Kolloidaltsilver.me

På denna min sida finns info om
-Kolloidalt silver
-Dossering av Kolloidalt silver
-Artikel från tidningen 2000-Vet.
-Ionosil kontra HTS

Användareberättelser finns nu på en separat hemsida

Egen tillverkning finns HÄR


Från: Banishing Disease with three 9-volts batteries av Mark Metcalf:
Föreställ dig ditt eget sjukhus.
Men inte vilket sjukhus som helst. Faktisk faller dödligheten när läkarna strejkar. Död p.g.a. giftiga mediciner, onödig behandling, grov ignorans och ett hav av antibiotika-resistenta bakterier och vira gör de flesta hospitalen spelar schack med jäveln.

Nej, jag talar om ett hospital som gör folk friska igen. Föreställ dig nu att det i princip är gratis, fungerar överallt och är i storlek som ett cigarettpaket som passar i skjortfickan. Omöjligt? Inte alls. Det enda otroliga är att alla inte har en redan.

Hospitalet jag pratar om är en kolloidal silvergenerator. Silver är ett kraftfull naturlig profylax och antibiotikum, använd i tusende av år. De gamla grekerna försilvrade deras mat och dryckeskärl liksom många andra kulturer i världen. Amerikanska pionjärer kom en silverdollar i mjölkkannan att hålla mjölken frisk längre utan kylmöjlighet. Har du någonsin undrat varför silver är så vanligt till matservice? En av orsakerna är att silver dödar bakterier inom 6 minuter.

Dr. Robert O Becker, författare till boken ”The Body Electric" 1985, upptäckte ett samband mellan låg silverhalt och sjukdom. Han sade att silverbrist är orsaken till ett dåligt immunsystem. Hans experiment konkluderar att silver motverkar alla patogener* utan biverkan eller följdsjukdomar. Utöver att döda sjukdomsorsakande organismer stimulerar det till snabb celluppbyggnad av förstörd vävnad.

Silverjoner kan få stamceller att bildas i sårområden. Detta är konstaterat i forskning sedan länge, och utnyttjas många gånger utan att man känner till det när man använder silverprodukter i sårläkning. Konstigt nog tar man sällan tillvara den här enkelt producerade effekten. Silverjoner skapar helt enkelt stamceller i sårområden. Det leder till att vävnaden rekonstrueras och ger en extremt fin läkning i princip helt utan ärrvävnad.

Robert O. Becker forskade framförallt inom området regeneration. Han förundrades över hur salamanderödlan kunde regenerera olika kroppsdelar om dessa skulle skadas. Han mätte upp att den biologiska funktionen bakom, byggde på växlande elektriska fält i nanoamperområdet.

Även fingertoppar fick han att växa ut igen efter kapolyckor! Fingret växte ut genom stimulering av sårområdet med silverjoner. Känsel, fingeravtryck och nagel kommer tillbaka.


Brännsårs- och även äldre patienter noterar en snabbare tillfrisknad. Han upptäckta dessutom att alla cancerceller kan bli normala igen och att alla bakterier som är resistenta mot de vanliga antibiotika inom vården, dödas med silver.
*Patogen: Varje sjukdomsorsakande sjukdomsorganism.

Vad är Kolloidal silver?
K
S är resultatet av en elektromagnetisk process som drar ut mikroskopiska partiklar från ett större stycke silver i en vattenlösning. Dessa små partiklar kan lättare genomtränga och vandra runt i kroppen. KS arbetar som en katalysator, idet det hindrar enzymet som alla bakterier, svamp och virus behöver för att andas. Deras syres-ämnesomsättning.

Kort sagt: De onda dör av syrebrist. Olikt andra antibiotika i handeln finns inga resistenta bakterier kvar. Fakta är att de antibiotika vården använder sig av, endast klarar av att döda 12 kända bakterier/ svamp men inga vira alls. P.g.a. ingen känd sjukdomsalstrande bakterie, vira, svamp eller encelliga parasiter kan leva nära mikroskopiska spor av silver är KS effektiv mot över 650 olika patogener.

Då vi inte kan fylla en bok, storleksordning telefonkatalogen, med vad KS är bra emot, ska vi nämna några få: Acne, allergier, blindtarmsinflammation, artrit, blodparasiter, böldpest, brännsår (KS är en av få som kan hålla patienter med svåra brännsår i liv), cancer, kolera,
konjunktivit
, diabetes, gonorré, höfeber, herpes, spetälska, leukemi, lupus, lymfangit, malaria, meningits, lymfsjukdomar, svamp och virusparasiter, lunginflammation, reumatism, ringorm, scharlakansfeber, hals- mun- öga och öroninflammation, bältros, hudcancer, stafylokocker, streptokocker, syfilis, förgiftning, alla vira inkl. vårtor och magsår.

Tillika kan det användas av veterinärer mot t.ex. Canin parvo virus. KS är också användbart i trädgården mot bakterier, svamp och vira på plantor. Spraya KS på plantor och tillsätt det i vattningen.

Det är ganska osannolikt att själv plantgifte kunde överleva ett möte med KS då vira som Ebola och Hanta, och även den fruktade ”köttätande bakterie” är, når allt kommer till allt, hjälplösa vira och bakterier. Dessutom är KS helt ogiftig och säkert för barn, vuxna och husdjur. Kort sagt, allt större än encellsorganismer tycks tycka om det.

Varför har du inte hört om det innan?
Kort sagt: Om allmänheten fick kännedom om KS och alla fick en flaska med hem från läkaren skulle medicinindustrin och begravningsentreprenörerna gå konkurs bums. Därför!

Nackdelar? Det är möjligt att långvarigt bruk kan döda några goda bakterier men detta är lätt återställd med lite yoghurt eller acidofilusbakterier. KS försvagar inte kroppens immunsystem på något sätt. Faktum är att det gir kroppen ett immunsystem nummer 2 och bildar en sköld mot alla sorts sjukdomar.
Originalartikeln finns här


 


Blir man inte blå och får Argryia av kolloidalt silver? Nej!
Däremot kan silvernitrat och annan lösning, t ex egentillverkning med vanligt kranvatten och som dricks litervis varje dag i flera år, kan ge blåtoning av hud och ögon. I övrigt är personerna friska. Eftersom KS är ett hot mod Big Pharmar de allt för att sprida denna myt om KS, och nyttiga idioter hänger på bara.

Sedan år 2001 finns behandling mot Argryia för de som klantat till sig.

Köpa eller tillverka?
För enklare åkomman,
i djurens vattenskålar, och till att spruta mot svampangrepp på växter mm. kan man göra sin egen silverlösning. Blir man inte hjälpt med den mot mer allvarligare åkomman, finns det som tur är, bra KS i handeln. Ionosil är nog bästa KS som finns köpa här i Sverige. Kolla folks erfarenheter längst nere på denna sida.

Jag gör egen KS som jag använder till munskölj efter tandborstning, samt tar några klunkar om dagen. Efter någon tids övningar med åtskilliga både lyckade och misslyckande resultat, har jag kommit fram till min metod.

Vid egentillverkning består "fabriken" i sin enklaste form av 3 st. 9 Volts batterier, 2 silvertrådar, 2 ledningar med krokodillklämmor i bägge ändar, och ett glas som fylls med batterivatten från närmsta mack.
Kolloidalt Silver -Gör det själv-sidan

Silverpärlor till tårtdekoration från Oetker innehåller numera det giftiga Aluminium E 173, istället för Silver E 174. Det måste vara ett fall för Äkta Vara och "Uppdrag Granskning"
Sockerpärlor med äkta silver E174 finns här på Barnkalaset.se


UPP

 


 

 

5 december 2009
Jag läste idag i Skånskan att låstillverkaren Assa numera tillverkar dörrhandtag med silverbeläggning för att döda bakterier då just dörrhandtag är en av orsakerna för smittspridning. Flera produkter ska tillverkas i samma syfta. Kanske hissknappar?


12 oktober 2012 av Annika Dahlqvist
Jag fick i mail (Alltså Annika Dahlqvist fick ett mail!) en förunderlig berättelse. Bukspottkörtelcancer anses ha en av de allra sämsta prognoserna av cancerformerna.

”Botad cancer!"
En bekant till mig, en kvinna i 70-årsåldern, började för ca 1½ år sedan må allt sämre. Hon tappade matlusten, gick ner kraftigt i vikt och hade gräsliga smärtor… Trots en massa olika undersökningar kunde man inte förrän ett par veckor före jul 2011 (trots att vad jag förstår symtomen var ganska typiska) ge henne en diagnos – pancreascancer.

Det visade sig nu, att hon också hade metasta­ser i både levern och en njure (fast detta är mer oklart; diagnostiken där är tydligen mycket svår). Pancreascancern var dock odiskutabel, och symtomen till alla delar typiska. Hon hade statistiskt ca 4 månader kvar att leva, och palliativa teamet kopplades in. Det var förstås bara smärtlindring som gällde, i väntan på det oundvikliga slutet.

Nu råkade jag ha läst en del om kolloidalt silver och en del spektakulära tillfrisk­nanden bl.a. just av cancerpatienter. Naturligtvis var jag väldigt skeptisk till det hela. Det verkade litet för bra för att vara sant. Men Livsmedelsverkets delvis pinsamt okun­niga smutskastning av preparatet gjorde mig snarast mer positivt inställd. Samti­digt hade jag också tagit del av de senaste rönen om D-vitaminets uppenbarli­gen mycket viktiga roll i en hel mängd processer i kroppen, och dess sannolika bety­delse för att motverka cancer.

I samråd med kvinnans vuxna barn, som nu läste in sig på ämnet, rekommenderade jag henne att dels ta en rejäl dos D-vitamin (2x 2000 IE per dag), samt två teskedar kolloidalt silver flera gånger per dag (det blev sedan 15 ml fem gånger per dag). Båda prepa­raten torde vara garan­terat ofarliga i dessa doser – och det fanns förstås inget att förlora i det här läget. Naturligtvis var kvinnan själv också med på det hela.

Efter ett par månader kunde man vid ny undersökning (biopsi) inte längre se någon cancer i lever eller njure! Viss förvåning hos läkarna… Men hon mådde fortfarande mycket dåligt. Efter ytterligare någon månad fick hon så tid för opera­tion i Uppsala. Vid operationen tog man förstås också cellprover. Man tyckte sig se ”vissa föränd­ringar” i bukspottkörteln, och den delen opererades bort.

Efter ett par veckor kom resultatet av biopsin: Ingen cancer! I de delar som opererats bort trodde man sig se ”förstadier till cancer” (Min kommentar: Var det möjligen i stället ”eftersta­dier” till cancer?). I övrigt fanns det inget spår av cancer! Med andra ord förklarades hon cancerfri!

Efter en tids rehabilitering är hon nu sedan flera månader hemma – med visst stöd av Hem­tjäns­ten. En märklig situation blev det förstås för palliativa teamet – när kvinnan nu inte hade vett att dö enligt pla­nerna. Men tea­met fanns ändå med en tid som samtalspartner. Kvinnan bor nu alltså hemma med sin man och verkar kunna leva ett bra tag till – även om hon än är svag efter den genomgångna sjuk­domsperioden och har vissa hälsoproblem på andra områden…

Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling… Man har uppenbarligen varit mycket nöjd med hennes tillfrisknande – men inte brytt sig om att söka några orsakssamband… Hade det inte varit naturligt att närmare undersöka ett fall av närmast mirakulöst tillfrisknande av detta slag? Undertecknad "Undrande”

Min (Annikas) kommentar:
Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.

 

UPP

KS Dossering

Lite samlade tips från gruppmedlemmarna kring doseringen av KS för olika användningsområden. Doseringen utifrån en vuxen person:

Förebyggande: Ett par tre teskedar per dag. Gärna utspridda under dagen. Håll i munnen någon minut. Svälj sedan. Sköljer man runt i munnen så blir tandhälsan oftast bättre den med. Orkar man inte med att ta dela upp intagen så fungerar det fint att ta allt på en och samma gång.

Jag tar oftast min dos på kvällen efter tandborstningen. Sköljer då runt några minuter i munnen innan jag sväljer. 2 teskedar återställer silverintaget till vad det var när man mätte sist i USA på 1970-talet. Konstgödningen har utarmat silver i grödorna med ca 90% sedan dess.

Bihålor: Använda en näskanna eller en nässpruta. Värm ditt KS lite försiktigt i en rostfri kastrull så att det är lite varmare än ljummet. Är det Ionosil så klarar den det. Blanda inte salt i för då blir det silverklorid, vilket kan vara mindre verksamt än silverjonerna i produkten. Använd sedan din näskanna eller nässköljare som vanligt. Ligg gärna i en säng efteråt och rulla runt lite, så silvret får hitta in i alla skrymslen i bihålorna.

Förkylningar/influensa - påhälsning av virus: Silvergrogg, 50 ml rödvin + 50 ml KS + saften från en halv lime. Ta en tesked eller två av detta ca var 5:e minut, håll i munnen en minut och svälj sedan. Upprepa under någon timme eller till glaset är tomt. De som inte vill använda alkohol utesluter helt enkelt rödvinet. Det finns de som säger sig få bra resultat med lime/citron enbart. Man kan använda starksprit med.

Ta lite mindre sprit och mer KS så blir groggen inte så stark. Rödvin är enligt min mening att föredra då det finns många hjälpämnen i den röda druvan. Kan upprepas några gånger per dag. Lyssna på din kropp och sätt in groggen så fort du misstänker virus så slipper man oftast bli sjuk överhuvudtaget.

Halsont: Spraya rikligt ner i halsen. Upprepa lite då och då eller till det onda lagt sig. I regel kan halsont försvinna på 10 minuter. Om det halsonda orsakas av ett höljevirus så kan man behöva spraya med Silvergrogg per ovanstående recept.

Kräksjuka: Vuxna: Fyll ett glas med 4-5 deciliter vanligt vatten. Addera en halv till en deciliter KS. Svep glaset. Vattnet ska vara ljummet till lite varmt. Detta för att nedre magmunnen ska öppna snabbare och släppa ut vätskan i tarmen. Den stora mängden vätska ser till att transportera silverjonerna ut i hela tarmen, där de neutraliserar de virus som ger kräksjuka och som ofta reproducerar sig i tarmen.

Lungproblem, KOL, Bronkit etc:
Behandlas effektivt med en inhalator/nebulisator där man inhalerar silverjonerna direkt i lungorna genom den silverdimma som nebulisatorn genererar. De som fått bra resultat har laddat nebulisatorn med ett par teskedar kolloidalt silver och andats in den resulterande vattenångan (som även då innehåller silverjonerna). Denna ånga kommer sedan i direktkontakt med vävnaden i lungorna.

Snuva och näsbesvär: Spraya rent KS direkt upp i näsan. Kan upprepas många gånger per dag. Har ofta en avsvällande effekt och man slipper bli beroende av beroendeframkallande apoteksprodukter.Upprepa några gånger om det inte tar viruset med en gång. Kan användas effektivt på matförgiftningar med.

Får man inte behålla vätskan, utan det kommer upp igen - övergå till att spraya små mängder KS ofta i munnen med en liten sprayflaska.
Vad gäller barn får man försöka anpassa dosen utifrån ålder och vikt.

Matförgiftning: Svep en till två deciliter KS. Kan blandas ut med lika mycket vatten så det blir större mängd vätska. Gunga gärna runt lite efteråt så vätskan får blanda sig med maginnehållet. Illamåendet går i regel över efter 10 minuter.

Nagelsvamp: Oralt intag om ett par matskedar KS per dag, kombineras med att man applicerar KS-indränkta bomullstussar på nageln. Luckra gärna upp nagelytan med en fil eller en kniv så KS tränger lättare in i keratinlagret i nageln.

Vårtor: Jag har hört berättelser om vårtor som försvunnit bara genom att man sprayat någon enstaka gång med KS, men ofta måste man luckra upp vårtan och sedan applicera en bomullstuss indränkt med KS på vårtan under nätterna. Andra får bra resultat genom att dränka in bomullstussar eller plåster med KS och sätta på det på vårtan. Svåra vårtor kan ta tid och då får man klippa lite i vårtan, gärna så att det börjar blöda lite. Sedan lägger man på en bomullstuss indränkt i KS och tejpar fast den så silvret får tränga in i vävnaden.

Öroninflammationer: Att ligga på sidan och droppa i örat är mest effektivt. Ligg kvar på sidan någon minut. Torka gärna ur örat med en topz efter 30 minuter då KS fått verka. Här finns det en bra artikel på engelska om hur man effektivt behandlar öroninflammationer med kolloidalt silver.

Övriga.
(Borrelia, Candida mm.)
Börja med låga doser för att inte utrensningssymtomen (Herxheimer) ska bli för kraftiga. Ett par teskedar t ex. Håll vätskan i munnen någon minut och svälj sedan. Öka sedan doseringen successivt. Det finns exempel på fall där man i perioder druckit närmare en till två deciliter per dag, gärna uppdelat på flera intagstillfällen.

Man ska komma ihåg att KS rensas ut till urinen relativt snabbt och genom att inta det mer utspritt under dagen, så maximeras den tid då det finns aktiva silverjoner i blodet. Kombinera gärna med MSM så stöds kroppens utrensningsförmåga.

Många tror att KS tappar sin effekt om man blandar med vatten. Det stämmer faktiskt inte. Det sker helt enkelt en utspädning i en större volym med vätska. En del silverjoner förbrukas naturligtvis i kontakten med bakterier, mineraler och organiskt material i vattnet. En kubikmillimeter KS innehåller dock miljardvis med silverjoner, så det finns gott om silverjoner över som kan jobba vidare väl inne i kroppen.

KS i vatten har faktiskt användningsområden det med. KS räcker gott och väl till att både rena vattnet och späs ut i den stora volymen med vätska och transporteras ut i tarmen. Har man ett problem vars ursprung finns att finna i tarmen, så kan man få nytta av att just addera lite KS till ett stort glas vatten. Vinterkräksjuka till exempel, där förökar sig viruset ofta i själva tarmen.

Olika tarmsjukdomar typ Ulcerös Colit och Crohns, där kan jag också se en anledning att prova att behandla med KS i vatten. Bra kan vara, beroende på problematiken, att variera intaget av KS. Både rent outspätt KS under tungan någon minut - varvat med KS i vatten, kan kanske bättre hjälpa till att få bukt med ursprungsproblemet. Speciellt om problemet härrör från tarmen.

Det finns inga kända risker med att använda KS under längre tid! Myndigheterna själva erkänner att kring 99% av det man konsumerar idag rensas ut på 24-48 timmar. Silver är ett ogiftigt mineral för däggdjursceller.

 

UPP

Speciella användareberättelser

De lite ovanligare eller multi-erfarenheter
med Kolloidalt silver och MSM. Första är från Ulcerös Colit-sidan.

Namngiven. Jag arbetar med kost- och näringsrådgivning och har många fantastiska erfarenheter av kolloidalt silver, MSM och EMS-salvan. En kund kom till mig med stora problem med sin tunntarm som saknade tarmludd på den sista biten.

Personen hade en överkänslighet mot många olika sorters mat och var gasig, hade omväxlande diarré och fast avföring samt hade mycket magsmärtor. Jag tipsade personen att börja försiktigt med lite kolloidalt silver (börja med 1 tsk/dag) och sedan också MSM i mycket små doser (börja med 0,5-1krm/dag).

Kunden märkte att genom att blanda ut silvret i vatten och dricka några klunkar då och då under dagen fick han bästa positiva effekt och minsta känslighetsreaktion. Personen dricker nu kolloidalt silver dagligen sedan 3 månader tillbaka och tar dessutom lite MSM varje dag och är idag i stort sett helt besvärsfri. Ofta är det ju tarmfloran (läs patogena =sjukdomsalstrande bakterier) som spökar när man har mag- och tarmproblem och här hjälper silvret genom att döda de icke önskade mikroorganismerna medan de nyttiga bakterierna överlever och tarmflora normaliseras.

MSM rekommenderade jag för dess återuppbyggande egenskaper, d.v.s. att hjälpa kroppen att återbilda det förlorade tarmluddet. MSM har också visat sig hjälpa mot matallergier av olika slag. Jag har själv Ulcerös Colit, en inflammatorisk tarmsjukdom i tjocktarmen, och har varit extremt känslig för alla kosttillskott, stark mat m.m. inkl. kolloidalt silver, men efter att ha börjat på samma sätt som min kund, d.v.s. att späda ut silvret och ta det under hela dagen, har min tarm blivit mycket bättre och jag har nu börjat tåla både gluten, tomat, paprika, kryddor annat som jag inte tålde innan.

Genom att blanda ut det kolloidala silvret i dricksvattnet i en eller flera vattenflaskor får man många fördelar;

1. Man får alltid ett bakterie-, virus- och svampfritt vattenintag. Man får en bättre kontroll på sitt vätskeintag (bör ligga mellan 1,5-2 liter per dag om man inte svettas mycket. Då kan man öka det med 0,5-1 liter per dag).

2. Man ser till att kroppen får ett jämnt flöde av kolloidalt silver under hela dagen.

3. Man riskerar inte överkänslighet mot silvret vid t.ex. en känslig tarm.

En annan kund jag har lider av MS och hade en kraftig undervikt. Efter en månads intag av silver är personen nu uppe i normalvikt, och det finns en förhoppning att efter en längre tids användande av silver bli bättre i sina övriga MS-symptom.

En tredje kund hade svår psoriasis och jag rekommenderade intag av MSM i pulverform samt försiktig insmörjning med EMS-salvan. Efter en vecka hade utslagen börjat klia ordentligt (såren började läka - precis som en vanlig sårskorpsbildning kan klia) och kunden var nära att hoppa av behandlingen, men fortsatte i alla fall. Efter ytterligare 3 veckors behandling var hon helt symptomfri efter 13 år med svår psoriasis. Hon var så lycklig att hon grät i telefonen när hon berättade om sina resultat.

Ytterligare en annan kund blev med samma behandling av med alla sina utslag och akne i ansiktet på bara några veckor. Jag har själv sett djupa rynkor och gamla ärr försvinna mer och mer i mitt ansikte vid regelbunden användning av EMS-salvan. Och rynkorna och ärren kommer inte tillbaka när man slutar!

Detta beror på att ny elastisk hud bildas (till skillnad från diverse hudvårdsprodukter som bara gör att huden ökar sitt fuktinnehåll och därigenom slätar ut rynkor tillfälligt). Dessutom har jag med fantastiska resultat använt EMS-salvan mot hemorroider. Emu-oljan gör den känsliga huden kring analöppningen smidigare och tåligare.

Silvret dödar bakterier, virus och svamp och ger kroppen möjlighet att läka hemorroiderna och MSM bygger upp ny vävnad i området med den ursprungliga fina elasticitet och genomsläpplighet som den en gång hade.

Namngiven. Så blev jag frisk med kolloidalt silver.
Jag led under mer än 13 år av en kronisk proctit och en inflammation i hela tarmsystemet från jejunum till rectum. Jag hade kraftiga blödningar och blev, när jag var som sjukast, tvungen att ta emot 17 stycken blodtransfusioner under 13 veckors tid eftersom jag sket ut så mycket blod genom blödande tarmar.

Under flera år därefter hade jag det mycket svårt med min mage men det blev bättre när jag arbetade inom sjukvården i Indien. Då tog jag salt-socker-lösning varje dag (oral dehydrering). För ett halvår sedan började jag använda kolloidalt silver och numera är jag helt symtomfri och känner mig helt frisk.

Sjukvården kunde inte hjälpa mig särskilt mycket under alla dessa år, förutom med Asacol och blodtransfusioner. Jag själv hade inte heller tillräcklig kunskap att finna bot, detta trots att jag har en privat klinik inom en annan specialitet (audiologi) och många kollegor att konsultera. Det måste vara fel på de medicinska utbildningarna.

Namngiven.
Hej på er alla  
Har nu gjort slut på en flaska KS och jag måste få säga att efter jag varit väldigt kritisk till detta så är jag så glad att jag testade.
Har reumatism, fibromyalgi och ibs.

Kan inte äta läkemedel går ständigt med svullna händer och svåra smärtor. Efter ca en vecka med KS så försvann inflammationen i händerna, min nacke som jag alltid har fruktansvärt ont i är nästan smärtfri. Jag är inte lika trött längre (har kronisk trötthetssyndrom ). Visade mina händer för mina vänner och de tyckte det var helt otroligt. Jag är så glad.

Min hund som nästan aldrig dricker vatten har äntligen börjat dricka när han får vatten med KS i. Ville bara berätta detta eftersom jag har varit en av dem som absolut inte trodde på att KS skulle fungera.
Jag är så glad.

Namngiven.
Hej XX

Tänkte berätta för dig att jag testade din rekommendation med KS och MSM i samband med min muskelinflammation i vä. biceps.
Jag gjorde som du sa - "Blanda KS och MSM till en gröt och applicera på inflammationen och linda gladpack runt för att hålla det på plats".
Jag gjorde detta och sov med det i två dygn. Har också börjat dricka KS och MSM 2 ggr/dag - en halv dl KS och en tesked MSM delat på två tillfällen under dagen. I kombination med detta har jag också ätit 4 tabl. CoQ10/dag och resultatet är häpnadsväckande.

x) Muskelinflammationen är borta.
x) Använde ofta TREO tidigare - har inget behov längre.
x) Använde ofta nässpray tidigare - har inget behov längre.
x) Började ofta blöda i munnen i samband med tandborstning tidigare -
även det problemet är borta.
x) Har haft dålig rörlighet samt smärta i nacken i flera år - borta.
x) Har också ända sedan tonåren haft problem med ryggen (skolios) -
det har inte gått över helt, men blivit mycket bättre.

Började använda det jag beskrivit ovan för mindre än en vecka sedan och har redan fått så fantastiska resultat. Jag är intresserad av kropp och hälsa och håller mig därför naturligt uppdaterad om vad som händer på den marknaden. Att detta har gått mig förbi är en gåta - men jag är väldigt glad att jag kom i kontakt med, dels den här sidan och dels, dessa fantastiska produkter. Tack XX!

Med vänlig hälsning 🙂


LIVER TRANSPLANT

Hi, My name is Angel. I have been waiting to be put on a transplant list for my liver for two years. I heard about Colloidal Silver at a fellowship meeting.

I started taking it at about three ounces (0,8 dl) a day. After a month I asked my doctor what he thought about it. “stop right now” — he said. He didn’t know anything about it.

Well we went to Seattle to be put on the list. While we were there I went through all the tests for two days. Went to our Herpetologist Surgeon, he told me where on the list I would be. He came in grinning from ear to ear. He sat down and he said,

“ONE IN A MILLION!” We thought he was talking about test results. Then he said “No, you have a chance of one in a million odds of what has happened to you”. Then he said the MAGIC WORDS!

My liver is rejuvenating itself and I don’t need a liver transplant anymore!

We praised the Lord and told him about Colloidal Silver. He was excited and wants to know more about it. Thanks to God, and Colloidal Silver. It is a miracle!  Angel in Boulder, Montana

Från http://colloidal-silver-benefits.com/colloidal-silver-testimonials/


Namngiven. (Den är lång, men värt att läsa)
Nu ska jag berätta för er om en framgångssaga.
Den 31/1-14 så vaknade min sextonåriga dotter av att hon hade en fruktansvärd huvudvärk på högersida. Hon mådde fruktansvärt illa. Hon har en diagnos som heter Ehlers Danlos Syndrom sedan hon var åtta år, så hon har haft många olika problem genom åren.

Denna morgonen var det en helt annan huvudvärk. Hon hade tappat känseln i hela vänstersidan av kroppen och när hon log, så hängde inte mungipan med på vä-sidan. Så det blev ambulans in till vårt lokala sjukhus, för att hon var sexton år och då får man inte åka till barn och ungdomssjukhuset i Göteborg.

Vi befarade att det var hjärnblödning eller något liknande. De tog blodprov, det bestämdes att det skulle tas ett prov på spinalvätskan. När läkaren skulle ta det så frågade jag om han verkligen var säker på om han skulle göra det själv med tanke på att hon har EDS?

Han blev själv osäker på det och gick iväg och ringde. Efter en stund kom han tillbaka och sa att en narkosläkare skulle komma och göra det. Det tog ett par timmar så kom han och det gick på första försöket. De testade reflexer och gjorde den vanliga neurokolllen.

De hittade ingen förklaring till hennes symptom, och efter 12 timmar på akuten lades hon in på stroke avdelningen där medelåldern är 70+. Hon hade inte fått något att äta eller dricka på alla dessa timmar.

Hon fick ligga i ett förråd för att hon inte skulle behöva ligga med de gamla. Hon tålde inget ljus och inga ljud.

Sedan började hon kräkas något fruktansvärt och eftersom hon hade så ont i huvudet så blev det ju väldigt smärtsamt. Nu blev det fart på läkarna och hon akut-röntgades med CT. De hittade inget. Vi satt hos henne tills kräkningarna avtog och hon somnade. Då åkte vi hem för att sova några timmar.

Det gick sådär. Oroliga över vad detta kunde vara. Morgonen efter så åkte jag in till henne. Hon låg fortfarande i skrubben i mörkret och kved av smärta och illamående. Timmarna gick och hon blev inte bättre. Nu fick hon dropp och lite läkemedel som skulle hjälpa mot huvudvärken och illamåendet. Det gjorde det inte.

Läkarna visste inte vad det var. Eftersom de inte hittade något i blodet eller i spinalvätskan så började man misstänka att det var MS. En Mr gjordes men man kunde inte hitta plack i hjärnan för att kunna fastställa diagnosen.

Nu hade det gått en vecka och hon kunde inte äta mat p.g.a. illamående och huvudvärken var kvar. Nu gick hon på migränmedicin och hon skickades hem för att det var migrän.
Efter en vecka hemma i mörker och huvudvärk enorm trötthet och med stora problem med att äta och behålla mat, så ringde jag och hon togs in igen.

Man beslutar sig för att ta nya blodprover och nytt prov på spinalvätskan. En vanlig läkare stack henne 6 gånger innan han lyckades få vätska. Helvettet bröt ut och hon blev sämre och sämre.

Nu fick hon ett eget rum. Där låg hon och nu kunde hon inte kissa längre och hon fick till slut tappas. 850 ml var det i urinblåsan. Efter det kunde hon inte längre kontrollera varken urin eller avföring. Hon fick dubbelseende på vä-öga. Nya röntgenbilder togs och man fann inget nu heller. Där låg hon och tynade bort och vi var väldigt oroliga. Nu fick hon även svåra kramper i musklerna och man fick ge henne stesolid för att häva dem.

Efter 3 veckor med bara vanligt dropp, så frågade jag om de tyckte att hon var väldigt tjock? Eftersom de inte hade givit henne någon näring i blodet. Nä det hade de glömt!! Vi är inte vana vid så unga patienter här. Så gamla behöver tydligen ingen näring?

Jag kan lägga till att hon var väldigt underviktig redan när hon kom in första gången. Hon vägde vid intagningen 46 kg och hon är 175 cm. Nu fick hon mat i blodet och hon låg i upp and go blöja.

Efter 33 dygn skrevs hon ut med en del läkemedel mot kramper, huvudvärk och illamående. Hon hade enligt läk migrän. Okej i 33 dygn? De hade skickat en remiss till Sahlgrenska neurologin. Hennes vikt var nu nere på 32 kg!

Det skulle senare visa sig, att när vi efter 8 månaders väntan kontaktar Sahlgrenska att de hade skickat tillbaka även den remissen till det sjukhuset som hade behandlat henne!
Jag blev så jävla arg! Där hade hon väntat på att få komma till proffsen och så blir inte hon emottagen. Och sjukhuset hör inte av sig!

Rådet vi fick var att gå till vårdcentralen! Det gjorde vi och de skrev ut en remiss till Drottning Silvias barnsjukhus. Men när vi åkte dit så ville de inte ta emot henne. Vi fick sätta oss på Östra sjukhusets vuxen akut.

Nya blodprover togs som inget visade, och den läkaren skrev en remiss till Sahlgrenska neurologin. Inte heller den tog de emot utan hon remitteras till barn och ungdoms habiliteringen i vår kommun som vi redan går hos p.g.a. EDSen.

Den läkaren skriver ytterligare en remiss till Sahlgrenska!!
Nu hamnade vi på väntelistan, och det tar ytterligare 4 månader innan vi får komma dit! Väl där så kan läkaren inte säga vad detta är som hon lider av. Utan vi får lämna mer blod och vi sätts upp på en väntelista för att göra en ny Mr röntgen vilket tog 3 månader.

Sedan väntade vi i 2 månader till på att få träffa läkaren igen och få en återkoppling på vad proverna visade och mr-röntgen.

Nu har det gått 15 månader och läkaren har inget svar på vad detta är.
Han sa -Det är nog kronisk migrän. Hon kan inte äta migränmedicin varje dag, så hon ska äta en blodtryckssänkande medicin för att minska blodtillförseln till hjärnan!

Okej kan alla symptomen som hon har förklaras med migrän?
Hon har, dubbelseende, huvudvärk när hon står, går, åker bil och vid solljus. Svårt för att kontrollera urin, överaktivt nervsystem. Hon svettas och är klibbig konstant, och super trött.

-Nej , det kan inte förklaras med migrän, men det är närmast av det, svarade läkaren. Nu kände vi att det var helt fel. Hon har redan lågt blodtryck, och att sänka ännu mer och sedan inte följa upp för än om tre månader, och då vill läkaren även ta ett nytt prov på spinalvätskan.

Nej, vi är vid det här laget ganska uppgivna och desperata. Hon orkade bara med en lektion i veckan och hela hennes liv var i paus.

Så fick jag höra om Kolloidalt silver och Msm genom min syster.
Vad hade vi att förlora?

Jag gav henne 15 ml KS och 1 km Msm om dagen, och dag 3 säger hon: Mamma jag har inte ont i huvudet! Det gungar inte när jag går, och jag behöver inte ha mina solglasögon inne längre. Hon kunde till och med gå ut i solen, vilket inte gick innan!

Dag 4 så försvann dubbelseendet!!
Nu mår hon mycket bättre! Hon har börjat gå i skolan igen, och gått på bio för första gången på mer än ett år. Hon orkar mycket mer och hon går upp fint i vikt och illamåendet har i princip försvunnit.

Hon har fått livet tillbaka tack vare KS och Msm!!!
Alla symptom är inte borta, men vi hoppas att kroppen läker ut resten själv. Så de som säger att det är bluff och båg och att det inte fungerar, vet inte vad de pratar om. Jag hoppas att andra kan få hjälp av denna berättelse.

 

UPP

Artikel från 2000-talets Vetenskap

Kolloidalt Silver

av Anders Sultan
(Artikel från 2000-talets Vetenskap)
Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på de flesta av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver - en produkt som består av destillerat vatten och miljarder med mikroskopiska silverpartiklar. Kolloidalt silver är mineralet som stärker immunförsvaret, samtidigt som det rensar kroppen på ovälkomna bakterier, svampar och virus.

Dessa silverpartiklar existerar vanligtvis i två former. Dels i löst form, så kallad jonform. Dels i partikelform där silver i elementär form existerar som partiklar med väldigt liten storlek.


Artikelförfattare är Anders Sultan. Han kan också förmedla produkten kolloidalt silver via sitt företag Ion Silver. Hemsida: www.ion-silver.com  


Beroende på tillverkningsprocessen så kan den inbördes fördelningen skilja något, men den vanligaste formen av kolloidalt silver brukar bestå av ca 80-90% joniskt silver och resten i partikelform.

Det är väldigt viktigt att renast möjliga silver används i tillverkningsprocessen, så att bara silver, och inte andra legeringar följer med i produkten. 99.99% rent silver brukar användas av seriösa tillverkare och det är i princip så rent silver som man kan producera. Sterlingsilver ska absolut inte användas eftersom det är en legering som innehåller koppar.

Partiklarna och jonerna är så små att om man skulle tillverka en ask med volymen en kubikmillimeter, så skulle det rymmas över en miljard silverjoner i asken. Varje jon har förmågan att neutralisera en svamp, bakterie eller ett virus. Det som gör kolloidalt silver än mer intressant är det sätt det dödar på. Silver har en väldigt stark oxidativ förmåga.

Silverjonerna sugs upp av mikroorganismerna och ställer till med oreda i organismens inre kemiska processer. Det anses allmänt att det sätt som kolloidalt silver dödar på gör det extremt svårt för mikroorganismer att mutera och skapa resistens gentemot silvret. Kolloidalt silver kan ses som lösningen på dilemmat multiresistenta bakteriestammar som i dagens läge inte längre svarar på olika penicillinbehandlingar.

Silver - en för enkel lösning
Varför är då inte detta var mans kunskap kan man fråga sig? Svaret ligger i att det är en alldeles för enkel lösning för att läkemedelsindustrin ska kunna profitera tillräckligt mycket på den. Läkemedelsföretag har egentligen inte som sitt primära mål att göra människor friska, de har nästan enbart finansiella mål på dagordningen. Förvånad?

Läkemedelsföretag måste generera så mycket avkastning åt sina aktieägare som möjligt. Det kan man bara göra om man jobbar med patenterbara substanser, vilket kolloidalt silver inte är. Man är också beroende av att få en ensamrätt på substansen i tio till femton års tid, dvs tillräckligt med tid för att mjölka ur så mycket som möjligt av marknaden.

Eftersom man genom monopolställningen med substansen ju dessutom kan bestämma priset på produkten hur man vill, så finns det goda förutsättningar att tjäna stora pengar. Inte att undra på att vi har läkemedelskostnader i det här landet som börjar närma sig astronomiska nivåer!

Kolloidalt silver - en folklig rörelse
Då läkemedelsföretagen inte vill beblanda sig med kolloidalt silver, så har det speciellt i USA, vuxit fram en folklig rörelse som experimenterat med kolloidalt silver. Uppskattningsvis så finns det idag ett par miljoner människor världen över som använder kolloidalt silver, och antalet växer för varje dag. Det här gör läkemedels-företagen nervösa.

Om folk skulle kunna bota sig själva - så skulle det innebära mindre pengar att dela på för läkemedelsföretagen, eller hur? För att råda bot på situationen så har företagen speciella grupper som inte gör annat än att syssla med desinformation om kolloidalt silver.

Som exempel kan nämnas att efter den 11 September när anthrax började spridas, så var det en klok borgmästare i Florida som förklarade i media att om anthrax skulle leta sig fram till hans stad, så var dom beredda.

Borgmästaren förklarade att man hade en beredskapsplan som byggde på att dela ut kolloidalt silver till medborgarna. Detta uttalande tog sådan skruv att läkemedelsföretagen samlade ihop sina ”experter” inom området och smutskastade borg-mästaren för hans naiva uttalanden inom ett område som han inte alls kände till.

Kolloidalt silver skulle enligt ”experterna” ses som något som inte alls fungerade, var totalt verkningslöst och som till och med kunde skada användaren genom silverförgiftning, såkallad argyrios. Genom medias försorg så lyckades läkemedelsbolagen få den framsynte borgmästaren att packa ihop och lämna sin post.

Användes flitigt före antibiotikans tid
Argyrios är ett fenomen som konstaterades i några få fall i början på 1900-talet, då faktiskt många läkemedel var silverbaserade. Det var ett rent kosmetiskt tillstånd som man kunde drabbas av, om man i kroppsvävnaden ackumulerat kring tio gram silver. Personer som drabbades kunde anta en lite blågrå nyans, men för övrigt så mådde dom bra.

Till saken hör, att trots att läkemedelsföretagen nuförtiden smutskastar bruket av silver för bakteriebekämpning, så var det i början av 1900-talet, ända fram till penicillinets intåg i början på 1930-talet, det effektivaste bolagen själv hade att tillgå!

Silver fanns inblandat i allt möjligt från näsdroppar till intravenösa injektioner direkt i blodbanorna. Tyvärr var silver väldigt dyrt på den tiden.
Detta i kombination med att den tidens framställningsteknik inte tillät de små partikelstorlekar som vi idag kan åtnjuta i dagens kolloidala silver.

Dessutom så blandade man silvret med t ex salpetersyra för att få fram silvernitrat, en högst frätande och starkt färgande substans. Silvernitrat innehållandes stora silverpartiklar, är den substans som läkemedelsföretagen försöker likställa med det elektrokolloidala silver som finns att tillgå idag. Det är dock en väldigt stor skillnad på dom.

Partiklarna som användes då framställdes på kemisk väg, eller genom att man malde sönder silvret på mekanisk väg. Den stora partikelstorleken ledde till att silverpartiklarna fastnade i cellmembranen och ansamlades. När det samlats tillräckligt mycket silver i kroppen så kunde personen i fråga anta en blågrå ton.

Idag så är partiklarna tusentals gånger mindre och kan omöjligt fastna i cellmembranen, utan passerar obehindrat in och ut ur kroppen. Även om man felaktigt skulle anta att allt det silver som vi får i oss genom kolloidalt silver, skulle ansamlas i kroppen - så skulle det kräva ca tusen liter för att komma upp i tio gram silver.

Eftersom de vanligaste kolloidala silverprodukterna innehåller ca 10 ppm (parts per million), vilket motsvarar 10 milligram silver per liter vätska, så skulle det ta en användare mer än tjugosju år att nå dit - vid en konsumtion av en deciliter kolloidalt silver om dagen!

Mer realistiska konsumtionsnivåer ligger kring några teskedar, till en halv deciliter i terapeutiska sammanhang. Vid en halv deciliter om dagen, skulle det ta över 54 år att samla på sig tio gram silver, och vid några teskedar om dagen skulle det ta hundratals år! Detta baserat på antagandet att allt silver ansamlades, och inget av det lämnade kroppen.

Nu är det så att silverpartiklar i den storlek som det handlar om, ca 0,01 till 0,001 mikrometer stora, är alldeles för små för att kunna fastna i kroppen. Som jämförelse kan nämnas att de röda blodkropparna är ca 8 mikrometer stora. Silverpartiklarna går runt med blodet, utför det dom ska, och går sedan ut med framförallt feces men även i viss mån urinen efter fullbordat värv.

Dock kan små mängder tas upp av kroppen temporärt för nyttjande i uppbyggandet av immunförsvarsfunktioner.Det är påvisat att silver används aktivt av immunförsvaret vid mognandet av T-lymfocyterna, kroppens vita blodkroppar.

Det finns människor som under längre tider druckit kolloidalt silver, samtidigt som de noggrant följt upp och analyserat halten silver i både urin och blod. Man har den vägen konstaterat att silvret bara lånas av kroppen en tid, för att sedan utsöndras via urinen. Det är alltså klart konstaterat att kolloidalt silver inte orsakar någon stor ansamling av silver i kroppen.

Stimulerar vita blodkroppar
Man har alltså sett att kolloidalt silver inte bara dödar bakterier, virus och baciller - det stimulerar dessutom immunförsvaret enligt uppgifter publicerade redan 1916 i den amerikanska gynekologläkartidningen ”Transactions of the American Association of Obstetricians and Gynecologists”.

Det visade sig i de undersökningar man utförde, att intag av kolloidalt silver faktiskt medförde att kroppen fick förmågan att dubblera antalet vita blodkroppar - det vill säga öka kroppens försvarsförmåga kraftigt.

Dagens teknik ger större effektivitet
Dagens extremt finfördelade kolloidala silver är mångfalt mer effektivt än det man hade att tillgå i början av 1900-talet, då det ryms betydligt mer silverjoner i vätskan. Ju fler och ju mindre silverjoner ett kolloidalt silver innehåller, desto mer effektivt är det.

Eftersom varje silverjon kan döda en mikroorganism, så förstår man hur effektivt till och med väldigt små mängder kan vara.

I början av 1900-talet så malde man silverpartiklarna i mekaniska kvarnar, vilket ledde till onormalt stora - och framförallt varierande storlek på partiklarna. Partiklar som var så tunga att de snabbt förlorade sin laddning och därefter föll till botten i flaskan. Den effektiva hållbarhetstiden kunde ligga på någon vecka. Dagens kolloidala silver har en hållbarhetstid som snarare kan räknas i år.

I början av 1900-talet var kolloidalt silver det bästa man hade att ta till när man brottades med en svårbemästrad sjukdom. Priset var också därefter. En behandling med kolloidalt silver kunde på den tiden kosta med dagens pengar mätt, motsvarande ca 4000 kronor! Oftast sprutade man in silvret intravenöst direkt i blodbanan. Många överlevde många svårbehandlade sjukdomar denna väg och var tacksamma för att de fått tillfälle att behandlas med kolloidalt silver.

Silver ett viktigt spårämne
Silver är ett viktigt spårämne som används av kroppen, speciellt i immunförsvarssammanhang. På en frisk individ finns det stora mängder silver i framförallt tymuskörteln (brässen) och mandlarna, båda viktiga komponenter i kroppens immunförsvar. Tymuskörteln är faktiskt själva mognadsplatsen för kroppens vita blodkroppar, de så kallade T-lymfocyterna.

Det är tyvärr än idag väldigt få läkare som ens känner till att silver används av immunförsvaret. Med tiden får vi hoppas att fler och fler får kännedom om denna viktiga koppling. Man kan dra en parallell med upptäckten av hur viktigt mineralet jod är för den mänskliga organismens funktion.

Det var först på 1930-talet som man upptäckte att om man inte dagligen fick en dos om några miljondels gram jod, så utvecklade man ganska snart sköldkörtelbesvär i form av så kallad struma.

Nuförtiden så har vi jodberikat salt som ser till att vi inte drabbas av jodbrist! Mineralet silver har samma viktiga plats att fylla i kroppen, fast med inriktning på immunförsvaret! Eftersom silver har en så bra effekt på bakterier, svampar och virus, så vore det förvånande om evolutionen inte sett till att infoga utnyttjandet av det i människor och djur.

Problemet är det att vi mycket tack vare konstgödningen idag, inte får speciellt mycket silver via kosten. Konstgödningen ser till att urlaka våra jordar från de viktiga mineraler som våra kroppar är så beroende av. Det säger sig självt att om man år efter år odlar fram grödor och sen bara för tillbaka kalium, kväve och fosfor, så kommer marken vara tömd på livsviktiga mineraler ganska snabbt.

Silver finns normalt sett i mycket av maten vi äter. Som exempel kan nämnas att mjölk och bananer normalt innehåller relativt höga mängder. Man räknar med att man bör få i sig kring 100 mikrogram silver via kosten varje dag. Det motsvarar ca två teskedar med kolloidalt silver av 10 ppm styrka - så det går lätt att kompensera bortfallet från kosten genom att som ett kosttillskott ta kolloidalt silver.

Det kolloidala silvret har ju dessutom den ytterligare fördelen att den verkar som ett parallellt immunförsvar, då de silverjoner vi sväljer går ut i blodbanan och dödar virus, bakterier och svampar. Tyvärr finns det inte silver i multivitamintabletter.

En amerikansk rapport vid namn ”Earth Summit Report” från 1992, konstaterar att vi för 100 år sedan hade ca åttiofem procent mer mineraler i våra jordar. Ett skrämmande konstaterande med tanke på att mineral är än viktigare för kroppen än till och med vitaminer. Utan mineraler så kan kroppen inte bilda de enzymer som används för att utvinna näringen ur maten vi äter. Utan mineraler så stannar helt enkelt kroppen.

Mineraler används som en slags katalysatorer i mängder av kemiska processer i kroppen, och måste således finnas där för att vi ska fungera. Urlakningen av våra jordar från mineraler är helt klart en stor orsak till att så många människor drabbas av sjukdomar i dagens samhälle! Detta är ett faktum som våra politiker måste bli mer varse om!

Bra för vattenrening
Kolloidalt silver lämpar sig även fantastiskt bra till vattenrening. En en- till tvåprocentig inblandning av kolloidalt silver med 10 ppm styrka, desinficerar dricksvatten under lång tid. Silverjonerna dödar bakterier, virus och svampar och ser till att de inte kan föröka sig ohämmat.

Kolloidalt silver är definitivt ett billigt sätt att se till så att människor i tredje världen får tillgång till rent dricksvatten! Att skicka ner utrustning för produktion av kolloidalt silver till människor i tredje värden, vore ett av de absolut bästa sätten att hjälpa dom få ordning på sin livssituation. Man skulle den vägen få hjälp med att rena sitt vatten, samtidigt som man enkelt kan behandla diverse infektioner.

Kolloidalt silver rår till och med på HIV och AIDS, vilket hade lett till att vi kunnat få bromsat den framfart med vilken farsoten sprids. Tyvärr är det väl så att världssamfundet, med FN i spetsen, kanske inte innerst inne vill få bukt med alla sjukdomar - det hade indirekt lett till en kraftig befolkningsexplosion, med alla de problem som det medför.

Men med rätt styrning och familjeplanering, så borde man kunna satsa på att ge folk en drägligare tillvaro, en tillvaro som inte består av så mycket lidande och onödiga sjukdomar! Silver har använts för bekämpning av mikroorganismer ända sedan antikens dagar. De gamla grekerna klädde insidan av vatten- och vintunnor med silver, innehållet höll sig färskt mycket längre då.

Amerikanska nybyggare använde sig av knepet att lägga en silverdollar i mjölken, då klarade den sig bättre. Till och med i Sverige så visste man i början av 1900-talet värdet av att lägga en silverslant i vattenkärlen för att motverka att vattnet blev skämt i förtid.

Vissa instanser, mestadels desinformationsgrupper från läkemedelsföretagen, hävdar att det skulle vara skadligt att få i sig silver. Samtidigt som andra hävdar att det är ofarligt. FN-organet WHO har nyligen släppt alla övre gränsvärden för rent elementärt silver - beroende på att man konstaterat att elementärt och joniskt silver inte orsakar någon skada i människokroppen.

Svenska livsmedelsverket har inte utfärdat några begränsningar vad gäller silver, utan det finns olika livsmedel som innehåller silver som ingrediens.

Godkänt som färgämne
Silver är i livsmedelssammanhang godkänt som bla färgämne. I livsmedelsbutikerna kunde man köpa en produkt från företaget Santa Maria som heter ”Silverkulor”. Produkten användes flitigt som garnering på tårtor och bakverk. Den består helt enkelt av sockerkulor som man belagt med ett tunt yttre skikt av rent silver - färgämnet E 174.

OBS ! Tyvärr har man idag bytt till Aluminium E 173 som av många räknas som giftigt. Barnkalaset.se har fortfarande kulor med silver.

Tittar man närmare på hur mycket silver en 3 mm kula egentligen bestod av, så blir man lite förvånad. En kula motsvarar nämligen ca 30 ml 10 ppm starkt kolloidalt silver, ca 6 teskedar alltså. Om nu silver skulle vara farligt att få i sig, hur i all värden kan det vara att man kan köpa det på ICA? Och hur kan man sen strö det på glass, tårtor och bakverk och låta barn äta 20-30 stycken, utan att oroa sig? Nu är det Aluminium så nu oroer man sig inte :-(

Har lång historik
På trettonhundratalet då pesten härjade så klarade sig adeln ofta från att smittas. Det tillskrivs det faktum att man använde sig av silvertallrikar och silverbägare. Den vägen fick man i sig silverjoner i tillräcklig mängd för att få hjälp med att döda de bakterier som orsakade pesten.

Man gav även sina barn en silvernapp eller en silversked att suga på. Silverjonerna som nöttes av, gav barnen ett naturligt skydd mot bakterierna som spred pesten. Det är från denna sed som begreppet ”Att vara född med silversked i mun” kommer.

I Kina finns urgamla traditioner som bla rekommenderar folk att alltid ha ett silverföremål hemma, ifall att någon skulle bli biten av en rabiessmittad hund. I så fall skall man gnugga silverföremålet i såret och den vägen klara sig från smittan. I sin bok ”Colloid Chemistry” så konstaterar Dr Jerome Alexander att silverjoner som gnidits loss från ett silverstycke faktiskt dödar skadliga bakterier.

Historiska texter konstaterar att seriösa medicinska tester av kolloidalt silver sträcker sig tillbaka till 1880-talet, då man använde kolloidalt silver för att behandla tyfus och anthrax med gott resultat.

I början av 1900-talet så forskades det mycket om kolloidalt silver. Tyvärr så har mycket av den gamla kunskapen gått förlorad i takt med att de vetenskapsmän och doktorer som suttit inne med kunskapen, lämnat oss. Som tur är finns det en hel del nedtecknat iorm av publicerade arbeten och böcker.

Dr Henry Crookes brukar anses som fadern till det breda bruket av kolloidalt silver i början av 1900-talet. Han använde det för att bla betvinga gonorré, tuberkulos, stafylokocker och andra smittsamma mikroorganismer. Hans vetenskapliga rapporter sammanfattade att det finns inte någon känd mikrob som inte kunde dödas av kolloidalt silver i laboratoriet inom sex minuter.

1915 så fann Dr A. Leggeroe att kolloidalt silver inte bara skyddade nyföddas ögon, utan fungerade utmärkt på vuxna också. Han fann att det var den oöverträffat bästa lösningen han funnit för ögoninfektioner. Han konstaterade att kolloidalt silver aldrig orsakade några bieffekter och ledde aldrig till några synnedsättningar.

En riktigt elak ögoninfektion konstaterades försvinna genom bara någon enstaka behandling med kolloidalt silver. Jämför det med många antibiotikabaserade salvor som tar någon vecka innan man - om man har tur, får fullgott resultat.

Dr Malcolm Morris rapporterade 1917 att kolloidalt silver fungerade mycket väl i behandlingen av förstorade och inflammerade prostata hos män. Sädesvätska som till och från drabbas av blödningar, är ofta ett tecken på en inflammation i prostata. Behandling genom att dricka kolloidalt silver, har visat sig vara mycket effektivt för denna typ av infektioner. Han fann även att hemorrojder svarade mycket gynnsamt på substansen. Han visade även senare att eksem blev bättre av kolloidalt silver.

Använt inom veterinärmedicin
Kring 1925 så fanns det i USA många stora boskapsfarmer. Många djur dog av olika virus och bakterieinfektioner. Det bästa vapen som veterinärerna hade att tillgå på den tiden var kolloidalt silver. Det användes med stor framgång.

Difteri och tetanus (stelkramp) var ett verkligt gissel i början på 1900-talet. Vetenskapsmän provade gifterna på försöksdjur för att försöka hitta lösningar på problemen. 1919 så lyckades Dr Alfred Searle med hjälp av kolloidalt silver, skydda kaniner från dödliga doser av tetanus. Kaninerna som fick kolloidalt silver, överlevde doser som var mer än fem gånger den vanligt dödliga dosen!

Dr J Mark Hovel rapporterade i ”British Medical Journal” att kolloidalt silver var speciellt bra på att kontrollera virus. Hans studier inbegrep bla kikhosta, hals- och näsinfektioner. Den vanliga förkylningen drog sig tillbaka mycket snabbare i närvaro av kolloidalt silver, konstaterade han.

Antibiotikans intåg - silvrets fall
Intresset för kolloidalt silver sjönk på 1940- och 1950-talet, beroende på att man uppfunnit antibiotikan. Läkemedelsbolagen övergav silvret och lade all forskning på de patenterbara anti-biotiska substanser man upptäckt. Tyvärr visste man på den tiden inte att man stod inför ett jätteproblem med den framväxande resistensutvecklingen som antibiotiska preparat ger upphov till.

Man skulle fortsatt satsa på kolloidalt silver som inte ger upphov till resistensutveckling. Skillnaden ligger i att antibiotika sätter bakterier ur spel genom förgiftning. En mikroorganism kan med tiden mutera och bli resistent gentemot ett gift.

Kolloidalt silver dödar som nämnts tidigare istället genom kvävning av mikroorganismen. Egentligen så dödar silvret bakterier, svampar och virus på tre olika plan. Katalytisk oxidering, reaktion med cellmembranen samt hindrande av DNA replikering.

Silvret återupptäckt i ny forskning
1963 så fann man att kolloidalt silver var oöverträffat på att döda jäst och svampar. Forskning inom kolloidalt silver påbörjades på nytt på 1970-talet då Dr Carl Moyer, Dr H. Margarf och Dr L. Bretano erhöll federala pengar för att genomföra en studie som skulle leda till att hitta bättre lösningar för behandling av brännskador.

De flesta antiseptiska medlen som användes för dessa ändamål, skapade mer biverkningar än verkningar. Antibiotika fungerade bara en kort stund innan bakterierna blev resistenta. Dessutom så kunde ingen antibiotika rå på bakterien Pseudomonas Aeruginosa, en fruktad bakterie som invaderar många brännskadesår. Efter att ha läst lite läkarlitteratur från början av 1900-talet, så började Dr Margarf att experimentera med kolloidalt silver.

Han fann att till och med väldigt små mängder kolloidalt silver dödade Pseudomonas Aeruginosa, och att vävnaden läkte dubbelt så snabbt. Kolloidalt silver får enligt många bedömare den angränsande vävnaden att regressera till stamcellsliknande strukturer - och vävnaden regenererar sig snabbare, med mindre ärrvävnad som resultat.

Det finns en annan teknik som utnyttjar silvers förmåga att omvandla celler till stamceller - Robert O. Becker har utvecklat den, och den bygger på att man med hjälp av en silverbaserad kompress i kombination med elektrisk stimulering av vävnaden, kan få t ex fingertoppar som kapats av i olyckor, att växa ut helt och hållet igen. Detta med full känsel och fingeravtryck intakta! Detta kan även åstadkommas med omslag indränkta av kolloidalt silver har det visat sig.

Kan användas för att bilda stamceller
Robert O. Becker gjorde också den fantastiska upptäckten att celler som utsätts för silverjoner faktiskt dedifferentierar och blir till stamceller. Dessa celler kan i sin tur differentiera och bli till den specialiserade celltyp, t ex hud- eller bencell, som det område som cellen befinner sig i kräver.

Detta är förklaringen till att sår och brännskador läker effektivare och snabbare i kontakt med kolloidalt silver.

Det kolloidala silvret håller samtidigt området bakteriefritt så att det inte drabbas av infektioner under läkningen. Dr Bretano fann att kolloidalt silver var den bästa brännskadeantiseptika han någonsin funnit. Han konstaterade att oavsett hur mycket eller hur ofta det används, så färgar det inte huden på samma sätt som andra silverföreningar typ silvernitrat eller silversulfa gör.

Han konstaterade också att bakterierna inte utvecklar resistens mot kolloidalt silver, vilket användandet av vanlig antibiotika gör. Han publicerade sina upptäckter i tidningen ”Surgical Forum”.

Fler forskningresultat
Svårläkta bensår som ofta drabbar speciellt diabetessjuka, läker med hjälp av omslag indränkta i kolloidalt silver. Forskare på krigsveteransjukhuset i Syracuse i New York fann att kolloidalt silver var tio till hundra gånger mer effektivt än de gängse preparat man tidigare använt vid bekämpning av bakterier.

Svampar kan skapa väldiga besvär när de invaderar en kropp och bosätter sig på finger- och tånaglar, huden, hårbotten och fötter. Den vanligaste svampinfektionen är fotsvamp, som ger upphov till kliande sprickor mellan tårna. 1976 konstaterade Dr T. J. Berger att det räckte med en behandling med kolloidalt silver för att bli av med fotsvamp.

Nagelsvamp som är otroligt svårt att bli av med, går faktiskt bort genom att dricka kolloidalt silver. Det kan ta några månader, men det fungerar. Titta på hemsidan: www.silverpuppy.com/nailfungus.html så finns det ett bra exempel med bild.


I 1977 visade Dr William Foye att kolloidalt silver fungerade utmärkt som behandling av tonsillit, elakartad snuva samt ögoninfektioner. Kolloidalt silver har även använts för malariabehandling och syfilis. Många kvinnor som lider av återkommande urinvägsinfektioner och svamp-infektioner i underlivet, märker att förebyggande bruk av kolloidalt silver är det bästa sättet att bli av med infektionen.

I 1978 så skrev Dr Jim Powell en artikel i ”Science Digest”
där han pekade på hur mycket mer effektivt kolloidalt silver var i förhållande till de vanliga antibiotika som sjukvården använder sig av.

Silver tycks sakna antibiotikans biverkningar
Tyvärr är det de starka marknadskrafterna som ser till att vi fortfarande använder det mindre bra och mindre önskvärda alternativet i sjukvården. Ur effektivitetssynpunkt, resistensutvecklingssynpunkt samt inte minst ur säkerhetssynpunkt, borde det vara kolloidalt silver vi använder istället! Säkerheten med kolloidalt silver är överlägsen den som gäller för antibiotika.

Antibiotika kan orsaka allergiska reaktioner hos användaren, vilket i svåra fall kan orsaka en anafylaktisk chock. Antibiotika slår som bekant ut alla bakterier i kroppen och påverkar speciellt de goda bakteriestammar som vi har i tarmen, och som hjälper oss spjälka och smälta föda. Det är orsaken till att så många får diarréer när de får en antibiotikakur.

Kolloidalt silver som sväljes sugs upp i magen och övre delen av tunntarmen, och har inte någon nämnvärd påverkan på de goda bakterierna i tarmen. Antibiotika är också känt för att kunna skapa andra problem, speciellt vid långvariga kurer. Det finns många exempel på människor som drabbats av födoämnesintolerans, t ex laktos-intolerans, som resultat av en antibiotikakur.

Bra mot borrelia
1992 konstaterade Dr Farber i Texas att han drabbats av en svårbehandlad form av Borrelia. Trots otaliga antibiotikakurer så blev han aldrig riktigt av med sjukdomen. Borreliabakterien muterade och kom alltid tillbaka. Det var först efter att han medicinerat sig själv med kolloidalt silver under mer än sex månader, som han blev helt fri från de förrädiska Borreliabakterierna - Spirocheter.

Dr Farber har skrivit en bok - ”The micro silver bullet”, som handlar om hans kamp och de erfarenheter han sedan gjort av kolloidalt silver i sin behandling av patienter. Dr Farber har bland annat behandlat AIDS-patienter med mycket gott resultat - de blev av med sjukdomen och tillfrisknade.

Psoriasis
Psoriasis är en svårartad hudsjukdom som medför såväl svåra fysiska som psykiska lidanden för de som drabbas. Läkarvetenskapen har egentligen inte mycket annat att erbjuda än tjärinpackningar och solljus, men det finns hjälp att få genom kolloidalt silver.

Psoriasis orsak är inte helt klarlagd men det står mellan att det är en typ av autoimmun sjukdom eller att det är ett virus som invaderat blodbanorna. Kolloidalt silver har vid åtskilliga tillfällen på några månader botat, eller åtminstone starkt lindrat situationen för många med svårartad psoriasis.

MS m.m.
MS, multipel skleros, en autoimmun sjukdom, är en annan sjukdom som kolloidalt silver enligt många fungerar bra mot. Nadine A. Wooley har skrivit en bok, ”How to Beat Multiple Sclerosis”, där hon beskriver sin kamp mot sjukdomen och hur hon botat sig själv med kolloidalt silver. CF, cystisk fibros, en lungsjukdom som ger upphov till nedsatt lungkapacitet och ärrvävnad i lungorna, går även den bra att behandla med kolloidalt silver.

Intressant vid cancer
Cancer är ännu ett område där man nått stora framgångar med kolloidalt silver. Cancer etablerar sig i kroppen och sprider sig som metastaser i huvudsak i en kropp med nedsatt immunförsvar. Många cancerformer tros också vara orsakade av virus.

Robert O. Becker visade i en studie utförd in vitro att tumörer som utsattes för silverjoner faktiskt gick tillbaka och blev stamceller. En teori om tumörer bygger på att de är resultatet av celler som tappat bort sin innersta tillväxtinformation. Cellerna vet helt enkelt inte vad kroppen vill att man ska utföra. Silverjonernas förmåga att få celler att dedifferentiera visade sig fungera även på cancerceller med det resultat att tumörerna löstes upp och blev till stamceller.

Det finns exempel på kvinnor som diagnosticerats med bröstcancer, som efter diagnosen börjat dricka kolloidalt silver. När det sedan blivit dags för operation, har kirurgerna inte lyckats hitta cancersvulsten längre!

Så här säger en prominent amerikansk cancerläkare, Dr Gary Smith: ”Hur kan detta naturliga element verka så kraftfullt helande på den mänskliga kroppen? Därför att spårämnet silver utgör en så vital funktion i våra kroppar att utan den skulle vi inte existera. Precis som andra mineraler - kalcium, zink, magnesium och koppar så är silver livsviktigt för vår hälsa.

Kroppen behöver silver för att kunna bekämpa sjukdomsorsakande organismer och vissa vetenskapsmän tror nu att bristen på silver kan vara orsaken till många av våra moderna sjukdomar.” Dr. Gary Smith, en pionjär inom cancerforskningen, har sett ett klart samband mellan låga silvernivåer och sjukdom. Människor som har låga silvernivåer befanns ofta vara sjuka och ha otaliga förkylningar, influensa, feber och andra sjukdomar.

Smith har sagt att han tror att silver är nyckeln till ett korrekt fungerande immunförsvar. Han baserar sin teori på det faktum att silver är absolut nödvändigt för att kroppen ska kunna förstöra bakterier och virus. Dr. Smith använder silver i sin behandling av cancerpatienter. ”Framgång styrs av mängden silver i en persons kropp och motgång av bristen på silver i kroppen.

När silver finns närvarande så dedifferentierar cancercellerna och kroppen blir återställd. När silvernivåerna är låga så kan cancercellerna växa obehindrat - eftersom cellerna inte kan dedifferentiera. Jag tror att kroppens silverdepåer har en stor effekt på kroppens förmåga att förstöra virus och bakterier.

Jag tror att silverbrist är möjligen en av de största orsakerna till att cancer existerar och ökar på ett sådant snabbt sätt!” Med andra ord så kan bristen på silver i våra kroppar vara nyckeln till varför cancer blir mer och mer vanligt i dagens samhälle.

Ingen toxisk verkan
Kolloidalt silver är helt ofarligt att använda. Dr John Barltrop vid universitet i Toronto, Kanada, har utfört toxicitetstester med kolloidalt silver. Han fann vid tester på råttor, att även vid väldigt stora mängder, så var kolloidalt silver helt ogiftigt för kroppen. Även doser motsvarande 300 000 ppm, dvs i princip 30000 gånger starkare än det moderna kolloidala silvret på 10 ppm, gav inga som helst toxiska utslag hos försöksdjuren.

Enligt giftkontrollcentralen på amerikanska EPA (Environmental Protection Agency) så anses kolloidalt silver helt ofarligt. De låga silverhalterna anses vara av rent homeopatiska nivåer. De är så låga att många läkare småler och ifrågasätter hur så låga nivåer av ett ämne överhuvudtaget kan ha någon annan effekt - än en rent placebomässig sådan! Detta samtidigt som deras läkemedelsföretags-sponsrade kollegor ojar sig över hur giftigt och farligt kolloidalt silver är! En ganska lustig situation, milt sagt.

Dr Samuel Etris, en konsult till amerikanska silverinstitutet säger att det har aldrig noterats någon allergisk, toxisk eller cancerös reaktion som resultat av bruket av kolloidalt silver. Amerikanska regeringens center för sjukdoms-kontroll konfirmerade detta 1995.

1966 rapporterade Dr I. H. Lipton i tidningen ”Health Physics” att det idealiska dagliga intaget för silver ligger någonstans kring 100 mikrogram. Silver är ett viktigt spårämne som används av kroppen precis som selen och zink. 100 mikrogram motsvarar ungefär två teskedar med kolloidalt silver med styrkan 10 ppm.

Förebygger förkylningar
Bakterier, virus och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider mikroorganismer.

Genom att spraya kolloidalt silver i näsa-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka.

Genom att dessutom dricka kolloidalt silver i förebyggande syfte, så har vi garderat oss gentemot dessa osynliga inkräktare. Silverjoner på plats i blodomloppet kan direkt slå ut inkräktarna, och vi slipper kanske känna av sjukdomssymtomen över huvudtaget.

Människor som dagligen dricker några teskedar kolloidalt silver upptäcker att de inte får förkylningar lika ofta som tidigare. Det mest effektiva sättet att ta kolloidalt silver på inbegriper att man håller vätskan i munnen några minuter. Då sugs nämligen silverjonerna upp via den sublinguala delen under tungan, och transporteras direkt ut i blodomloppet.

När man haft det kolloidala silvret i munnen några minuter, kan man gurgla sig en kort stund och sedan svälja det. En fördel med att ha det i munnen ett tag, är att man får hjälp med att döda en mängd kariesorsakande bakterier, som annars skulle kunna ge upphov till hål i tänderna.

Även begynnande problem med parodontit, tandlossning, kan man få hjälp med genom att behålla silvret i munnen en stund. De allra flesta förbättrar sin tandhälsa dramatiskt när de börjar använda kolloidalt silver på det här viset.

1982 så visade Dr J. Colishaw att kolloidalt silver dödade E. coli bakterier, kända för att orsaka många matförgiftningsfall världen över. 1993 orsakade just E. coli en rad svåra matförgiftningar i en amerikansk hamburgerkedja. Många av de drabbade dog, däribland en liten sexårig flicka. Hade man haft kolloidalt silver att ta både förebyggande och i samband med att symtomen visade sig, så hade hon förmodligen klarat sig.

Då kolloidalt silver dödar i princip alla kända mikroorganismer, samtidigt som det är helt ofarligt för människor och djur, så borde det vara en av de viktigaste sakerna att ha hemma i medicinskåpet tycker man. Se till att ha kolloidalt silver som du både kan dricka och spraya hemma i ditt medicinskåp, så är du bättre rustad inför de dagliga möten med bakterier, virus och svampar som vi alla råkar ut för vare sig vi vill eller inte.

Kan sprayas i halsen
Kolloidalt silver som sprayas ner i halsregionen brukar i regel få bukt med det svidande som kan förekomma i halsen vid förkylning. Svidandet brukar som regel försvinna efter ca tio minuter. Spraya rikligt och ofta.

Även snuva, hosta, heshet, halsfluss, ögoninfektioner, tandkötts-inflammationer, förkylningsblåsor (herpes simplex - badda med en bomullstopz), svårläkta sår, brännskador. Kolloidalt silver steriliserar såret, accelererar läkningsprocessen och minskar obehagen. det bildas sällan en brännblåsa och det gör inte ont.

Svamp på tungan (torsk orsakad av candida), acne (spraya ansiktet och badda finnarna), bihåleinflammation (skölj genom bihålorna med kolloidalt silver), candida, långvarig svårbotad borrelia mm, är alla exempel på åkommor som behandlas med gott resultat.

Lunginflammation behandlas genom att dra in dimman som uppstår vid sprayning av kolloidalt silver, ner i lungorna. Man kan även använda en piezoelektrisk medicinfördelare av den typ astmatiker brukar använda vid medicinering.
Spraya rikligt och upprepa ofta.

Kan hjälpa elallergiker
Nya rön pekar även på att vissa elallergiker får en fantastiskt god effekt på sin elallergi med kolloidalt silver. Det är möjligt att elallergi till stor del orsakas av patogena mikroorganismer. Den systemiska infektionen sätter ner immunförsvaret så mycket att kroppen får svårt att värja sig för till och med elektromagnetiska variationer i miljön.

Sprayning av kolloidalt silver är ett effektivt sätt att behandla hals och näsa. Den dimma som bildas vid sprayning breder nämligen ut sig över en mycket stor yta och kväver bakterierna. Eftersom bakterier har en väldigt snabb reproduceringstakt, gäller det att upprepa behandlingen ofta. Man hjälper därigenom det egna immunförsvaret att bekämpa inkräktarna.

Precis som med antibiotika bör man hålla på även ett tag efter det att man känner sig besvärsfri. Detta för att förhindra att de få överlevande bakterierna förökar sig igen - med följd att förkylningen blommar upp på nytt. En antibiotikakur om 10 dagar bygger på samma princip. En avbruten antibiotikakur kan som bekant få som följd att infektionen återkommer.

Ta hand om din förkylning
Behandla din förkylning förslagsvis så här: Spraya några doser kolloidalt silver ner i svalget. Dra samtidigt in luft så att dimman följer med ner i halsen. Följ upp med att spraya några gånger i näsan. Dra in genom näsan samtidigt som du sprayar, så fördelas sprayen bäst. Upprepa detta var halvtimme under de första timmarna. Övergå sedan till att spraya någon gång då och då, men som sagt - sluta inte för tidigt.

Hur mycket du vill spraya var gång avgör du själv. Ju rikligare du sprayar desto större chans är det att du ska vinna över inkräktarna. Det kan vara bra att veta att man aldrig kan överdosera kolloidalt silver.

Kom framförallt ihåg att man har störst chans att klara sig från bla förkylningar genom att både dricka och spraya kolloidalt silver i förebyggande syfte. Förkylningar, som ju är virusbaserade, är som sagt svårare att nå när de väl etablerat sig i kroppen.

De flesta bakterier stoppas
Tester har visat att kolloidalt silver är så pass potent att det stoppar och dödar de flesta av de bakterier som sjukvården idag har problem med. Bakteriestammar som länge bekämpats med olika antibiotika - och som resulterat i att vi fått en massa resistenta bakteriestammar.

Sjukhussjukans Staphylococcus Aureus dödas tex lätt med kolloidalt silver med 5 ppm styrka. Likaså salmonella, E. Coli, enterobakter, pneumokocker och streptokocker för att nämna några.

Läkarvetenskapen har länge känt till att silver har bakteriedödande och desinficerande egenskaper. Före penicillinets intåg på marknaden innehöll många mediciner silver som aktiv ingrediens. Läkarna övergav tyvärr silvret och ägnade sig åt mer ekonomiskt givande preparat.

Det finns dock sjukvårdsprodukter som även idag använder sig av silvrets bakteriedödande och läkande effekt. Exempel på det är brännskadeplåster, olika salvor och urinrörskatetrar. Ett annat är lapis, eller silvernitrat, en blandning av silver och salpetersyra som används till att bekämpa bla fotvårtor. Förr var lapis det man droppade i ögonen på nyfödda för att ta död på bakterier som annars kunde orsaka ögonskador hos nyfödda.

Japanerna har uppskattat silvret
Det börjar även dyka upp allt fler produkter som innehåller silver som bakteriebegränsande substans. Speciellt i Japan har man insett möjligheterna. Det börjar nu komma kylskåp som har silverjoner inbyggda i plasten, allt för att minska bakterietillväxten.

Det finns strumpor med invävda silvertrådar som förhindrar dålig lukt. Skärbrädor, räknedosor, toalettsitsar, bankomater, målarfärg och tröjor är andra exempel på produkter som man börjar använda silver till.

Den japanska biltillverkaren Toyota har till och med utvecklat en speciell ratt som innehåller silverpartiklar. Det dyker hela tiden upp allt fler kommersiella tillämpnings-områden, där man upptäckt vilken fantastisk bakteriebekämpare silver är.

Mer information
Vill du veta mer så är Internet en guldgruva. Sök på ”colloidal silver” som det heter på engelska, eller ”kolloidalt silver” på svenska, så finner du mycket att läsa om olika erfarenheter och användningsområden.

Sammanfattningsvis kan man bara konstatera att utnyttjandet av silvrets bakteriedödande effekt skulle kunna vara mycket större än vad den är idag.Men med växande insikt, går vi mot en allt ljusare framtid där vi med hjälp av silver kan ha bättre kontroll över bakterier, virus och svampar i vår omgivning - utan att de klarar av att mutera och komma tillbaka i en ännu elakare och aggressivare form!

Sprid information
Denna lilla artikel lämnas över i mänsklighetens tjänst. Kopiera den gärna. Sprid den till nära och kära. Låt oss tillsammans visa de makter som bara tänker på sina kvartalsrapporter, att nu är det dags för oss vanliga människor att ta saken i egna händer. Kolloidalt silver är oslagbart på att ta hand om många av de infektioner som vi drabbas av.

Samtidigt så behövs silver för att bygga upp ett välfungerande immunförsvar. Dessutom är det helt ofarligt för människor och djur. Ändå är det läkemedelsbolagen som styr vad som ska få anses som medicin - bara onaturliga patenterbara substanser som skapar obalans i kroppen.

Läkemedelsföretagen har lyckats dupera jordens alla regeringar att tro att dom verkar för folkets bästa. I själva verket är det de ekonomiska intressena som styr. Alla naturliga alternativ stoppas och fås genom desinformation bort.

Läkemedelsföretagen har lyckats med konststycket att bli både åklagare, domare och jury.

Det är dags att mänskligheten agerar och säger att nu har vi fått nog. Finns det bra naturliga alternativ till de vanliga ”läkemedlen” - så ska dom naturligtvis användas och inte blockeras, baktalas och gömmas! Eller hur?

Om staten, som nu konstaterar att kostnaderna för läkemedel nu galopperar, var lite smart - skulle man instifta en oberoende kommission som fick i uppgift att utvärdera alla de alternativ som bjuds, både naturliga - och de som tillverkas av läkemedelsföretag.

Den vägen hade vi fått en opartisk bedömning, mängder med fungerande naturliga alternativ, friskare människor samt en mer välmående statsfinans.

Argyria.

Argyri är en ofarlig (kosmetisk) missfärgning av hud och slemhinnor. Endast att fåtal personer har drabbats av detta. Det är INTE möjligt att drabbas av argyri genom intag av ett rent, elektriskt framställt kolloidalt silver. För att argyri ska kunna uppstå måste man inta silver i stora doser under en längre tid, samt exponera huden för sol.


KS av styrkan 10 ppm innehåller 10 mg silver per liter, vilket innebär att man måste klunka i sig 100 liter för att få sig ett ynka gram silver. De silverpartiklar som ingår är väldigt små, vilket innebär att de kan passera fritt över cellmembranen. Det sker alltså ingen ackumulering, och studier visar att silver i denna form rensas ut ur kroppen till 95-99% på något dygn.


De som har drabbats av argyri har ej intagit ett elektriskt framställt KS, utan har intagit helt andra silverprodukter, så som silvernitrat, silverperklorat och proteinbundna silverföreningar. Dessa går ej att jämföra med KS. De kan vara upp till 30 000 gånger starkare än KS och har mångfalt större partiklar, vilket krävs för ackumulering av silver i cellerna, vilket krävs för att få till en färgförändring.


Det finns två personer som alltid florerar på nätet, i syfte att avskräcka personer från att använda KS: Den ena Paul Karason, gjorde sin egen silverdekokt hemma, och han tillsatte stora mängder salt. Han intog sedan denna hemmadekokt i stora mängder varje dag i många år och blev slutligen blå. Dock blev han av med många av sina hälsorelaterade problem, och han tjänade en rejäl hacka på att visa upp sig i diverse tv-program. Han dog slutligen av tobak.


Sedan har vi RosMary Jacobs som också blev gråfärgad. Hon använde sig av näsdroppar som förskrevs av läkare på 50-talet, och efter en längre tids intag drabbades hon av argyri. Dessa näsdroppar bestod ej av KS, utan av en lösning av silverproteinbundna partiklar, vilket åter igen är något helt annat än ett 10 ppm KS.


Det är en skröna att man kan bli blå av att använda ett elektriskt framställt KS. Det är fysiologiskt omöjligt att få till en färgförändring av dessa produkter. Om man själv gör sin egen silverdekokt hemma, mot alla konstens regler, och sedan tillsätter stora mängder av salt, så kan man möjligtvis lyckas få till en färgförändring om man klunkar i sig litervis av detta varje dag i flera år och solar mycket.


Silver har använts i tusentals år, och vi fick i oss ca tio gånger mer silver via kosten för bara några decennier sedan. KS har använts i mer än ett sekel, även av sjukvården. Numera räknar man med 20 miljoner KS-användare, varav tio miljoner i USA; 1 miljon i Holland och ca 100 000 i Norden.


Frågan är: Var finns alla smurfar? Ion Silver utlyste nämligen en belöning på 100 000 kr till de som kan visa att de har blivit blåfärgade av KS.

 

UPP

Vilket KS-fabrikat är bäst?

Ionosil kontra HTS

Allt fler ställer frågor kring skillnader mellan Ionosil (Ion Silver) och HTS (Hightech Scandinavia) produkt. Alla KS är inte de samma - som tyvärr vissa försöker hävda. Det skiljer ofta stort i tillverkningssätt och detta avspeglas i produktens förmåga att eliminera mikroorganismer.

Det kan skilja ganska dramatiskt mellan vad produkten klarar av att hjälpa dig med. Det märker man när medlemmar som provat båda tillverkarnas produkter, själva reflekterar över resultaten de fått...

Namngiven. Ögonbesvär. År 2004 var jag nära den kända väggen. Lyckades vända men tagit en del skador. Har sedan dess haft återkommande herpesutslag på vänstra kinden och mot näsborrarna. Senaste 2 åren har dessa spridit sig mot ögonen. Klåda sveda och gegga :(

Jag baddade med kamomillte, koksaltlösning och ögonskölj från optikern. Lite lindring men knappast märkbart. Föra året i augusti skrev jag om dessa på min FB status och en vän skrev jag borde testa KS. Jag kände till det men även till den blåa mannen så jag var lite skeptisk. Dagen efter var jag på Bodystore och skulle beställa kokosfett när jag kom på att söka efter KS. Köpte hem en flaska Ionosil och vågade knappt öppna den.

Ett samtal med min mormor förändrade allt :)
Badda på innan du lägger dig sa hon. Jag är inte blå ännu efter alla dessa 5 år *S*

Bra tänkte jag, tog två rondlar och la mig...dränkte de och somnade! På morgonen trodde jag inte mina ögon :) Rodnaden var borta och geggan med! Gissa vad jag gjorde hela den dagen :) LYCKLIG!

Jag fortsatte spraya och gjorde slut på min lilla flaska. Några veckor senare fick jag ny dator på jobbet och mina besvär kom tillbaks. I samma veva fick jag fler KS-vänner och jag beställde en ny flaska dock nytt märke (HTS). Jag baddade på igen men det försvann inte över natten. Jag sprayade och sprayade, var hos läkaren och inget hittades :(
Började grubbla vad felet var. Har jag blivit resistent mot KS? Köpte hem igen det första märket (Ionosil) och återigen fick snabba resultat. Sedan dess är mina ögon trogna "första kärleken" <3


Namngiven. Jag har hemma både sorterna (HTS och Ionosil) och den som är klart bäst är Ionosil -- Jag gjorde blindtest på resten av familjen och Ionosil vann. Jag har använt HTS Silver i ett år, men har ej tyckt att jag har haft nån effekt som jag vill ha mot mitt immunförsvar, men så fort jag bytte mot Ionosil så märkte jag stor skillnad.

Namngiven. Använder KS på min KOL. Köpte först Ionosil och var mycket nöjd " FRÄLST " på KS & provade sedan HTS och effekten uteblev. Mina barn/barnbarn fick dela på innehållet i HTS- flaskan till enklare användning. Skrev det på KS-sidan & åkte ut första gången. Blev tagen till nåder & skrev samma sak igen med samma resultat.

Victoria slängde ut mig en gång till för ett par dagar sedan. Mitt problem är att just Ionosil funkar absolut bäst för mina lungor. HTS KS och Combivent har båda ungefär samma brist på effekt. Liknelse jämför öl: HTS samt Combivent = lättöl. Medan Ionosil = som en starköl - vet bara inte ifall jag skall säga 5,2 eller 7, %. Samma sak med omedelbart stopp av blödning av småsår.

Namngiven. Jag köpte en nebulisator och började inhalera med HTS silver och absolut inget hände med mina bronker. Har kronisk bronkit. Blev lite ifrågasatt över att jag påstod att inget hände. Jag fortsatte dock inhalera. Sen köpte jag nytt KS när flaskorna tog slut och då hände det saker. Läste i ett inlägg om att det var skillnad i produkterna vad det gällde hjälp för bl a lungor. De senare flaskorna KS var Ionosil.

Namngiven. Själv kör jag enbart med Ionosil och rek enbart Ionosil speciellt mot borrelia mm då flera stycken som inte fått hjälp med KS från HTS, men med Ionosil så har dom märkt STOR skillnad. Man får väl oftast vad man betalar för!

Namngiven. Jag har använt både den sort som på bilden (HTS) och Ionosil till allt. Ionosil är den enda jag märker ger god effekt. I vissa fall mycket god effekt. Hovböld, sadelstadsknutor, sår, magsjuka, böld på tuppens fot, rasp, hosta, halsont. HTS har inte gett någon förbättring och den har jag testat mest. Det finns säkert fler sorter, men det är bara dessa jag testat. Lycka till! Bara att prova sig fram till det man själv tycker fungerar!

Namngiven. Nu kan jag med konstatera att Ionosil's KS är bättre än det andra märket. Har använt 1 liter av annat märke (HTS) och nu börjat med just Ionosil. Så tummen upp för det.

Namngiven i kommunikation med ägaren av HTS: Erfarenhet baserad på eget användande på ett flertal hästar, sår och även invärtes. Din produkt tar ca 2 v längre tid innan man ser resultat och Ionosil ser man resultat på efter några dagar. Likaså andra produkter från USA bla. så har jämfört och sett skillnaden. Skulle uppskatta att jag testat på ca 50-75 hästar bara i år.

Namngiven. Har använt HTS silver i några månader nu. Har både druckit och inhalerat för min astma. Har även haft för min herpes. MEN jag har inte märkt någon skillnad alls. Nu skall jag beställa Ionosil!!

Namngiven. Detta bekräftar vad jag misstänkte, till min stora besvikelse samtidigt som jag är glad att få veta varför min egenbehandling inte gett önskvärt resultat. Opererades förra hösten för cellförändringar, sedan visade det sig att de inte fått bort allt. Jag valde att avstå ytterligare op, för att testa alternativ egenbehandling i form av både gurkmeja, graviola, d3vitamin o ks.

Provade först Ionosil's ks i samband med magsjuka. Kände direkt att det började "krampa" o arbeta i området för cellförändringar på ett bra och positivt sätt.

När det tog slut, beslöt jag mig för att testa HTS ks, men den där läkande känslan uteblev, och nu väntar jag på provsvar som enligt läkaren troligen kommer att visa att det är oförändrat. Jag får se om jag avvaktar med op ytterligare, då jag tänker köra stenhårt med Ionosil's ks istället. Håll tummarna för att det ger ett fullgott resultat.

Uppdatering ett par veckor senare: Idag var jag och hämtade ut en 5-litersdunk Ionosil. Jag känner redan hur det jobbar i kroppen!! En annan god sidoeffekt är att min envisa och långdragna förkylning efter ett par timmars intag av ks, avtagit markant. Och de som säger att en känsla är inbillning kan sluta läsa här! Jag känner min kropp och jag VET att det inte är en placeboeffekt!!

Jag känner mig så glad just nu! Jag hålls under utredning för cellförändringar som de ej fått bort helt. Jag känner hur Ionosil arbetar på stället , vilket jag inte gjorde då jag använde HTS silver. Ärligt talat så är det silvret, enligt min uppfattning, bara rent skit och lurendrejeri, HTS silver alltså.

Namngiven. Använde HTS KS i drygt en månad för blödande tandkött. Det blev bara värre. Bytte till Ionosil för en månad sedan. Blöder inte längre sedan en vecka tillbaka.

Namngiven. En framgångshistoria om en katt och KS. Katten hade skadat sig och dragit upp nästan hela hakan och en stort hål med köttslamsor var öppet. En tratt och KS Ions sprayades på varannan timme, och lite i munnen. Efter 14 dagar, så har det stora öppna såret gått ihop till en 10 krona, men INTE öppet sår. Katten är hur pigg som helst idag.

Snart åker tratten av för gott. Men just nu sätter han in tassen och på något konstigt sätt knyter han upp snöret och drar av tratten. Tack gode gud för KS. Sen har jag en katt som får ständiga urinvägsinfektioner. 2 ggr per dag, med Ion silver. Då tar det ca 5 dagar så är allt bra igen.

Testade med HTS silver som jag fick låna för jag hade inte fått tag på Ions igen, men det hjälpte inte på samma sätt, hade det bara i 6 dagar, sen fick jag köra Ions ovanpå det, då tog det 2 dagar så var det ok igen.

Namngiven. Min erfarenhet är att Ionosil's ks är mer effektivt än Hightechs.

Namngiven. Jag använde Ionosil först, funkade jättebra på allt, infektioner mm. Vart snål och köpte High Tech Scandinavias (HTS) silvervatten och det hände inte ett skit rent ut sagt. Det enda märket du ska ha är Ionosil. Oslagbart!

Namngiven. Jag förlorade en månad på att inhalera HTS KS mot min KOL. Gav bort flaskan eftersom den ej funkade ändå.

Namngiven. Hts fungerar inte på min vovve. Bara Ionosil. Min hund har en bentumör. Fått 1-3 månader den 15 januari. Började med ks en vecka efter. Märkte rejäl förändring piggare o gick bättre. Köpte billigt hts silver o hon blev sämre. Ställde frågan här o fick reda på skillnaden. Köpte Ionosil igen o hon blev bättre igen. Hon springer på 3 ben men är pigg o lycklig.

Namngiven. Har själv, utan någon vetenskap, insett skillnaderna och kommer inte använda HTS produkter något mer. Tåkigt men sant för mig.

Namngiven. Jag föreslår att alla som är tveksamma; köp en liter från ion silver och en liter från high tech Scandinavia. Använd en liter åt gången och notera vad som händer. Då kan ni själva avgöra vilken som hjälper. Jag använde två liter från high tech Scandinavia. Fick ingen effekt alls på mina lungor eller förkylningar etc.

Jag valde deras silver eftersom jag samtidigt köpte deras nebulisator. Visste inte så mycket om silver då. Sedan köpte jag två liter från Ion silver för att det var kampanjpris på näthandeln, där jag köper övriga kosttillskott och fick omedelbar effekt på många av mina åkommor, t ex mina lungor, kapat tre influensor (har kunnat jobba, ingen feber) etc.

Namngiven. Är det skillnad på KS från High Tech Scandinavia jämfört med "samma" köpt från Ionosil's egna? Jag har köpt 5 litersdunken från High Tech Scandinavia och upplever inte att den är lika effektiv som de tidigare köpen av Ionosil.

Namngiven. Haft Ion silver i flera år och brukar spraya på sår osv för att stoppa blödning. Skar mig i fingret i morse o hämtade silvret men det slutade inte blöda som det brukar? Fattade ingenting, tog på mer men det slutade inte. Kom då på att jag har HTS silver nu istället så skyndade till handväskan där det fanns kvar lite grann av mitt gamla Ion silver. Sprayade på och det slutade blöda direkt!

Namngiven. Har efter läsning här beställt hem Ionosil's KS fastän jag redan har HTS KS hemma då jag inte riktigt är nöjd med resultaten. Synd att det är så stor prisskillnad, men skiljer det i kvalitet är det ju inte så märkligt. Är HTS inget att ha alls (om man får lufta den frågan här) eller vad kan jag använda den till? Har använt den till munsår, blåsor m.m utan toppenresultat.

Namngiven. Jag har använt 4 olika ks produkter och helt klart håller Ionosil bäst effekt

Namngiven. Inte bra än men- Jag har haft sår på benet i 9 månader. Provat det mesta, tre veckors vattenfasta och bytt ut alla tvättmedel, schampon, tvålar mm för att utesluta allergener. Kokosolja. Silveromslag med HTS. Druckit HTS ks. Tagit HTS msm upp till två msk. Fått antibiotika. Fått kortison- och antibiotikasalva. Smort med ems-kräm. Inget har hjälpt. Köpte hem ionosil. Haft omslag i två nätter. Jag gjorde omslag genom att dränka oblekta bomullsrondeller med ionosil, lägga på tunn gasbinda, sedan gladpack för att hålla fukten och sista elastisk linda. Lät va över natten.

Sedan smorde jag med EMS-krämen på morgonen och sprayade på Ionosil under dagen igår. Samma omslag i natt igen. Och redan SÅ mycket bättre. När jag hade HTS gjorde jag omslag på samma sätt under en veckas tid, utan något som helst resultat. Tog en tsk silver oralt morgon och kväll och msm på morgon och kväll, 1 msk var gång. Nu när jag har ions msm tar jag bara 1krm på morgonen.

Namngiven. Har provat både Ionosil och hts silver. Tyvärr var de stor skillnad i effekt med hts produkt, så man får vad man betalar för i vanlig ordning...!

Namngiven. Jag har erfarenhet av flera olika sorters silver och ppm. Just nu är jag väldigt känslig, jag håller nämligen på och försöker bota min kroniska borrelia. Det jag märkt, är att om jag tog 20 ppm ja även 50 ppm så löste det inte problemet för mig. Däremot har jag äntligen fått det att hända något med Ionosil.

Jag har tidigare testat eget, en massa olika från Staterna, eftersom jag bodde där en längre tid. Mesosilver kom nära Ions silver. Men faktum är att Ion Silver har hittat en teknik som tar mindre partiklar av bakterier vilket jag behöver. Tyvärr stack jag emellan med ett annat silver som ENDAST görs på destillerat vatten och DET tar inte Borrelia, men det tar mycket annat. Det skulle vara intressant att veta vilka andra KS som tar Borrelia?

Namngiven. HTS KS funkar Inte på mig. Däremot Ionosil ks funkar alldeles utmärkt. Stor skillnad. Vet inte om det bara är vatten i HTS ks? Man kan ju undra?

Namngiven. Jag kommer aldrig prova något annat är Ionosils Ks. Testade HTS i början av mitt silverintag men fick ont i magen av det. Gick över till Ionosil för två år sedan och där kommer jag stanna.

Namngiven. Angående skillnaden mellan Ionosil och HTS. Fick småflaskor av KS i present när jag skickade efter en inhalator till min mamma därifrån. Har en Hannah PWT-mätare och kollade deras KS. Visade på 38,7 ppm fast etiketten säger 10 ppm. Det bygger inte upp förtroendet för företaget.

Namngiven. Tvivlare får väl testa själva. De kommer komma fram till att Ion-silver är bäst där du får bäst resultat. Det är min erfarenhet då jag prövat dem båda.

Namngiven. Jag rekommenderar varmt Ionosil, kvaliteten varierar nämligen på olika märken.

Namngiven. Skaffa KS av ett bra märke. Jag återkommer till Ionosil varje gång och jag lovar att jag inte får en spänn för att rekommendera det. Min erfarenhet är att Ionosil är kvalité. Den har fungerat bäst för mig.

Namngiven. Och...har erfarit tyvärr... att Hightecscandinavias ks och msm inte alls har samma effekt som Ionosil..!! Deras produkter hade märkbart sämre effekt på mej....stor skillnad! Ionosil mkt bättre...

Namngiven. Ionisil är min trogna vän i nöden:) Har prövat andra märken under åren med sämre eller helt utan resultat.

Namngiven. Jag har köpt o provat andra märken, men tycker lonosil är det bästa.

Namngiven. Jag köpte också HTS först. Tänkte att det kan väl inte vara nån skillnad. Fick ingen effekt alls när jag använde det tyvärr. Fick tips att prova Ionosil innan jag dömde ut KS och det funkade direkt!! Ingen aning om varför det är skillnad men det är min erfarenhet iaf!

Namngiven. För min del gäller bara Ionosil KS och jag inhalerar också mot Kol och Astma.

Namngiven. Jag testade 5 liter HTS innan jag gav upp, både till mig o mina djur 10 ppm.

Jag VET inte, men mitt försök på förklaring på skillnaden mellan de olika produkten är, att i en lösning med över 10 ppm, samlas silver-ionerna sig ihop till större ”klumpar” som inte har förmåga att angripa och tränga in i bakteriernas skyddshinna. Då HTS har uppmätts till 38,7 ppm, är det i så fall inte så konstigt att det inte fungerar. SH

 

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan