KS Gör Det Själv

 
Ett enkelt sätt att göra KS.

- Ett glas från Skivade Rödbetor på 0,65 liter
- Batterivatten. Helst 0 PPM (Kemetyl, Preem-)
- 3 st. 9-Voltsbatterier
- 2 st. Silvertråd a 17 cm/1,8 mm från Sargenta
- Plastbit med små 2 hål att fixera trådarna med
- 1 Par Testkabel. Finns på Biltema mm.
- Ägg-ur att hålla tiden med.
- TDS-mätare att få noga KS med
- En flaska IONOSIL att jämföra med

Sedan behöver man lite annat
som kanske redan finns hemma, som plastflaskor för färdig KS, tratt, finmaskig sil, grön kökssvamp, plastpinne för omrörning mm.

Vattnet har rumstemperatur. Inget tillsatta kemikalier före eller efter. Ingen omrörare, kokplatta eller luftpump.

Strömförsörjning. 9 Volts-batterier finns överallt. Vill man satsa på annat finns t ex 24 V
switchad likspännings batterieliminator på Electrokit. Länk nere på sidan.

TDS-mätaren hittar du t.ex på Shrimps.se för 99 kr. Länk nere här på sidan. Frakttid 2-3 dagar från Sverige.

Silver från Sargenta. Jag har typ Hård 999 silvertråd. lagom tjocklek 1,5 till 2,5 mm. Pris ca 2-300 inkl. frakt. Trådlängden väljas efter glasets storlek. Länk nere här på sidan.

Tjockleken är inte viktig. Det första jag läste var att 14 gauge =1,6 mm var bra, därför har jag det närmsta större.

Det finns även 9999 silver. -
Glöm det!

Jag vet inte, men tror det finns nån skyddsbeläggning på fabriksny tråd att det inte blir svart. Jag har därför polerat min med fint smärgel innan bruk, och sedan torkat rent med spritat Cleenex.

NU kör vi!
Det väldiskade och avtorkade glas fylls upp med batterivatten.
Jag kontrollmäter att jag har 0 PPM. Sätter ner silvertrådarna, ansluter till batteripyramiden och sätter uret till 30 min. När tiden har gått, rör jag om i vattnet med en plastpinne och kör nya 20-30 min. Jag kontrollmäter PPM-et då och då, och kör till TDS-mätaren visar 5 PPM. Har det blitt lite tjock på minustråden, katoden, torks den av med Cleenex då och då.

Med min uppställning på 0,65 liter enligt bilden tar det 1-1,5 timme att göra KS på 10 PPM. (5 på mätaren)

Annan glasstorlek, vattenmängd samt avstånden mellan trådarna innebär andra tider. Efter ha gjort några satser, lär man vad som tiden ungefär blir.

Jag köper alltid samma vattenfabrikat.
Ibland är det extremt rent. Processen tar då lång tid att starta. Är det inte bara ca 0 men 0,0000001 PPM, ledar vattnet knappast alls.

Jag brukar mäta 0,3 mA vid start men kan vara 0,2. Har man vatten från t ex Biltema eller Ullared på 1-2 PPM hemma, kan man ha t ex en fjärdedel av det och resten vatten med 0 ppm.

Då vattnet ledar allt mera, ju mer ledande silver där finns i, går senare delen av tillverkningen allt snabbare och jag kör nu endast i korta intervall och rör om-mäter var gång, tills jag har 5 PPM.

Med denna enkla tillverkningsmetod vill PPM-et ändra sig lite efter ett dygn. Då har silvret stabiliserad sig till ca 4 PPM. Det är OK! Har man kört för länge, typ 7-9 PPM, blir det allt mer gult och alltid sjunkit till 3 PPM efterföljande dagar.

 
 

1,7 liter

Ett mer avancerat sätt att göra KS.

1: Syltglas 1,7 liter

2: Batterivatten

3: Anod = Silvertråd

4: Katod = Vilken som helst metall. Jag har en stav på 20 mm i diameter av magnesium då jag köpte såna för att göra kolloidalt magnesium.

5: Plastbit för fixering av trådarna

6: Strömförsörjning. Det går alldeles bra med 3x9 Volts batterier.

7: Testsladdar med krokodillklämmor

8: TDS mätare

9: Akvarie-luftpump till 169 kr på Shrimps.se+ slang

10: Ev spänningsstabilisator.

11: Tratt med sil

12: Kökssvamp

13: Tidur av nån sort

Med denna uppsättning kan man köra i ett sträck utan omrörning. Det bildas en hinna på katoden/ minuspolen efter en tid, så denna måste torkas av efter varje sats. En stor fördel är att du har samma värde på KS'en efteråt som då du stoppade tillverkningen. Silvret blir helt enkelt bättre fördelat och stabilt med denna metod.

I denna 1,7 liters uppsättning har jag en tjock katod, vilket öker processhastigheten så jag har denna sats klar på 15-20 minuter.

Spänningsstabilisatorens motstånd är här 300 Ohm vilket ger 4 mA strömstyrka som max.

TDS-mätaren "Totally Dissolved Sollution" Doppas 2-3 cm ner och hållas nere en stund då den även justerar sig efter temperaturen.

Den är kalibrerat med salt och kan användas direkt till allt utom silver! Silver och salt har olika molekylstorlek på drygt 2 gångars skillnad. Därför är 10 PPM i silverlösningen samma som 4-5 på TDS-mätaren!

IONOSIL är på 10 PPM och således mäts 4 eller 5 när du kollar denna.

Mjölktestet.
För att ta reda på om din KS blev bra, fyller du 2 små dricksglas med var 1 dl mjölk och 1 tsk KS i det ena. Efter en tid blir mjölken i glaset utan KS tjock, men det andra förhoppningsfullt inte. Som bäst förblir mjölken med KS flytande i veckor tills allt vattnet har dunstat bort.

Du kan ju även testa ditt vatten mot IONOSIL på samma sätt!

Fast man gjort KS 100 gångar kan man aldrig vara säker, så gör testet då och då, även om du tycker du är världsmästare! Man lär nytt hela tiden!


Även om det klarar testet kan man inte säga om det är lika bra som IONOSIL. Det får komma an på en själv, om man tycker man får lika mycket hjälp för hälsan med egen KS, som man brukar göra med IONOSIL.

En liten lektion.
Jag vill ha en KS på max 10 PPM därför vid denna styrka dödas alla patogener som tänkas kan. 10 PPM är det nivå där det finns flest aktiva ioner som får plats i vätskan möjligt. Det finns inte olika storlek på partiklarna. Silver som utfälls med ström i en vätska, lämnar alltid silverämnet med samma partikelstorlek på 1,25 Ångström. En Ångström är 0,1 nanometer.

Vid högre PPM börjar de klumpa ihop sig och blir mindre effektiva. Klumparna kan inte tränga in i vävnaderna som de lösa partikler kan, och den totala ytan på silver blir drastisk minskad.

Bäst är alltså att sträva efter göra en KS på 10, nära 10, men aldrig över 10 PPM!

Nederst finns en lista med behövlig PPM mot 55 olika patogener.
Man ser att redan vid 1,25 PPM stryker många med. Sedan fler vid högre PPM. Endast 3 utav samtliga 55 testade ska ha mer än 5 PPM.

Frågor som ofta kommer upp
 
Kan man inte använda en strömförsörjning istället för batterier?
Jo men varför bry sig? Batterier ger ren likspänning.
När man sätter en ren likspänning från ett batteri genom 2 silverstavar blir den ena, plusen anod och den andra, minusen katod.

Det är Anoden som avger, donerar silver till vattnet. Den andra/katoden ska bara vara där för att få en strömkrets och kan vara av annan metall.

I produktion av KS används oftast 2 silvertrådar, därför silver är billigt och man behöver inte hålla reda på polariteten. Problemet är det tar lång tid med en tunn katod och då bildas sediment som flyter runt och måste silas bort efteråt.

De som gör kolloidalt guld har ofta ett annat material till katoden, därför guld är dyrt.

Vid annan spänningskälla än ren likström blir det osäkert vad som är anod och katod. Ren växelspänning skiftar ju polaritet 50 gångar i sekunden! Hur avskiljs då silvret?

Jag använde själv en switchad likströms-försörjning på 27 Volt. En spänningsstabilisator på 4 mA gör att processen inte rusar iväg mot slutet med för hög PPM til följd, men har gått tillbaka till batterier och utan stabilisator.

 

Efter 20 satser är det fortfarande 26 Volt när man håller en paus i en tid.
(Se bilder nederst på denna sida)

Den fungerar bra, men 3x9 Voltsbatterier är enkelt att skaffa för att komma igång, och sedan kan man skaffa mer avancerat utrustning längre fram.

Batterivatten eller destillerat vatten?
Avjoniserad batterivatten är billigast att köpa. IONOSIL är gjort på sånt. D
estillerat vatten är jobbigare att få tag i och dyrare men ska man göra mycket KS kan man köpa en destillator till ca 800 kr och sedan blir kostnaden pr liter 1 till 2 kronor i strömförbrukning.

Batterivatten från Kemetyl, Preem och Gulf mm har jag mätt till 0 nästan varje gång.

Vatten från Jula, Ullared och Biltema
är mätt till 1-2 PPM. Enklast är att höja 5 PPM vid alla tillfällen. Är det 1 från start ska det således vara 6 vid slutet.

Tiden det tar att göra KS med högre startvärde än 0 blir kortare, eftersom vattnet ledar bättre från start.

Under och efter tillverkningen.
Det ska vanligtvis inte finnas annat än högst lite svart sediment på glasbotten under ena staven.

Ibland kan det bildas ett "ludd" kring katoden om man inte rör om tillräckligt ofta. Det kan komma i vattnet och simma med när man häller KS på flaskor. Därför är det bra med en finmaskig sil.

Om man ser en svag "dimma" lämna anoden under tillverkningen är det silvret, och det blir ingen bra KS om du hinner se det.

Blir det gult, har du kört för starkt. Det är klumparna som reflekterar gult ljus i färgspektrat. Än starkare lösning reflekterar andra färger.

En annan sak är om det blir lite gult efter en tids lagring även om det förvaras mörkt. Orsaken är det har körts till på gränsen av det börjad gulna i processen, men syns först efter en tid.

Efter tillverkningen torkar jag katoden av med en spritat Cleenex. Ibland
rengör jag extra med vatten och en grön kökssvamp. Sats nr 2 blir inte likadan som sats 1 om jag inte rengör mellan varven.

Lagring i glas eller plastflaskor? (Ej metall!)
Jag läste först glas var bäst, sedan plast. Upptäckte att en typ glas blev gult efter ett tag, så numera säger jag plast. Mörkt eller mjölkvit. Samma som IONOSIL har.

Ett billigt universalinstrument från typ Biltema, Kjell & Co mm kan visa om dina batterier är friska och hur många mA det går i strömkretsen.


UPP

 

Länkar till inköpsställen

 

Silvertråd

 

TDS-mätare och akvariepump

 

FlaskorDiv delar från till KS-GDS från Electrokit i Malmö

Batterieliminator 230-24V
LM 317
Motstånd 100-1000 Ohm
Krympslang 2,4 - 12,7 mm sats
Testsladdar m krokodilklämma

 

Vattendestillator

Jag handlade denna 4 liters "Water distiller" på eBay för ca 750 kr

Det tar ca 4 timmar att göra en sats. Slutresultatet blev 2 PPM. Då jag kollade, viste det sig att PPM i början av produktionen var än högre.

Nu kör jag en timme och slänger den första halvliter och resten blir 1 PPM. Efter ett antal produktioner, med lite kalk på vägger och botten, verkar det som det som PPM'et börjar närma sig noll.

Den är på 750 Watt och med en kWh kostnad på små 1.50 kr blir priset för en liter destillerat vatten drygt en krona.

Spännings-stabilisator med LM 317

 • Schema med LM 317

  Spänningsstabilisator med LM 317 To-220 1,5 Ampere. Olika motstånd ger olika strömbegränsning.
  Komponenterna är köpt på Electrokit.se som har bra priser, billig och snabb leverans.

 • Lödning på gång.

  Bra med en låsbar tång eller annat som avleder värmen från lödkolven under tillverkningen.
  Ledningarna kan vara såna med krokodilklämmor i bägge änder med en avklippt klämma.

 • Färdig!

  Färdig med 2 olika storlekar krympslang. Såna finns som en sats med bitar av olika diameter.

Nödvändig PPM-styrka

Olika molekylstorlekar på salt som mätaren är kalibrerat efter, och silver betyder att vid 10 PPM silverstyrka ska mätaren visa 5 PPM.

Max 10 ppm

Det är viktigt att eftersträva ett PPM värde på 10 eller just under.
-Aldrig över.

Härunder finns en lista med vid vilken PPM-styrka 55 bakteriestammar har dödats. Ända ner till 1,25 PPM och endast 3 behövde mer än 5 PPM!
De 3 är Candida och 2 vaginalbakterier.

Med tanke på att uppdelningen är på 1,25 - 2,5 - 5 - 10, menar jag det sannolikt, att de som dödats med 10 men inte 5 PPM, säkert skulle dödats med t. ex. 6 eller 7,5. Rent praktisk har man testat på 4 olikt starka lösningar, och har inte uppmätt exakta värden på varje enskild bakteriestam.

Då jonerna börja klumpa ihop sig och silverlösningen därmed blir sämre på att döda bakterier, menar jag det är essentiellt att hålla sig på max 10 PPM.

Detta är sannolikt därför att HTS silver har felat i många fall där Ionosil har lyckats. En användare uppmätte 38 PPM på HTS silver. Felmärkt med 10 PPM!

Human Diseases Cured By and Pathogens Killed by the Inventive Silver Composition:
TABLE-US-00021 Disease Pathogen Effective Concentration

Boils Staphylococcus aureus Killed @ 5ppm

Osteomyelitis Staphylococcus aureus Killed @ 5 ppm

Bacillary Dysentery Shigella boydii Killed @ 2.5 ppm

Burn Infections Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Dental Plaque Streptococcus mutans Killed @ 5 ppm

Diarrhea (Bloody) Shigella boydii Killed @ 2.5 ppm

Diarrhea Escherichia coli Killed @ 2.5 ppm

Ear Infection Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Ear Infection Streptococcus pneumonie Killed @ 2.5 ppm

Enteric Fever Salmonella tyhimurium Killed @ 2.5 ppm

Epiglottitis (In children) Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Eye Infections Staphylococcus aureus Killed @ 5ppm

Corneal Ulcers-Keratitis Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Food Poisoning Salmonella arizona Killed @ 5 ppm

Food Poisoning Salmonella tyhimurium Killed @ 2.5 ppm

Food Poisoning Escherichia coli Killed @ 2.5 ppm

Endocarditis Streptococcus faecalis Killed @ 2.5 ppm

Endocarditis Streptococcus gordonii Killed @ 5 ppm

Meningitis Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Meningitis Enterobacter aerogenes Killed @ 2.5 ppm

Meningitis Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5ppm

Meningitis Streptococcus pneumonie Killed @ 2.5 ppm

Nosocomial Infections Klebsiella pneumoniae Killed @ 2.5 ppm

Nosocomial Infections Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Nosocomial Infections (From Streptococcus pyogenes Killed @ 1.25 ppm hospitals)

Pneumonia Staphylococcus aureus Killed @ 5 ppm

Pneumonia Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Pneumonia Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Pneumonia Streptococcus pneumonie Killed @ 2.5 ppm

Respiratory Tract Infections Streptococcus pyogenes Killed @ 1.25 ppm

Respiratory Tract Infections E. coli Killed @ 2.5 ppm,,

Respiratory Tract Infections Klebsiella pneumoniae Killed @ 2.5 ppm

Scarlet Fever Streptococcus pyogenes Killed @ 1.25 ppm

Septicemia Enterobacter aerpyogenes Killed @ 2.5 ppm

Sinus Infections Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Sinusitis Streptococcus pneumonie Killed @ 2.5 ppm

Impetigo Staphylococcus aureus Killed @ 1.25 ppm

Skin Infections Staphylococcus aureus Killed @ 5 ppm

Skin Infections Streptococcus pyogenes Killed @ 1.25 ppm

Strep Throat Streptococcus pyogenes Killed @ 1.25 ppm

Suppurative Arthritis Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Throat Infections Haemophilus influenzae Killed @ 1.25 ppm

Tooth Decay Streptococcus mutans Killed @ 5 ppm

Urethritis (Men) Trichomonas vaginalis Killed @ 10 ppm

Urinary Tract Infections E. coli Killed @ 2.5 ppm

Urinary Tract Infections Klebsiella pneumoniae Killed @ 2.5 ppm

Urinary Tract Infections Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Urinary Tract Infections Streptococcus faecalis Killed @ 2.5 ppm

Urinary Tract Infections Enterobacter aerpyogenes Killed @ 2.5 ppm

Vaginitis (Women) Trichomonas vaginalis Killed @ 10 ppm

Wound Infections Escherichia coli Killed @ 2.5 ppm

Wound Infections Enterobacter aerpyogenes Killed @ 2.5 ppm

Wound Infections Klebsiella pneumoniae Killed @ 2.5 ppm

Wound Infections Pseudomonas aeruginosa Killed @ 5 ppm

Wound Infections Streptococcus faecalis Killed @ 2.5 ppm

Yeast Infections Candida albicans Killed @ 10 ppm

Maskinöversättning av engelska texten härunder:

Introduktion
Det är väl känt att vissa beredningar av silver har bakteriedödande egenskaper. Silver användes som ett bakteriedödande medel och ett antibiotikum innan moderna antibiotika utvecklades. I tidigare århundraden, skulle användarna raka silverpartiklar i deras dricksvatten, eller doppa hela silver bitar i dricksvattnet, för att intag av silver genom att dricka vattnet. Det verkar troligt att bruket att äta med silver redskap (dvs silver) resulterade från en tro på hälsosamma egenskaper silver.

Det kan finnas många anledningar till varför administrering av silver suspenderas i lösning skulle öka en persons hälsa. Det är möjligt att en sådan lösning verkar för att hämma tillväxten av bakterier, virus och andra oönskade organismer, samt utrota sådana befintliga bakterier, virus och andra organismer. Det är också möjligt att en lösning av silver kan ha en anti-inflammatorisk effekt, tillräcklig för att reducera symtom på astma.

Föreliggande uppfinning beskriver användningen av en silverkomposition i vatten för att behandla vissa mänskliga sjukdomar. En utföringsform av uppfinningen är en silver komposition innefattande små partiklar av silver, vilka innefattar ett inre av metalliskt silver och en utsida av joniskt silver vilka partiklar är suspenderade i vatten. En föredragen utföringsform av uppfinningen är en silver komposition innefattande partiklar av silver, varvid mer än 50% av antalet partiklar är mindre än 0,015 mikrometer och partiklarna kolloidalt suspenderade i vatten.

Slutsats
10 ppm silverkompositionen enligt föreliggande uppfinning testades och visade sig vara både bakteriostatisk och baktericid för alla organismer som testats. I andra studier, var denna komposition i jämförelse med andra kommersiellt tillgängliga kolloidalt silver produkter och visade sig ha en överlägsen aktivitet till alla andra beredningar som testades (data visas ej).

Den mest intressanta observationen var det breda spektrum som 10 ppm silver komposition besitter. Den antimikrobiella aktivitet som observerades var tämligen konstant oberoende av den speciella organism testas.

Med undantag för Streptococcus faecalis och Streptococcus aureus (som hade MIC-värden på 10 ppm och 5 ppm, respektive), MIC-värden mellan 1,25 ppm och 2,5 ppm för både grampositiva och gramnegativa organismer. MBC-värden uppträdde på liknande sätt med värden som sträcker sig från 1,25 ppm till 5 ppm med undantag av Streptococcus mutans, Streptococcus gordonii, och Streptococcus faecalis (som alla hade MBC värden av 10 ppm).

Data tyder på att 10 ppm silver utförande av denna uppfinning uppvisar en lika stor eller bredare aktivitetsspektrum än någon ett antibiotikum testas. Antibiotika i allmänhet har begränsad antibakteriella spektra begränsad till känsliga organismer, men allt eftersom data visar, är lika effektiva mot både grampositiva och gramnegativa organismer silverkompositionen enligt föreliggande uppfinning.

Data tyder på att med den låga toxiciteten som är förknippad med silver, i allmänhet, och det breda spektrum av antimikrobiell aktivitet av detta silverkompositionen, denna beredning kan effektivt användas som ett alternativ till antibiotika.


Här är så engelska originaltexten:

Introduction
It is well known that certain preparations of silver have germicidal properties. Silver was employed as a germicide and an antibiotic before modern antibiotics were developed. In previous centuries, users would shave silver particles into their drinking water, or submerge whole silver pieces in the drinking water, for the purpose of ingesting the silver by drinking the water. It seems likely that the practice of eating with silver utensils (i.e., silverware) resulted from a belief in the healthful properties of silver.

There may be many reasons why administering silver suspended in solution would enhance an individual’s health. It is possible that such a solution operates to inhibit the growth of bacteria, viruses, and other unwanted organisms, as well as eradicating such existing bacteria, viruses, and other organisms. It is also possible that a solution of silver can have an anti-inflammatory effect, sufficient to reduce symptoms of asthma.

The present invention describes the use of a silver composition in water to treat certain human ailments. An embodiment of the invention is a silver composition comprising small particles of silver which comprise an interior of metallic silver and an exterior of ionic silver which particles are suspended in water. A preferred embodiment of the invention is a silver composition comprising particles of silver wherein more than 50% of the number of particles are less than 0.015 micrometers in size and the particles are colloidally suspended in water.

Conclusion
The 10 ppm silver composition of the present invention was tested and found to be both bacteriostatic and bactericidal for all organisms tested. In other studies, this composition was compared to other commercially available colloidal silver products and found to have a superior activity to all other preparations tested (data not shown).

The most interesting observation was the broad spectrum that the 10 ppm silver composition possesses. The antimicrobial activity that was observed was fairly constant independent of the particular organism tested.

With the exception of Streptococcus faecalis and Streptococcus aureus (which had MIC values of 10 ppm and 5 ppm, respectively), MIC values ranged between 1.25 ppm and 2.5 ppm for both gram positive and gram negative organisms. The MBC values behaved similarly with values ranging from 1.25 ppm to 5 ppm with the exception of Streptococcus mutans, Streptococcus gordonii, and Streptococcus faecalis (which all had MBC values of 10 ppm).

The data suggest that 10 ppm silver embodiment of this invention exhibits an equal or broader spectrum of activity than any one antibiotic tested. Antibiotics generally have restricted antibacterial spectra limited to susceptible organisms, but as the data demonstrate, the silver composition of the present invention is equally effective against both gram positive and gram negative organisms.

The data suggest that with the low toxicity associated with silver, in general, and the broad spectrum of antimicrobial activity of this silver composition, this preparation can be effectively used as an alternative to antibiotics.

Infoet är ifrån denna sida: http://colloidal-silver-benefits.com/

UPP