Dead Doctors don’t lie

Förord

Då jag började intressera mig för näringslära
kring 1994-95, speciellt efter hört detta 2 timmars kassettband av Dr. Joel Wallace, jämförde jag näringstabellerna från min svärmors skol-kokbok från 40-talet med mina barns hushållslära-skolbok från slutet 80-talet.

All näring som vitaminer och mineraler, utom i fisk, hade mera än halverats i innehållet i de födoämnena jag kunde jämföra, vissa med 70-90%. Jorden utarmats från alla 60 mineraler genom tiderna utom NPK som i stort är det enda som återförs till marken, därför man kommit på att det "växer som fan" med endast dessa tre. Bonden får betalt för volym eller vikt, inte för kvalitet för vår hälsa.

(Om man själv odlar och istället för NPK vill använda ett fullmineral-gödsel finns detta i form av Basaltmineral, eller "Rockdust")

Fisk har tydligen
samma näringstillgång som alltid genom tiderna. Där kan klart finnas förorening o.a. men i stort finns det samma näring i havet idag som innan. Havet är stort, och hela tiden sköljer alla vattendrag nya mineraler ut.

Som en kuriosa: I 1983 fräsade jag upp en bit skolgård på min tomt. Det hade inte växt något där i minst 100 år annat än ogräs som sedan vissnat ner igen. Jag satte potatis och de blev så stora att jag kom i Skånska dagbladet med en på 1.160 g. Många vägde över 1 kilo.

Nästa år var de av vanlig storlek, idet all näringen försvann vid första skörd. Marken består av grus, sand och morän. Annat hade varit, med ett tjockt lager mylla på fet lera.

Budskapet i föredraget är att man ska ha alla näringsämnen, däribland kolloidala mineraler som finns i produkten han säljer.

Mineralerna-spårämnen i dem kommer från en min av 60 miljoner år gammalt gräs T.J. Clark i Utah som många andra säljer under olika namn. Dr Donsbachs Mivitotal hade dem, men numera finns det inte kolloidala mineraler i produktet Mivitotal.

Idag, sommar 2017 finns de i olika produkter från "Bättre hälsa". Flytande, i kapslar och i tabletter med tidsfördröjd utsondring.


Utöver ovanstående är alger det enda kostillskott med alla kolloidala mineraler jag hittar.

 

Här kommer föredraget:

Ett föredrag av Dr. Joel Wallach. Det handlar om näringslära. Jättelångt, så skriv ut det! 

Jag växte upp på en bondgård i St Louis county på femtiotalet. Vi födde upp biffkalvar och för att få det lönsamt odlade vi själva majs, sojabönor och annat foder. Vi hade en lastbil som kom från kvarnen med det malda fodret och vi tillsatte säckar med vitaminer, mineraler och spårämnen. Vi gjorde foderpellets av allt detta och gav det till kalvarna. Efter sex månader skickades de till marknaden, vi slaktade de bästa själva och åt upp dem.

 

Som tonåring var jag fascinerad av allt detta vi gjorde för djuren men jag undrade mycket över att vi inte åt några vitaminer och mineraler själva. Jag frågade min far varför, men han bara tyckte att jag skulle vara tyst och tacksamt äta det jag fick. Jag var väluppfostrat och vågade inte fråga mer om det. När jag blev äldre kom jag till Missoury University, School of Agriculture för att bli agronom. Jag tog en högre grad i husdjur och näring och en lägre grad i föda, sädesslag och jordarter.

 

Sedan blev jag veterinär. På den skolan fick jag svaret på mina frågor som lyder: Vi lär oss hur man förebygger och botar sjukdomar hos djur för vi har inte tillgång till så många mediciner. Vi har inte Blue Cross (motsvarighet till Blå Stjärnan), inte Medicare och vi har inte ”Hillary” (Ex Pr. Bill Clintons fru som skötte USA:s försäkringssystem) som vakar över oss. Om du vill tjäna pengar i lantbruket behöver du kunna allt själv och göra ett bra jobb med näring och kosttillskott.

 

För att göra en lång historia kort reste jag efter veterinärutbildningen till Afrika och var där i två år. En pojkdröm uppfylldes och jag låtsades att jag var Frank Buck under de två åren. Jag fick arbeta tillsammans med Marlin Perkins, många av er vet vem han är. Han är en sann gentleman. Efter dessa två år med elefanter och noshörningar brukade människor fråga mig om jag var en stordjursveterinär eller en smådjursveterinär. Jag svarade att jag var en veterinär för extra stora djur, nämligen elefanter och noshörningar.

 

Efter två år fick jag ett telegram från St Louis Zoo där de frågade mig om jag ville komma tillbaka dit. De behövde en veterinär för obduktion av stora djur för de hade fått anslag på 7,5 miljoner dollar för ett projekt av ”The National Institute for Health”. (Motsvarande Socialstyrelsen i Sverige) De behövde en veterinär som undersökte de djur som dött av naturliga orsaker. Jag blev mycket glad över erbjudandet och kom tillbaka dit. Sålunda kom jag att göra obduktioner av djur, inte bara från St Louis Zoo, utan även Brookfield Zoo i Chicago, Bronx Zoo i New York, The National Zoo, The L.A. Zoo osv.

 

Mitt arbete var alltså att undersöka de djur som dött av naturliga orsaker och spana efter de arter som var extra känsliga för miljögifter. Detta var i början av 60-talet och vi hade just börjat lära oss om nedsmutsning av miljön, ekologiska problem och katastrofer. Ingen visste riktigt vad vi kunde göra och jag skulle försöka hitta de arter som var extra känslig mot allt detta. Meningen var att på så sätt kunna använda resultaten på samma sätt som kolgruvearbetarna använde kanariefåglar i gruvorna för att varna för farlig gas eller koloxid.

 

Fågeln var känsligare och dog först och arbetarna hade en chans att hinna upp ur gruvan innan den sprängdes eller innan de kvävdes. Under en period av 12 år gjorde jag 17 500 obduktioner på 445 olika djurarter och 3.500 människor som bodde nära Zoo och som utsattes för samma luftföroreningar. Jag kom fram till detta: Varje djur och varje människa som dör av sk. naturliga orsaker, dör av näringsbrist. Detta fascinerade mig och jag kom att tänka på kalvarna i mitt barndomshem. Jag tänkta ”är inte detta fantastiskt”?

 

Alla dör av näringsbrist och vi kan dokumentera det genom obduktion både kemiskt och biokemiskt, och genom det jag såg själv etc. Jag skrev 75 vetenskapliga artiklar, medarbetade i åtta böcker och skrev en bok själv för undervisningssyfte som jag är säker på att studenterna bara använde som dörrstopp. Jag kunde inte göra någon entusiastisk över detta. Jag var med i många TV-program, jag skrev 1 700 olika tidningsartiklar, jag medverkade i magasin, massor av lokala TV-program, men ingen var intresserad av näringslära på 60-talet.

 

Då satte jag mig åter på skolbänken och blev läkare. Nu kunde jag använda allt jag hade lärt mig på veterinärutbildningen på mina människopatienter. Till min oerhörda förtjusning fungerade det. Jag tillbringade 12 år i Oregon som allmänpraktiker. Det jag lärde mig där vill jag dela med mig till er i kväll. Om ni bara tar till er 10 % av detta kommer det att bespara er en hel del elände och mycket pengar. Det kommer att ge er ytterligare många friska år i era liv. Du kan inte få allt detta; hälsa och långt liv, genom att leva som du alltid gjort.

 

Du måste göra några saker, och det första jag måste övertyga dig om är att det är värt det. Människans genetiska potential är att hon kan leva tills hon är ca 130-140 år. Det finns inte mindre än fem olika kulturer på vår jord där människorna just blir omkring 130-140 år gamla. Tibetanerna i västra Kina blev berömda 1934 genom en känd prisbelönat bok ”The Lost Horizon” av James Hilton. Den filmades 1937. En lång film på tre timmar som jag rekommenderar er att se när ni har tid.

 

Den äldsta som levat och vilket är dokumenterat, men är säkert något överdrivet (men det har sin grund) var en doktor Li från Kina, nära gränsen till Tibet. När han var 150 år gammal fick han ett certifikat från Kinas kejsare att han var född 1677 och att han var 150 år. När han blev 200 år fick han ett nytt certifikat och sägs ha dött när han var 256 år. Detta omskrevs i London Times 1933. Han kanske var ca 200 år men det är ju ändå anmärkningsvärt. 1967 kom en ny film i färg om detta som heter Shangri-La.

I östra Pakistan finns ett folk som kallas Hunzafolket, kända för att de lever länge och har en mycket god hälsa. I västra Ryssland finns Georgierna som blivit kända genom marknadsföringen av yoghurt. Där finns också Armenierna m.fl. folk som blir mycket gamla, upp till 120-140 år.

I januarinumret av National Geographic 1973 finns en särskild artikel om människor som blir 100 år eller mer. Tidningen har väldigt fina bilder i sina artiklar. Jag minns särskilt en bild på gammal dam på 136 år som satt i en gungstol med en cigarr i ena handen och ett glas vodka i den andra. Hon var inte på något ålderdomshem och hon njöt av livet och kunde klara sig själv. Det fanns även en bild med flera personer som kunde fira sin höga ålder.

Den tredje bilden jag minns är en med en gammal man som plockar teblad upp vid trädgränsen i Kaukasiens berg i Armenien. Han lyssnar på en liten transistorradio, är 163 år gammal och enligt dop- och födelseregister den då äldsta levande människan. På västra halvklotet i Equador finns ett folk, Wilcobambaindianerna i Anderna och mina favoriter, folket vid Titcaca-sjön i Peru lever ett annat indianfolk som anses kunna bli 130-140 år gamla.

I ett annat land Nigeria, hade en hövding som i en ålder av 126 år fortfarande hade alla sina tänder kvar och en av hans hustrur betonade att han hade andra funktioner i behåll också. En annan man från Syrien, 133 år gammal, dog 1993 och han kom in i Guiness rekordbok. Inte för att han blev så gammal, utan för att han blev far nio gånger efter 80 års ålder. Det blir nio månader för varje barn och ett års amning och dessutom ett år mellan varje barn. Han blev far trots att han var över 100 år. Det finns hopp för alla er grabbar!!

I maj dog den då äldsta personen i USA, Margaret Skeetch 115 år gammal från komplikationerna av ett fall. Hon dog alltså av näringsbrist då hon led av osteoporos (benskörhet). Hon dog av kalkbrist. Hon hade inget hjärtfel, ingen diabetes, ingen cancer eller andra problem, men hon hade inte tillräckligt med kalcium. Hennes dotter sa att hon hade ett starkt sötsaksbegär innan hon dog. Det är en sjukdom som kallas ”pika”, vilket jag ska berätta mer om längre fram. Den kännetecknas av starkt begär efter choklad och socker och innebär brist på mineralerna krom och vanadin.

I november 1993 kom tre par ut ur sin konstgjorda "Dome" i Arizona, där de vistats under två år. De hade ätit den perfekta maten, återanvänt luften, odlat sin egen föda, hade rent vatten och giftfri mat. När de kom ut undersöktes de av gerontologer från University of Los Angeles och University of California. När alla data matats in i de medicinskt programmerade datorerna kom man fram till att de utan vidare kunnat leva tills de blev 160 år om de fortsatte med detta levnadssätt. Alt detta säger oss att det är ingen omöjlighet att bli upp mot 140 år gammal.

Medellivslängden för en amerikan är idag 75,5 år. Är man läkare blir man bara 58 år. Om du statistiskt sett vill leva 20 år längre än det, bli hellre busschaufför än läkare. Vill du bli 120-140 år är det dock två saker du ska tänka på. Nummer ett är att undvika fallgroparna i livet, att inte gå på landminorna, för då tar du livet av dig. Det kan vara att röka och dricka överdrivet mycket. Att jogga mitt på motorvägen mitt i svarta natten, klädd i svart och bli överkörd. Hur vansinnigt det än kan låta är det många som tar livet av sig på detta vansinniga sätt.

I Amerika är det många tiotusental som gör detta varje år. Den sista uppmaningen jag ger beträffande att undvika landminor är, på fullt allvar: Gå inte till läkaren. Jag stöder denna uppmaning med att citera en artikel från Ralph Naders grupp januari 1993. (Ralph Nader är konsumentupplysare och advokat i Amerika). En stark nyhetsartikel på 100 sidor, baserad på en 3-årig studie av dödsorsakerna på amerikanska sjukhus.

Slutsatserna säger väldigt mycket: ”300 000 människor dödas varje år enbart på amerikanska sjukhus på grund av medicinskt slarv.” Det är en oerhört hög siffra. Han säger inte ”råkar” dö av glömska eller liknande. Han säger dödas. Det betyder att den metod läkaren använde var helt galen, patienten fick en felaktig medicin, felaktig dos. Dessa människor dödades. 300 000! För att visa hur hög denna siffra är kan vi jämföra med de militära förlusterna i Vietnam.

Under tio år dog 56 000 människor. Det är ca 5 500 per år. Detta när man använde artilleri, gevär, explosiva varor osv för att avsiktligt döda varandra. Miljoner människor var ute på gatorna för att protestera mot detta krig. Det rådde politisk anarki under de tre sista åren. Studenterna barrikaderade sig på universitet, nationella gardet sköt studenter vid Kent State i Ohio och vi jagade bort presidenten från hans ämbete. Här har vi en yrkeskategori som, med vad de kallar sjukvård och med hjälp av skattepengar, dödar 300 000 personer varje år enligt Ralph Naders rapport.

Jag tror på det han säger för han har ingen anledning att ljuga. Du kan gå ut på gatan när som helst under dagen eller året och det finns inte ens en galen gatupredikant med ett plakat som säger: "Skydda oss från läkarna!" Tänk över det här! Det här är nummer ett! Undvik att gå på landminorna. Det ligger ett speciell värde i att sköta om dig själv när du kan. Vi kan också förebygga sjukdomar.

Nummer två är att vi kan göra något positivt. Vi behöver 90 olika näringsingredienser i vår föda varje dag. Vi behöver 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 essentiella aminosyror eller proteinbyggstenar och tre essentiella fettsyror. Vi behöver detta varje dag året om för att inte få näringsbrist som ger sjukdomar. Vi behöver varje enskilt ämne i tillräcklig mängd. När jag var ung var jag en riktig ”nörd" (fantast) när det gällde dessa saker. Jag hade en klippbok för vi hade inga datorer då.

Jag kunde gå ut bland mina kamrater och fråga dem: ''Äter du vitaminer?" De tittade på mig som om jag var tokig och sa kanske: "Ja, jag äter E-vitamin." Jag tittade på dem och väntade på de övriga 89, men nej, det blev bara E-vitamin. Om man idag frågar människor om de tar vitamintillskott svarar de: "Ja visst, jag tar 'Tums’!” (‘Tums’ motsvarar ungefär vårt Samarin mot sur mage.) Det är vad de känner till. Tidningar och tidskrifter skriver om kosttillskott, inte för att fackkunskapen har bett dem att göra det, utan för att det ger en säljande upplaga. Skolmedicinen är alltför upptagen med att bota människor med kirurgiska ingrepp, med mediciner, cellgiftsbehandling och strålning.

Min favoritartikel av alla är ur Time Magazine, nr 6 april 1992. Om du inte har läst den, gör det. Kopiera den och sätt upp den på badrumsdörren eller kylskåpet. Det är en förstasidesartikel som säger: Vitaminernas verkliga makt. De kan förhindra cancer, hjärtsjukdomar och åldrandets härjningar. Artikeln har sex positiva sidor med ett enda negativt inslag. Artikelförfattaren frågar i slutet en läkare vad han anser om vitaminer och mineraler som kosttillskott. "Att stoppa i sig vitaminer och mineraler är meningslöst” säger Dr. Viktor Herbert, professor vid Mount Sinai medicinska högskola. "Vi får all näring vi behöver i maten och extra tillskott ger dig bara dyr urin.”

I Missouriöversättning betyder det att du bara pissar bort dina pengar när du tar kosttillskott. Du kan lika gärna ta dina sedlar, slänga dem i toaletten och spola bort dem. Du får inget av värde för pengarna. De här kvackarna bara tar dina pengar. Det han säger blir publicerat. Det står i tidningen, en läkare säger det, då måste det ju vara sant. (En svensk läkare har bara åtta timmar näringslära i sin utbildning)  Jag berättar er detta efter alla mina 17 500 obduktioner på djur och 3 500 på människor och eftersom jag själv vill vara frisk, har barnbarn och snart barnbarnsbarn, kissar jag gärna ut för 50 cent av en dollar per dag.

Det är en väldigt billig försäkring. Därför att om du inte investerar i dig själv med en dollar om dagen kommer du att investera i någon läkares livsstil. När du betalar din läkare för att få tala med honom går inte en enda cent till att undersöka hur man ska förhindra svåra sjukdomar etc. Allt går till doktorns avbetalning på sin Mercedes, avgiften för hans barn i medicinsk högskola eller juridikstudier i Yale.

Vi har gjort doktorerna rika. Mellan 1776 och 1940 använda amerikanska staten 80 miljoner $ på sjukvård och forskning. Idag kostar det 1,2 biljoner $ per år! (ca 12,000 miljarder SEK. D.V.S. ca 45.000 SEK pr invånare) Men det är gratis för oss, eller hur? (”I  h-e heller”, säger en dam ur publiken) Nej, det är inte gratis. Man vill bara få oss att tro att det är gratis. Då vill alla ha mer och mer eftersom det är gratis.

Om vi skulle använda systemet för mänsklig sjukvård inom jordbruket skulle det kosta 550 dollar för att få fram ett kilo hamburgare! Omvänd skulle jordbrukets system för människornas omvårdnad kosta 10 dollar i månaden för en familj på fem personer. Det är bara att välja! Jag tycker, att eftersom vi har gjort dem rika med nuvarande system med statliga subventioner och försäkringspengar, är de skyldiga oss något. Jämför med industrin och de s.k återköpsavtalen.

Det här började för ca 25 år sedan med Ralph Nader när Ford hade gjort en bil med gastank. Det hände olyckor och Ford ville inte betala för felkonstruktionen. Nader gick till domstol och fick rätt. Ford fick betala reparationerna för alla sålda bilar. På sjukhusen dödas ca 300 000 personer varje år och ingen protesterar för det är ju gratis!!! Den här attityden skrämmer mig. Vi borde också få rättelse för felbehandlingar.

Har ni hört talas om magsår? Det anses komma av stress. Vi veterinärer vet sedan mer än 50 år tillbaka att magsår, åtminstone hos grisar, orsakas av en bakterie i magsäcken som heter Helicobacter pilori och att den i enstaka fall kan utveckla magsäckscancer. Eftersom vi inte har råd med dyra operationer på Mayokliniken, (då hade köttpriset åkt upp till 550 kr per kilo) lärde vi oss att ett spårämne som heter vismut och tertracyklin kunde bota magsår. Det kostade fem dollar att bota en gris med detta.

The National Institute of Helth kom i februari 1994 ut med budskapet att magsår orsakas av en bakterie som heter Helicobacter pilori och inte av stress. Det kan botas. Medicinska rapporter säger aldrig så, utan att det ser lovande ut, kan var bra. Artikeln fortsätter med att det kan botas med vismut och tetracyklin. För de av er som inte vet var vismut kommer ifrån, kan det köpas på en drugstore (apotek), det är rosa och billigt. Du kan faktiskt bota dig själv.

Vad är dödsorsak nummer två i Amerika efter hjärt- och kärlsjukdomar? Det är den hemska sjukdomen cancer. När läkaren skickar dig sin räkning borde han kopiera de nya rönen om cancer som han fått och skicka dem också. I september 1993 gjorde The National Cancer Institute och Harvard Medical school en studie om cancern och gick ut och meddelade att en anti-cancer-föda hade hittats. De hade valt att föra denna studie i Kina, därför att i provinsen Henan hade man det högsta antalet cancerfall i världen.

De valde ut 29 000 personer till denna studie. De gav dem vitaminer och mineraler och fördubblade den i Amerika högsta rekommenderade dosen. Det är en mycket blygsam dos. Till en grupp valde man vitamin C. Den högsta rekommenderade dosen för C-vitamin är 60 mg. Den dubbla dosen blir då 120 mg. Du kan inte gå in i en hälsokostaffär och hitta C-vitamin under dosen 500 mg för en vuxen. Linus Pauling som fick två Nobelpris, säger att för att behandla och förhindra cancer behöver du upp till 10 000 mg per dag.

Alla de läkare som motsade honom för 25 år sedan är döda nu. Den nu 94-årige Linus Pauling arbetar 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan på sin ranch Big Sur i Californien. Han är fortfarande även lärare på University of California i San Fransisco. Du har ett val att göra. Ska du lyssna på de döda läkarna eller på Pauling?

För att återgå till studien i Kina. Man gav dem vitamin C dubbla dosen, men ingenting hände. Man gav dem vitamin A dubbla dosen, men ingenting hände. Man gav dem zink, riboflavin (B2), molybden (ett spårämne), niacin (B3) men ingenting hände. I en grupp fick man ett stort framsteg. Denna grupp fick E-vitamin, betakaroten och selen. Om du får 0,5 % förbättring med ett närings- eller medicinskt experiment har du gjort ett stort framsteg i mänsklighetens historia. Detta var alltså ett mycket stort framsteg så man publicerade resultaten.

Jag vill att ni ska minnas detta att 0,5 % betyder stort genombrott. I gruppen med tre olika ämnen, E-vitamin, betakaroten och selen i fem år, reducerades dödsfallen i alla olika sjukdomar sammantaget med 9 %. Nio på 100 överlevde alltså. När det gäller cancer av alla typer överlevde 13 % som skulle ha dött utan dessa tre näringsämnen. När det gällde den vanligaste cancern, nämligen magcancer, överlevde 20 %. Jag tycker att alla som har cancer borde få den här informationen.

Det som jag berättar nu visar vilken attityd läkare kan ha. Detta har att göra med artrit (ledgångsreumatism). Det var den 24 september 1993, som ett meddelande kom från Harvard Medical School i Boston som också är ett Militärveteran-sjukhus. Artikelns titel var ”Kycklingprotein lindrar svullnader, smärtan och patientens plåga vid artrit. (Chicken protein holds the swelling and pain of artrit and the patients trial”). Man valde ut patienter som inte svarat på den vanliga behandlingen av artrit. De hade fått guldsprutor, aspirin, prednisolon, cortison, dvs. allt du kan tänka dig av fysisk terapi.

Det enda som var kvar var att via en operation byta ut lederna. Man frågade om det fanns några patienter som kunde tänka sig att stå ut med sina smärtor tre månader till. Man ville göra ett experiment och fick 29 frivilliga. De fick en rågad tesked kycklingbrosk i sin apelsinjuice på morgonen. Inom tio dagar var alla inflammationer och smärtan var borta enligt Harvards rapport. De hade inte svarat på någon av de vanliga behandlingsformerna.

Efter 30 dagar kunde de öppna locket på en burk och efter 90 dagar hade patienterna återfått maximum av sina funktioner. Den besynnerliga delen av denna studie kommer i slutet av artikeln. Mannen som var ledare för studien gör detta uttalande från Harvard medical School. ”Efter tre månader stod det klart att denna medicin var välgörande”. På grund av att det fungerade hade kycklingbrosk blivit en medicin.

Du kan tänka dig hur han kalkylerade över hur mycket pengar han skulle kunna göra på denna nya medicin. 300 dollar per burk och 20 patienter osv. Det här betyder att om du går till Kentucky Fried Chicken och köper en kartong stekt kyckling, slänger bort skinnet och köttet och äter ändarna på benen så praktiserar du medicin. Om du går till Kentucky Fried Chicken mitt i natten och tar alla deras ben ur soptunnan och går hem och krossar dem och torkar ditt eget cartilage (brosk) i mikron. Då framställer du medicin och FDA (motsvarande Läkemedelsverket) kan sätt dig i fängelse.

Om det här är lite besvärligt för dig kan du gå till en livsmedelsaffär och köpa ”Knox jellon”. Kvinnor vet vad det är. Det är bra för naglar, hår och hud. Det är samma sak som kycklingbrosk. Det är gjort av ben från nötkreatur. Om du som har artrit tar lite av detta i din apelsinjuice tillsammans med kolloidala mineraler (mer om detta i slutet av den här artikeln), en ounze (ca 30 ml) per kilo kroppsvikt, kommer du att krama och kyssa mig när jag kommer tillbaka hit om ett år.

Ni har säkert hört talas om Alzheimers.
När jag var barn för 50 år sedan hade jag inte det. Det är en ofta förekommande sjukdom numera. En av två som blir över 70 år kan få den. Men när jag var liten förekom bland djuren en Alzheimers-likanade sjukdom som bönderna lärde sig att förhindra. Ni kan väl tänka er hur många djur bonden skulle förlora om grisarna sprang omkring och frågade: ”Vem är jag? Var är min mat?” Om de inte ökar i vikt varje dag förlorar bonden pengar. Inom djurindustrin ger vi dem höga doser av E-vitamin och låga doser av vegetabilisk olja för att förebygga sjukdomen.

Alla borde få en skrivelse från sin doktor som talar om vad Universitetet i San Diego kom fram till i juli 1992. Vi talar om en sofistikerad medicinsk högskola och de är bara 50 år efter djurindustrin. Man deklarerade att E-vitamin minskade minnesförlusten hos Alzheimer-sjuka. Hur många i detta rum har någonsin haft en njursten? Vad var det första er doktor sa till er att upphöra att äta? Kalk, inga mejeriprodukter, ingenting som innehåller kalk, därför att de har den idiotiska ignorante uppfattningen att det är kalk i maten som bildar njurstenar.

Det kommer i själva verket från ditt eget skelett därför att du förlorar ditt kalk i en rasande fart, en mycket hotfull ostroporos (benskörhet). Djurhållare vet sen mer än 1 000 år att för att förhindra njursten ger man djuren mer kalk, mer magnesium, mer bor. Det är mycket viktigt, för om en tjur får njursten, dör han. När vi får det, önskar vi bara att vi var döda.

En bonde låter inte ett djur dö innan han kan äta upp det eller sälja det på marknaden. Vi lär oss förhindra sådana saker som t ex njurstenar. Ni, särskilt ni som haft njursten, borde få ett papper från er doktor som talar om vad som förhindrar njursten.

I mars 1993 kom en notis från Harvard Medical School som sade att kalcium minskar risken för njursten. En nyhet som ställde gammal medicinsk vishet helt på huvudet. Man hade studerat en grupp på mer än 45 000 personer och funnit att människor med en föda rik på kalcium hade mindre risk att få njursten. Man hade delat in dem i fem grupper, och den grupp som hade mest kalcium hade inga njurstenar. Det tog dem 1 000 år att komma ikapp djurindustrin.

För omkring fem år sedan, när jag började detta korståg för att föreläsa för människor i hela Amerika, förstod jag att jag skulle bli vansinnig på att vara ute 300 dagar av året. Jag beslöt att jag behövde en avkopplande hobby som jag kunde ta med mig överallt. Jag skulle kunna gå till mitt hotellrum, utöva min hobby och bli OK igen. Men jag ville ha en hobby som skulle hjälpa andra människor. Det kunde inte bli korsord. Det är ju en bra mental träning, men det hjälper ingen annan. Jag kunde inte ta med mig komposten för det gillar inte hotellen.

Jag beslöt mig för att samla dödsrunor över läkare och advokater. Det kan låta vansinnigt, men jag berättade ju för er att läkare lever bara till 58 år i medeltal, medan vi andra lever till 75,5 år. Doktorer är en grupp som talar om för andra vad de ska göra. Du ska sluta med salt, inget kaffe, inget smör osv. Så dör de själva i förtid.! De här andra som lever tills de är 130-140 år häller salt i teet, dricker massor med te, lagar mat med smör osv. Vem ska vi tro på egentligen. De som lever mycket länge eller läkarna som lever till 58 år. Ja, igen är det ditt val!!  Jag har med mig några av mina favoritdödsrunor.

Dr Stuart Cartwrihgt, ålder 38, dog knall och fall i sitt hem. Han var familjepraktiker. Han dog av brusten aneurysm (artär), dvs. en artär som sprängdes ut som en ballong,  p g a att den var alldeles skör, tills den sprack. Han föll som en klubbad oxe. 1957 lärde vi oss att aneurysm orsakas av kopparbrist.

Vi hade ett projekt med 57 000 kalkoner och de fick alla de 90 näringsämnena. Under de första 13 veckorna dog nästan hälften av kalkonerna. De obducerades och vi fann att de alla hade dött av brusten aneurysm. Vi fördubblade mängden koppar och nästa år när de födde upp 500 000 st. dog inte en enda. Det här experimentet gjordes med möss, katter, hundar, kalvar, får, grisar och en del andra djur och de fann att det finns en hel rad med sjukdomar som orsakas av kopparbrist. Grå hår kan vara det första tecknet, så när du får det kan det vara kopparbrist.

Ett annat tecken kan vara rynkor, de elastiska fibrerna i din hud försvinner. Du börjar likna ett torkat plommon. Sedan har vi åderbråken när de börjar uppträda här och där. Du kan ju alltid gå till en plastikkirurg och få det åtgärdat, men det är mycket billigare, effektivare och säkrare om du tar koppar i stället. Dr Cartwright hade en medicinsk utbildning, men han hade inte dyr urin, så han dog av något som inte ens en kalkon behöver dö av.

Sedan har vi den här mannen som var doktorernas doktor. Han var 57 år och utbildad vid Harvard Medical School och hade en Ph D från Yale. Han obducerades och man fann en brusten aneurysm och dog alltså av kopparbrist. Inte heller han hade dyr urin. Här är en advokat, hon var berömd, 44 år gammal och blev omskriven i New York Times. Hon hade stålband (kan det ha med judo att göra?) och var medlem av en exklusiv motionsklubb. Hon dog av  brusten aneurysm i hjärnan. Om man inte obducerar kan det se ut som stroke eller hjärnblödning. Hon hade inte dyrbar urin.

Hur många av er har hört talas om en man som heter Stuart Burger? Han skrev fem bästsäljare om hälsa, diet och näring. Han hade en medicinsk examen från en mycket fin skola i Boston. Några böcker han skrev heter ”The Southampton diet for weigh loss”,  ”For ever young”, ”Twenty weeks younger and How to be your own nutrionist”. Han dog när han var 40 år. Vad säger du om att följa hans råd? Han dog av kardiomyopati (sjukdom i hjärtmuskulaturen enl medicinsk uppslagsbok utan känd orsak) som orsakas av selenbrist.

Det som orsakar muskelsjukdomar, som varje bonde känner till är att gå till en butik och köpa selenpellets (man kan också ge seleninjektioner). Dr Stuart som skrev fem bästsäljare om näring dog av näringsbrist. Han hade inte dyrbar urin. Du kan helt förebygga kardiomyopati för 10 cent per dag. Om vi nu vet de är de ju en av landminorna vi kan undvika. Det medicinska alternativet till selen är hjärttransplantation. Det kostar 750 000 dollar. De får ett hjärta gratis från en donator, de får blodet till transfusionerna gratis från de anhöriga, de betalar 2,50 dollar för operationsmaterialet. De kräver oss på 750 000 dollar för operationen.

När L.A. hade en jordbävning för en tid sedan satte man folk i fängelse i 60-90 dagar för att de hade sålt de vettskrämda människorna en gallon vatten för fyra dollar. Fängelse för utnyttjande av situationen genom att sälja vatten för fyra dollar. För mig är det entreprenörsanda. När det gäller människor som behöver ett nytt hjärta är det också vettskrämda personer. 750 000 dollar - vi borde sätta dem i fängelse. Det är mer befogat än fyra dollar för vatten. Vi bugar för dem i stället p g a all denna högteknologiska medicin. Av hela Amerikas befolkning räddas på detta sätt cirka 50 personer om året. Är det kostnadseffektivt? Jag tycket inte det. Dr Stuart Burger hade i alla fall inte dyrbar urin.

Under mina 12 år som läkare i Portland kom någon ibland till mig med svår huvudvärk. Då  gick jag fram till patienten och tryckte på bihålorna. Om knäna vek sig visste jag att det var bihåleinflammation och inget annat. Patienten frågade: ”Varför gör doktorn så här, det gör ont!” Detta är ett mycket billigt labb-test som sparar dina pengar. Om de hade näsblod och jag hade skickat dem till röntgen för 435 dollar för att se om det är cancer hade jag varit en mycket bra tjuv.

Jag skulle också ha kunnat gå ut och samla ihop alla hemlösa och skicka dem på röntgen. Jag skulle ha kunnat säga till dem. Om ni går igenom den här röntgen ska ni få middag och en öl av mig efteråt. Jag hade kunnat få ihop kanske 100 personer per dag. Sedan hade jag kunnat sätta mig ner och addera. Varje ordinär läkare kan få ihop 228 660 dollar per år på ”catscan”-röntgen, en kvarts miljon dollar. Om andra yrken skulle göra detta, advokater, politiker, affärsmän etc., skulle de ha åkt i fängelse! För läkare är det OK! Därför att försäkringen eller ”Hillary” betalar för det. Vi bryr oss inte om de stjäl av oss allt. Det är gratis!

Jag lovade berätta om pika. Det är en lustig sjukdom. Bönder känner till den. Om hästen biter i krubban är det bäst att ge den mineraler annars äter den upp hela krubban. Mjölkkor förlorar mycket mineraler genom mjölken och om den börjar äta sten har den pika. En duktig bonde ger dem då mer mineraler.

Hos människor ser vi det t ex ibland hos gravida kvinnor. De väcker oss mitt i natten och säger: ”Du, det är bäst du stiger upp för jag måste ha pickles och glass”. Fostret tar salt osv. Det kunde komma kvinnor till min praktik och säga: ”Doktorn jag måste nog gå till en psykolog”.  ”Varför det då?”  ”Jag vaknar mitt i natten och går ut och äter jord”.  ”Det är ingen fara, men se bara till att du äter ren jord”. Det händer att barn äter färg som innehåller bly och det blir en massa problem med inlärning, anemi osv. Det kostar samhället miljontals dollar och kunde ha avhjälpts med mineraler för 10 cent om dagen. Det är era skattepengar som vi tillåter dem att kasta bort.

Om du har selenbrist och du inte vill vänta tills du får plötslig död i hjärtattack, titta då på dina händer och ditt ansikte om du har s k åldersfläckar. Då har du troligen tidig selenbrist. Det är skador av fria radikaler och om du har kunskapen om vad det beror på kan du börja ta kolloidal selen och inom sex månader är det borta. Skadorna försvinner utanpå dig, de försvinner inne i dig, på hjärnan, hjärtat, levern och njurarna.

Hur många i det här rummet har lågt blodsocker? OK, omkring 10 %. Hur många här har sett ett hyperaktivt barn? Alla. Människor som har sockerproblem är som alkoholister. Det finns goda sådana och dåliga. De goda faller i sömn när de får för mycket. Samma med de som har lågt blodsocker, de äter en kraftig måltid, en bit pizza och en timme senare går de till sängs. Så har vi de dåliga alkoholisterna. De blir våldsamma och börjar slåss med alla, slår frun, barnen och hunden, sågar ner grannens träd, kör vårdslöst och dödar människor. Dessa är de dåliga drinkare. Människor med blodsockerproblem är lite galna.

Kommer ni ihåg ”The Twinky-defence”? Hur någon mördade två människor och påstod att han ätit en ”Twinky” innan han mördade dem och han frikändes för att han blev temporärt vansinnig var gång han åt socker. Det ska ni inte försöka med. Krom- och vanadinbrist resulterar i blodsockerproblem och om du låter det gå för långt slutar det med diabetes. Tidig tenn-brist kan visa sig i skallighet. Jag ser många med tennbrist i det här rummet. Låter du det gå för långt kan det också uppstå dövhet.

Sedan har vi borbrist. Vi vet att bor hjälper dig också att göra östrogen och testosteron. Om ni inte får i er tillräckligt med bor kommer ni damer att lida mycket vid menopausen. Om ni killar inte får tillräckligt med bor vet ni inte om ni ska föra eller låta er föras på dansgolvet. Ni kommer att vara förvirrade. De första tecknen på zinkbrist kan vara dåligt lukt- och smaksinne. Maten smakar inte längre fast du inte är förkyld. Frun säger: -”Är du inte nyfiken på vad det blir till middag? Jag har stått hela dagen i köket och lagat mat”.  -jag känner ingenting?” Den mannen har troligen zinkbrist.

Laboratoriedjur behöver en lägre mängd av sju sällsynta jordmineraler än mängden av spårämnen. Det fördubblar djurens livslängd. Det är inte bevisat hos människor ännu, men jag tänker inte vänta 500 år på att läkarna ska bevisa det. De håller fortfarande på att argumentera omkring C-vitamin och kalcium. Det har inte dödat något laboratoriedjur, tvärtom. Det är inga droger. Dessa jordmetaller är lentimum, praseodym, neodym, samarium, jerobium, eterbium och tulium. Det måste finnas ett skäl till att de uppkallats efter gammaltestamentliga städer.

Kom ihåg att jag sa att vi behöver 90 näringsämnen, 60 mineraler (mineraler är viktiga för de hjälper kroppen att ta upp vitaminerna), 17 vitaminer, 12 essentiella aminsyror, och tre essentiella fettsyror. Vi har tur, för växter kan framställa det mesta av allt det här. De tar kol ur luften, gör kolkedjor och vi får vitaminer, aminosyror och fettsyror. Men du måste äta 15-25 olika växter varje dag i rätt kombination för att du ska få allt det här. Teoretiskt är det möjligt men de flesta amerikaner gör det inte.

Den genomsnittlige amerikanen tror att om han äter några potatisbitar ur en matlåda har han ätit en grönsak. Ni ska tänka över vad ni anser är en grönsak. Människor vill göra som deras läkare säger och äter ett kalkonbröst med låg fetthalt och vräker på en bruk majonnäs och lägger det mellan två skivor ”Wonder-bröd”. Ni vet, det där brödet som man kan isolera ett hus med och som man kan ha som skoinlägg. Om ni vet att det är möjligt att få i er allt med maten, vet ni också att det är ganska otroligt att det blir så.

Om detta liv är så värdefullt för er som det är för mig och som mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn är för mig, så se till att få i er dess vitaminer, mineraler, aminosyror och fettsyror, annars kan du inte bli 120, 140 år. Jag har något tragiskt att säga när det gäller mineraler. Växterna kan inte framställa mineraler. Detta finns inte i jorden mera, och det finns därför inte i våra växter.

Ett dokument från senaten nr 264 från den 74 kongressen den andra sessionen säger att jorden i USA är utblottad på mineraler så växterna får inga mineraler och människor som äter dessa växter får mineralbrist. Det enda sättet att bota dem är med mineraltillskott. Detta skrivs 1936, för mer än 60 år sedan. Tror ni att det har blivit bättre sedan dess? Nej, det har det naturligtvis inte. Det har blivit mycket sämre. Orsaken är att vi tillsätter NPK till jordarna. Kväve - fosfor - kalium. Ni som inte är bönder ska veta att bonden får betalt för kvantitet och inte för kvalitet.

Han får inte betalt för att tillsätta 60 mineraler tillbaka till jorden. Det tar bara 5-10 år för att suga ut jorden helt. Varje gång du tar ut en skörd, tar växterna ut mineraler ur jorden. Det fungerar som ett check-konto, om du bara sätter in tre dollar och tar ut 60, vad händer då? Du får inte ut någonting, för checken har ingen täckning. Jag kan säga er detta om vår hälsa just nu. Vi får inte ut något på vårt hälsokonto för jorden är i obalans. Vi är alla ansvariga för vår hälsa genom att se till att vi tar våra mineraler.

Många har frågat mig vad människorna gjorde för hundra eller tusen år sedan. De hade ju inga gödningsämnen att köpa. Tänk på egyptierna och kineserna, människorna i Indien som levde runt de stora floderna. Varje år svämmade floderna över sina bräddar. Precis som de gjorde i Missouri 1993. Varje gång detta hände kom det mineraldamm från bergen tusen kilometer därifrån. De tillbad alla gudar de hade, vattenguden, flodguden, stenguden och bad att översvämningen skulle komma. Vi ber att den inte ska komma.

Kung Filip, som var far till Alexander den Store gifte sig med den 12-åriga drottningen Kleopatra. Hon såg inte ut som Elizabet Taylor, välsminkad och i vackra kläder, hon var en liten flatbröstad tonåring. Men Filip gifte sig med henne därför att hon kontrollerade det bästa vetet i världen. Han ville att hans makedoniska armé skulle erövra världen till hans son Alexander. Han behövde det bästa vetet i världen så att armén skulle orka marschera åtta timmar per dag, slåss sex timmar och vinna. Om de åt det bristfälliga vetet från Grekland orkade de ingenting. De visste att det bästa vetet kom från Egypten. Översvämningarna gav dem mineraler.

All denna kultur, all arkitektur, all teknologi kom från detta land. Därför att de var intelligentare, därför att de hade mer näringsämnen. Andra sätt att komma åt mineraler förr i tiden var bl a växelbruk, träda, att ”flytta” till ny jord (nomader) eller idka svedjebruk. I det moderna jordbruket idag saknas allt detta. Vi börjar få bilden klar.  Jag ska välja ut några mineraler, bara några, så att ni får en liten uppfattning om det som passar in på alla. 

Vi tar en vanlig mineral, kalcium. Kalciumbrist resulterar i 147 olika sjukdomar. De har alla olika namn. Osteoporos är dödsorsaken nummer tio bland äldre i USA. Det kostar 35 000 dollar att operera in en ny höftled. Det är OK för det är ju gratis. Försäkringen betalar. Vi har ingen ostoeporos hos djur. Kalcium för tio cent om dagen förhindrar en operation på 35 000 dollar. Hopsjunket tandkött. En tandläkare kan säga dig att om du vill undvika detta ska du borsta tänderna efter varje måltid. Men djuren har inga tandproblem och de borstar aldrig tänderna. Hopsjunket tandkött beror på kalkbrist. Käkbenet har helt enkelt smält bort och är inte bristande tandborstning. Har du detta, har du avancerad osteoporos.

Artrit. Vi talade om artrit tidigare och kycklingbrosk. 85 % av all artrit beror på långt framskriden osteoporos vid ledändarna. Vi talar om degenerativ artrit, artros, ostoearit, lumbago, reumatism osv. Om du inte tar en värktablett eller något antiinflammatoriskt för din artrit, måste du ge akt på den. Du måste ha en käpp eller krycka så att du inte lägger någon tyngd på leden.

Tänk på det för en sekund. Om du kör din traktor ute på fältet eller din Mercedes ute på vägen och du har glömt sätta i oljepluggen ordentligt så kommer oljan att rinna ut. Motorn blir het och signalerar: ”Jag är het, ge mig lite olja!” Den signalen irriterar dig, så du stannar, öppnar huven, tar fram en tång och klipper av ledningen till lampan och fortsätter att köra. Skulle du göra detta? Nej, naturligtvis inte! Vi tar värktabletter för artriten och går ut och dansar Square dance, Texas twostep eller gör aerobics. Tabletterna verkar mycket bra, doktorn. Jag känner ingenting. Du fortsätter så mer och mer och det gör din doktor verkligen rik. Det blir tvunget med en höftledsoperation.

Sedan har vi högt blodtryck. En av mina favoriter! Det är en av de saker där doktorn säger till dig att sluta med olika saker t ex salt. De är dummare än kor för vad är det första vi sätter ut till kreaturen? Ett saltblock. Annars dör de. Man försöker inbilla oss att vi inte behöver salt. Du ska tro att du får allt du behöver i din sallad, i brödet osv. Tro inte på det heller! Kom ihåg att folken som lever så länge lägger en stor bit salt stor som en druva i teet och de dricker många koppar om dagen. De lever på höga höjder, där det är väldigt torrt, de måste hålla kvar vätska. De sätter även till smör i teet!!

Läkarna som lever tills de är 58 år, säger inget salt, inget smör. De som lever tills de är 140 använder både salt och smör i teet. Även här har du ett val att göra. Man tog 30 miljoner dollar av våra skattepengar och för två år sedan, efter 20 års studier, kom man med en rapport. Man tog 5 000 personer med högt blodtryck och tog bort deras mediciner. Man satte dem på en mycket saltfattig diet. De dog allihop. Ingen större överraskning för mig, men någon fick en PhD-grad som belöning. När de tittade på resultatet sa de: ”Åh, bara 99,5 % av människorna fick inget resultat av det här testet innan de dog”. 0,3 %  fick en minskning av blodtrycket med en grad innan de dog genom minskat intag av salt.

De som bedömde denna rapport sa: ”Det spelar ingen roll för dessa patienter saltar allt de äter, jordnötter, pickles och allt de äter. Att oroa sig för salt orsakar mer stress än att äta saltet”. De hade en kontrollgrupp med högt blodtryck och dessa fick ett fördubblat intag av kalk. Försöket avslutades efter sex veckor för de hade inte längre något högt blodtryck. Är det någon som har fått brev med en uppmaning av sin läkare att dubbla sitt kalciumintag för att minska sitt höga blodtryck? Inte en enda en! 

Så har vi sömnlöshet. Du vaknar på morgonen och är tröttare än när du gick till sängs. För det får du tabletter av doktorn. De tar livet av cirka 10 000 varje år med överdoser av sömntabletter. Det är deras föreskrifter och på det sättet tar de hand om oss. Kom ihåg George Bush när han for till Japan. Han fick sömntabletter för att kunna sova p.g.a. av tidsskillnaden. En av biverkningarna är illamående och kräkningar. Jag vet inte vad de sa i Japan, men det var på World TV! Vår president kräktes i knät på japanske ambassadören. Det var nog därför han förlorade valet senare. Sedan har vi njursten, hälsporre mm.

Vi får veta att vi ska minska på kalciumintaget därför att de har den okunniga tron att dessa sjukdomar kommer från din föda. I stället kommer de från ditt eget skelett när du har en galopperande osteoporos. Du behöver mer kalcium, inte mindre. Så har vi kramper och ryckningar. Vi vaknar upp mitt i natten med kramp och smärtor och vet inte hur vi ska klara av det. Vi har alla upplevt det. Det är mycket vanligt. PMS, premenstruellt syndrom. Den medicinska behandlingen är att operera bort livmodern. Det har man gjort i 100 år.

Läkare gör ungefär 285 000 onödiga operationer varje år för det hjälper dem att göra avbetalningen på den nya Mercan. T o m AMA säger att de gör det i onödan men man drar ändå inte in deras legitimationer. Tänk dig en kvinna i 40-årsåldern som klagar på att grannbarnen kallar henne häxa, mannen lämnar henne, hon förlorar sitt jobb. Hon måste göra något.

Universitetet i San Diego kom med en rapport för  tre år sedan som sa att om kvinnan fördubblar sitt kalciumintag blir hon av med 85 % av alla PMS-symptom. När detta blev känt stod en lång kö av människor utanför hälsokostaffärerna nästa morgon. Varje köande var en man!! De var där för sina döttrars, för sina flickvänners och sina fruars skull.

Till slut ryggvärk i nedre ländryggen. De flesta som har det har ett stillasittande eller ett monotont arbete. Det är ett stort problem som beror på osteoporos i kotorna. Om disken inte har något att hålla sig fast i, för att kotutskotten har urkalkats, vad händer då med disken? De kanske dessutom har kopparbrist med dålig elasticitet i vävnaderna. De kanske går till en ortoped eller en reumatologisk kirurg. Du får kanske avslappnande medel, kanske valium eller en diskoperation.

De kanske glömmer säga att 75 % av alla inte blir sig själva efter det. PMS, du går till gynekologen, medicinare, kanske psykologen…(han räknar upp massor av specialister på en massa områden) Allt detta för ingenting annat än kalciumbrist! Det kostar 10 cent om dagen att bota det. Varför? Vi har sjukvårdsförsäkring, Medicare och Medcaid, vi ger i medeltal ut 25 000 - 250 000 dollar per år och vi går igenom 5-10 kirurgiska ingrepp, allt detta för att vi har kalciumbrist. Vi ber läkarna att göra det. Det är vårt val!

Det sista jag vill tala om är diabetes. Det är dödsorsak nummer tre i USA. Det har fruktansvärda konsekvenser och följdsjukdomar. Det orsakar blindhet av många olika slag. Njurproblem av olika slag. Muskelsjukdomar av alla slag. Där ingår hjärtsjukdomar som är dödsorsak nummer ett. Sedan har vi amputationer men det är förstås gratis. Det förkortar ditt liv. Vi lärde oss 1957 inom djurindustrin att vi kan förebygga och bota diabetes med två spårämnen. Det publicerades i det federala officiella organet för amerikansk vetenskap, National Institute of Health, augusti 1957.

De två spårämnena som kan förhindra och bota diabetes är krom och vanadin. Vanadin ensamt enligt Vancouver Medical School kan ersätta insulin, som används av 85 % av alla diabetiker. Man kan inte sluta tvärt med insulin, man måste gå ner gradvis. Det ta 4-6 månader hos de flesta människor för att ersätta insulinet med krom och vanadin. Jag har sett detta verka på hundratals och åter hundratals människor.

För mig är det som kommer nu kriminellt. Om du skriver till Hills Packing Company, Topica, Kansas och frågar hur många mineraler det finns i hundmat, svarar de att det finns 40 mineraler. Om du sedan skriver till C B i S:t Louis och frågar hur många mineraler det finns i pellets för laboratorieråttor, svarar de att det finns 28 mineraler. Jag ska ge var och en av er i detta rum en ny hundradollarsedel om ni kan visa mig en burk mineraler för barn från en hälsokostaffär där det finns mer än 11 mineraler. Hundar får 40 mineraler, de verkar sällan sjuka. Råttor får 28 och människobarn får bara 11 mineraler. Är det rättvist? Nej, det kallas bedrägeri.

Du kan ta vilken sort som helst. Simelack, vad du vill. Det är därför de kallar det Simelack, det fattas (lacks) allting. Om jag har övertygat dig om att det är nödvändigt att äta alla dessa näringsämnen själv, att du inte kan lita på att maten innehåller allting, att du förvisso inte kan lita på något som är i burkar, förpackat, buteljerat osv. då kan du känna dig nöjd.

Det är tre typer av mineraler du kan lita på. En är metalliska mineraler. De består i huvudsak av söndermalda stenar som t ex ostronskal, äggskal, dolomitsten, kalksten, kalciumkarbonat, lera av olika slag, mineraler från havsbottnen. Upptagningsförmågan i tarmen är mellan 8 och 10 procent.

Jag måste få berätta en historia. Jag mötte en man uppe i Michigan. Han äger en verksamhet med Portapotti (avföringstunnor). Man har dem på Bajamajaer. Han sa: ”Jag ser när vi tar dem och tömmer och rengör dem att vi hittar hundratals osmälta vitamin- och mineraltabletter”.  ”Hur vet du att det är vitamintabletter?”  ”Det står på dem”. Han tog mig ut och visade mig ett helt berg av dem som silats bort med pinnar och annat skräp för att inte stoppa avloppssystemet. De kan t.ex. innehålla järnoxid. Vad är det? Rost!! Du kan lika gärna gå och slicka av rosten någonstans.

Om du tar “kalciumlactate”, låt oss säga att det är en kalciumtablett på 1000 mg, om du tar två sådana får du inte i dig 2 000 mg kalcium. Du absorberar bara 10% av det. Det övriga är lactose eller mjölksocker. Du får 50 mg kalk. Du måste ta 90 sådana tabletter varje dag. Sen har du bara 59 mineraler till att ta in. 

Sen har vi de som ska ha allt på ett naturligt sätt. Låt oss se om vi kan få ut något bra av 5 kg spenat. Låt oss se om vi kan får 1000 mg magnesium. Jag väljer magnesium för i gröna blad har du mycket av detta mineral på grund av klorofyllet. I varje halvkilo är det mesta vatten. I 1 g klorofyll finns det 5 mg magnesium. I 5 kg spenat har du 450 mg magnesium. För att få i dig 1000 mg magnesium måste du äta 100 kg spenat. Det är ganska mycket även för en storväxt person. Fastän jag är ganska stor föredrar jag kosttillskott.

På 60-talet kom man med kelaterade mineraler. Bönder är inte så dumma att man ger djuret något som kostar 1 dollar och där 99 cent och som kommer ut som gödsel. Jag är glad att de är klyftiga. Kelaterade metalliska mineraler är de som har metallatomerna insvepta i aminosyror, proteiner eller enzymer. Detta ökar upp tagningen med 50%. Hälsoindustrin kastade sig genast över detta som blev en stor förbättring.

Den allra bästa upptagningsförmågan finns dock hos de kolloida mineralerna.

Kolloida mineraler absorberas till 98 %. Två och en halv gång bättre än kelaterade mineraler och tio gånger bättre än rena metalliska mineraler. De är mycket intressanta. De kan bara vara i flytande form och kan inte vara piller, pulver eller kapslar. Partiklarna är mycket små. 7000 gånger mindre än en röd blodkropp. Varje partikel är negativt laddad. Tarmens inre är positivt laddad, så det uppstår en elektrisk dragningskraft och det koncentrerar mineralerna till tarmväggarna och detta ger dig en absorptionsförmåga på 98 %.

Växter spelar en mycket intressant roll hos de kolloida mineralerna. Kom ihåg att vi sa att växter inte kan producera mineraler. Om de inte finns i jorden kan växterna inte skapa dem. Ett offentligt USA-dokument från år 1936 säger att mineralerna inte finns i jorden längre. Varje mineralmängd tas upp av växten om de finns i jorden och konverteras till en kolloidal mineral. På det sättet kan vi lagra mineraler i kroppen, så vi kan använda dem i kroppen och så kan vi transportera dem till det ställe där de behövs och används. Alltså i kolloidal form. Våra växter och plantor har inte mycket av den varan.

Vi har inte mycket av metalliska mineraler i vår jord. Är detta viktigt? I de kulturer där människan lever till 130-140 år finns det några gemensamma nämnare. De lever i högt belägna bergsbyar, på över 3000-4500 meters höjd över havet. De har inget regn, ingen snö, ingen dagg, mycket torra platser och de får allt sitt dricksvatten och sin bevattning till växterna från något som kallas glaciärmjölk. Glaciärerna mal sönder ett stenlager på ungefär 1 dm varje år och det finns mer än 60-72 mineraler på alla de här platserna. Vattnet som kommer fram under dessa glaciärer är inte klart som Perrier- eller Evian-vatten.

Om du tar ett glas och håller upp det ser det grumligt ut. Det kan vara gult, vitt eller blåvitt och det ser ut som mjölk. Vid Titicacasjön och i Tibet kallas det för glaciärmjölk. De har druckit det och vattnat med det i mer än 5000 år. De har ingen diabetes, inga hjärt- och kärlsjukdomar, inget högt blodtryck, ingen artrit eller osteoporos, ingen cancer, ingen gråstarr eller grönstarr, inga fosterskador, inga fängelser fulla med narkomaner, inga skatter, inga läkare. Ändå lever de tills de blir 140 år utan att vara sjuka.

Är dessa kolloida mineraler viktiga? Det kan du vara säker på, de är livsviktiga. Om du inte tar hem dem varje dag, förkortar du ditt liv. De flesta av oss kommer inte att fara till Hunzafolket eller Tibet eller Titicacasjön. De har inga Kenmore-kök, sidenfåtöljer, TV-apparater, isolerade hus, centralvärme och luftkonditionering men vad de har är kolloida mineraler. 

Här sluter den svenska översättningen. Frågostunden på originalkassettbandet är klippt bort av andra som säljer liknande produkt, men slutet av bandet: The 30 missing minutes, finns här i engelsk utgåva. Exakt från bandet –ord för ord. Håll till godo: 

TRANSCRITPT OF THE MISSING THIRTY MINUTES  Copyright Protected All rights reserved JDW

Are these Colloidal Minerals Important? You bet your life they are important and every time you don't take them in every day, you are chopping off a few hours or a few days of your life. Ok, now most people are not going to go to Hunza or Tibet or Titicaca because we don't have Kennore kitchens there, or even Saturn cars, or TV channel changers, or electricity. They don't have insulated houses. They don't have central heating or air conditioning. But what they do have is Colloidal Minerals.

Now, the only place you can get these in the United States is from a Prehistoric valley in Southern Utah that, according to geologists, 75 million years ago had 60 to 72 minerals in the walls and the Boor of that valley and those trees and grasses in that valley and that forest took up all of the metallic minerals and made colloidal minerals in their tissues.  About that time there was a volcanic eruption, which entombed that valley with a thin layer of mud and, um, ash. Not thick enough or heavy enough to crush or pressurize this into oil or coal and it was very dry in here so it never became fossilized or petrified, OK, it never became rock.

Everybody else who has a vitamin or mineral, or what not, just follows the labeling requirements of the FDA. This is the only one that in fact has a Federal Consent Decree to do it, because it passed all of their tests. It's the only one that has been put to this level of tests because it works. People were running around 12 or 15 years ago and saying, "Hey, my arthritis got better", "My diabetes got better", "My early cataracts went away", "My white hair turned black again", "My knee arthritis got better".

So they thought they must be putting cortisone, prednisone, antibiotics or drugs in that stuff and when they examined it for 2 years it only had 60 colloidal minerals in it. What I want to do now is take about 2 to 3 to 5 minutes, however many questions you want, and well run around here and ask a few questions. But just before I do that I want to tell you that for those of you who want to, and we'd like you to do this just one or two at a time, ah, if your interested, or if you have to leave you can stop by the Table and pick up your copy of US Senate document 264.

Don't forget to do that. If you want to buy one bottle of product you can do that, um, if you want to become a wholesale buyer, ask the ladies back there, you can do that. Because my daddy always taught me that if you can buy something wholesale don't spend thirty percent more and buy it retail. O.K. we'll pay the shipping if you buy wholesale, we'll pay the shipping. That's a pretty good deal. Anyway, are there any questions here? Anybody have any questions? Oh I should also tell you too, if we run out, and we may run out of stuff just go ahead and order it, and we'll ship it and you'll get it in about 7 days.O.K. any questions????

Yes ma'am. (Inaudible) Dr. Wallach: O.K., she asked, for the rest of you and also for the tape, she asked can minerals prevent birth defects? The answer is yes. I didn’t go into that today in my introduction cause I was trying to ram through a lot of things in a short period of time. But we learned in veterinary medicine how to prevent 98% of all birth defects. This includes ones thought to be genetic in livestock. We prevent Downs Syndrome, MD, Cystic Fibrosis, Heart defects, Cleft Pallets, Cleft Lips, Spinabifida, Heart defects, Hernias. We prevent all those things with what we call "Preconception nutrition".

We give to all livestock and laboratory animals, for 60 to 90 days before conception, 60 to 90 days before pregnancy, we give them optimal nutrition and optimum vitamins and minerals. So, when that pregnancy occurs the embryo develops in optimal nutrition. In humans we wait till they miss one or two or three periods, they go to their OBGYN who gives her his blessing and says "yes, my dear, you're pregnant. Now you may have your pre-natal vitamins." The Human brain, spinal cord and heart form in the first twenty-eight days of pregnancy.

Do you think by getting your prenatal vitamins at the 60th or 90th or 120th day of pregnancy you're going to prevent disease in that embryo? Absolutely not! So, yes, we can prevent 98% of all birth defects.

Yes sir....(Question from audience about asthma, 5-4~ear-old child with asthma.) Dr. Wallach: Doesn't matter if you're five years old or 45 years old with asthma. Asthma's a very easy one to deal with because you have three deficiencies in asthma. So write it down because you may not remember this. There are three deficiencies, it's a complex deficiency disease and by the way, those of you who got the book, Let’s Play Doctor, it's in there in quite a bit of detail. Also, if we've run out of books go ahead and order and we'll ship it to you. You'll get that in about seven to ten days and send it book rate.

Asthma is caused by a deficiency of magnesium, manganese and the essential fatty acids. This can be aggravated, and it usually is, by a disease called celiac, disease where people are allergic to wheat gluten or cow’s milk albumin. And a lot of times they have to get off the wheat, and they had to get off dairy, as well as take in magnesium, manganese, and the essential fatty acids. And I'll tell you right now, my philosophy even though we know the three things that are involved with asthma, the deficiencies, take in 90, take in 90, don't just take in those three.

If you want to take in a little extra of those three on top of those 90, that's O.K. Do it. But don't just take in three. Question from audience: (Is it palatable?) Dr. Wallach: Is it palatable? Will it taste good? Yeah. Um you have to put these things in juice, put it in juice; it's not palatable for an adult. But if you want to live to be 120 who cares? Who else..

Question from audience: (too low to hear)
Dr. Wallach: Multiple Sclerosis. You're asking if oxygen will help multiple sclerosis. And the answer is sure it will help, but you have to do other things. Multiple sclerosis, Parkinson's disease: and ALS (or Lou Gerhig's disease) apparently now- are all the same. It just depends on the type, really on the brain that these changes occur, the damage occurs. If you get the damage in the basil cells of the brain, you get Parkinson's disease.

If you get the damage m the motor part of the brain, you get Multiple Sclerosis. If you get the damage in the brain stem, and the upper part of the spinal cord, you get Lou Gerhig's disease. And this damage appears to be caused by a mercury poisoning. There are two places we get mercury. Number one from our dental fillings. There are dental experts, doctors, dentists who know how to take these mercury; fillings out without damaging you. So I would recommend that you find somebody apparently,

 YOU'RE GOING TO HAVE TO HOLD IT DOWN JUST A LITTLE BIT IN THE BACK, I'M GETT7NG TO THE POINT WHERE I NEED TO SCREAM. TI-IANK YOU.

So anyway these experts know how to take this out without damaging you further. That's one place you're getting, that's probable the primary place that we get mercury. Another place where you get mercury, comes from the seed coatings of seeds that are put in the ground, these are not to eat. It prevents them from going moldy. O.K. these are seed grains. Put them in the ground to grow crops and they had a mercury coating. It gets into your drinking water, the dust gets in the air, and oxygen will help you. You better get rid of that mercury, and if you take in the colloidal mineral especially colloidal selenium, it's almost a specific antidote.

Yes ma'am Dr. Wallach: O.K. there's a good question. She asks if there's any danger of getting too much of these minerals including selenium. If you take these products, and I don't think you could take enough, the only way you could hurt yourself is to freeze them hard, to about minus 400 degrees C, freeze them hard, haul them up a 440 foot flag pole, stand under it and let the rope go and let it hit you on the head. No, colloidal minerals will not hurt you, like metallic minerals can, metallic minerals can hurt you.

I want you to remember that they with their pharmaceuticals, surgical procedures, kill 300,000 people a year. There has not been a single person killed in America from too many minerals or vitamins, O.K.? Yes, way in the back. Dr. Wallach: Do minerals have any effect on preventing, or curing AIDS? Now I can't tell you that cause they would put me in jail. But I can tell you this, that your immune system is made up out of or 6 white blood cells, your bone marrow. your liver, um, antibodies, your tears, mucous, and, um, thymus, tonsils, appendix, your stomach, your skin. All of these things are part of your immune system, and they need 90 nutrients.

The AIDS patients, who after they get AIDS, are living 5, 6, 7, 8 years later are the ones who are pouring nutrition into their mouths, and taking oxygen supplements. I can't claim that's what's doing it. but if you look statistically the ones who are living 6, 8, 10 years after they're diagnosed with full-blown AIDS, those are the ones who are doing well.

Yes Dr. Wallach: Your daughter has three ruptured disks? How old is she? 20 and she has three ruptured disks? Did you jump off of a 10 story building in a single bound? I'm sorry ... Self defense classes. Well that didn't defend you did it (audience laughs) O.K. For ruptured disks you need 90 nutrients. OK? You need boron, you need magnesium, you need copper, and you need calcium. You need all these things you need proper amounts of protein.

Especially a young person, like ourselves. How old are you? (Answer 20) Dr. Wallach: Twenty, O.K. You should be able to repair yourself very quickly. OK by our equivalent I mean four to six months. You have everything to gain and nothing to lose b~. trying it. There's no guarantee you're going to get 100% improvement, but if you get 50% improvement or 75% improvement you've got some progress, right? But you need to take in these 90 nutrients day after day after day.

Yes ma'am. Dr. Wallach: O.K. she says how much? The standard way to take these minerals is one ounce per hundred pounds of body weight. And if you have a health challenges double that. So you take in two ounces, and I would suggest you look over our sister product to Mineral Toddy. I'11 come back to the questions in a minute, but this is a good time to introduce this. There is a sister product to the Mineral Toddy, called Total Toddy. Let's look at them. There's Mineral Toddy, Total Toddy Ultra Toddy, then Rain forest Toddy.

Then there's KM, I know a lot of you have heard of KM, it's a liquid. Let's check out the minerals: let's check out the vitamins, let's check out the amino acids, let's check out the herbs, check out the oxygen, and check out the solution that it's in. Mineral Toddy has 60 colloidal minerals they're 98% available, there's 38grams per liter, so we know a lot about that. Total Toddy is 75% by volume Mineral Toddy; Oxy Toddy is 2% by volume Mineral Toddy, and not enough to give you enough minerals to be a mineral supplement. But oxygen works better when you get ten mineral co-factors. You cannot use oxygen in your cells if you don't have enough minerals. Rain forest Toddy is 60% by volume Mineral Toddy.

KM has 4 metallic minerals, which are 8 to 12% absorbable, until you're 35 to 40 and then 35% absorbable. It includes calcium, potassium iodine and iron. That's it! 4 metallic minerals. So, if you want only a mineral supplement, which one are you going to take? Mineral Toddy, because none of these quite come up to this standard as a mineral supplement. Mineral Toddy has no vitamins added to it. Total Toddy has 16 vitamins. Oxy Toddy has none. Rain Forest Toddy has none. KM has none. If you want your vitamins for the day, which one are you going to take'.' You're looking at Total Toddy, right? Now, Amino acids:

Mineral Toddy has none, Total Toddy has 18, Oxy has none, Rain Forest Toddy has none, and KM has none. Herbs: Mineral Toddy has none, Total Toddy has 2 (has Golden seal and Licorice root), 0x4· Toddy has 99% food grade and organically grown aloe vera juice, Rain Forest Toddy is 40% the water extract and the food extract of 16 herbs, KM has 14 herbs. Oxygen: O has a little bit, and Mineral Toddy, (you can read the analysis): Total Toddy a little bit, Oxy Toddy there's 20 drops of 35% food grade hydrogen peroxide in each ounce of the Aloe vera juice, Rain Forest Toddy, yeah, there's a little bit of oxygen in there, (again go to the analysis, KM there's none.The solution in Mineral Toddy is the filtered spring water,

Total Toddy is Mineral Toddy as the solution, 0x4~ Toddy is aloe juice, Rain forest Toddy is Mineral Toddy, and KM is caramel. It's one of those things...I'll ask them. I wrote the company and said, "How can you put burnt milk sugar in a health product? Oh, we don't use burnt milk sugar, we use burnt corn syrup.

Yes sir, way in the back. (Question from the audience, inaudible) Dr. Wallach: OK, we’ll tell them. OK. I think most of the noise is at the tables. (Audience member): OK Yeah. (Audience member asking question about Amway-) Dr. Wallach: Look at the amounts, look where it comes from: it can't do it. You get the top of the line, XX nutrition from Amway, they have 12 minerals. You look at any multiple on the market, no matter how good they are, Shackle has been around for a long time, they're top of the line supplement, multiple has 7 minerals, Vitale has 7 minerals. You need 60. You can't get enough of those products.

Yes. (Audience member asking question; inaudible) Dr. Wallach: The question is what about red spots all over the body? Well it could be a fungus, it could be a lot of things, and so it needs to be looked at. (Audience member questioning further) Dr. Wallach: Well if they've done tests, and they don't know what it is, the odds are it's a nutritional disease. So what you do is you put him on one ounce of Total Toddy and one ounce of Mineral Toddy twice a day, and in 90 days see if they're gone. Give me a call in 90 days.

Yes ma'am. (Audience member asking question, inaudible). Dr. Wallach: OK, calcium for Bell's Palsy. Bell's Palsy occurs when the nerve, the facial nerve that goes through the channels of the brain, it's the 7th cranial nerve, that aneurates all the muscles on one side of the face. When you begin to get osteoporosis, your bones try to strengthen themselves as scar tissue, your bones get thicker. They don't get stronger, but they get thicker with scar tissue.

That's why the bones, when they break, sometimes they just fold. What happens is you don't just get that scar tissue on the outside or inside; it also goes up those channels where the nerves go through. It squeezes the nerves. So if you take in colloidal calcium, usually in 30 to 60 days that Bell's palsy will go away. Not guaranteed, you can't guarantee it, but you have a high probability that it'll go away. If you take in sufficient calcium, it'll never happen.

Yes ma'am: (Audience member asking question, inaudible) Dr. Wallach: Heat cramps. If you get cramps from the heat, you'd better start salting your food to taste. You look like a lady to me who, ... you love salt! GOOD, very good. Well, still salt your food to taste, and you may need more calcium. Then, if that didn't help and if you're taking calcium pills or trying to get it out of milk, you can't do it as an adult. So, you're going to need, you're going to need to take in colloidal calcium.

Yes, Sir: (Audience member): What about arteriosclerosis, cholesterol? Dr. Wallach: Arteriosclerosis or hardening of the arteries. The new research says that it's caused by the chlorine that's put m our water, to disinfect our water. It causes damage to the lining of the arteries, and if you use a good water filter, a good carbon water filter and get that chlorine out, or distilled water, and get that chlorine out, you'll reduce the amount of damage to the arteries. Also, for symptoms you can take the oxygen you can take in all 90 nutrients again and that will reverse itself. You can get better, that's been shown real clearly.

I don't know if you've heard about the research by Dean Amish, he's an MD. He just put people on low fat diets, and exercises and so forth, and that alone and he does supplement them with vitamins and minerals, you can reverse all that. You have your choice, you can go in and get a bypass, you can get all these operations, you get the balloon and this that and the other, and risk damage and dying. Or, you can just take control of yourself and deal with it. It's very simple.

Yes: (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: Chronic fatigue syndrome. Epstein-Barr virus can be complicated with Candida Albicans, which is a yeast. You get both of them; sometimes it's real bad, OK? Those are anaerobic diseases. Again we discussed that on the show today, it's anaerobic diseases, and of course you want to take in all 90 nutrients to make sure your immune system is strong enough to deal with them. You need to oxygenate your body. One way of doing it is to consider taking in ozone or food grade hydrogen peroxide. Get your oxygen level up in your body, you still need to do the diet in the beginning until you get things under control, it's all listed in great detail in the book "Let's Play Doctor".

Yes: (Audience member -inaudible) Dr. Wallach: Good question. If you're on heart medication, or insulin or any medication from a doctor, will these things interfere? The only time you should not consider taking in colloidal minerals or vitamins or all these nutrients, is if the doctor says "Absolutely no food! ", OK? Because these are just food, this is what's supposed to be in your food. The; will not interfere in any way. In fact, if that medication is going to help you, it will, in fact, help it work better. Yes? (Audience member - inaudible)

Dr. Wallach: The question is, Will it help tom ligaments and tendons? Yes, especially if they're still hooked together, if they're not totally disrupted, if there's some connection. They can rebuild, they get stronger. OK? I've seen this happen in hundreds of people. They actually get torn, partially torn ligaments, tendons. If they're still hooked together, they can basically re-grow.

Yes ma'am, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: Khrohn disease is an allergy very similar to celiac disease. It can be caused by a wheat allergy, or can be caused by allergies to eggs, or beef, or milk, or whatever. You need to do a diet diary, a loose spiral notebook. find out what you eat in detail, every meal for about 30 days, the times in which you eat them, and when you get attacks,

OK? The irritable bowel thing. When you get attacks, the time of day. And you'll notice after a month you'll say, 'You know, every time I eat eggs, one hour later I get an attack". And if you do that faithfully, and again it tells you how to do this in more detail in that book, you can avoid getting the surgery.

Yes: (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: Sure, if he's allergic to herbs, what would I start out with? Mineral Toddy. There's nothing in there but colloidal minerals, it's impossible to be allergic to minerals, you have to have proteins involved in order to be allergic to them. And if he won't take it, you ought to whip him about the side of the head and neck, he's a big boy. Yes, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: You have to speak up mam I can't hear you.

TMJ, Temporal Mandibular Joint Disease. Very painful, causes problems with chewing, headaches, and all this sort of things. TMJ is very similar to carpal tunnel disease. What happens is (Audience member - inaudible). You have that too? You got them both! Yeah, OK they're very similar, caused by the same thing. What happens is when you don't have enough calcium, you don't have enough magnesium, you don't have enough manganese, and your normal muscle pull in these areas causes a distortion of that area,

OK? Because the bones are too soft to do what they're supposed to do, keep that area ridged. And so what happens is you get all deformities there because the muscles are pulling on this mushy bone. Now you can go and get all the adjustments you want and all this that and the other, and get your teeth done. But if you don't take in your 90 nutrients, including those colloidal minerals it will never get better. But you can get better just by taking in the minerals. Your Carpal tunnel, and the TMJ.

Yes ma'am. (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: Do we tell about how much Hydrogen Peroxide in the literature? There are certain diseases that we do discuss that. Chronic fatigue syndrome, AIDS,  Candida, Cancer, and things like that. We do in the Lets Play Doctor book. But if you really want to know a lot of detail here I'd go ahead and get Ed McCabe's book "Oxygen Therapies". It's blue and has white printing on the cover. You can get it in most health food stores, about $12.95. If you're interested in Oxygen therapies, it tells you a lot of detail in that book. Any other questions?

Yes Ma'am, in the back, and I'll come up. (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: According to Ralph Nader, 300,000 patients are killed each year in hospitals alone, according to medical negligence. Yes, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: The question is, for those of you that didn't hear this, how many people died from medical quackery nutritionist? About ten.

Yes, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: O.K., if you can find a cure for Psoriasis you'll be a millionaire tomorrow! .... You can make it better, but nobody's cured it.

Yes Ma'am, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: Migraine headaches are food allergies. Keep one of those food diaries I talked to you about. Usually in about thirty days you can pick out what you're allergic to and causes the Migraine headaches.

Yes, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: O.K, its Lycoplanis. It's a skin disease, .(Audience member - inaudible) It's all over the place? O.K, well number one well if you have something like that, and personally I don't like cortisone, especially for a long period of time. because it causes your immune system to go down. Try taking in the 90 nutrients. You have everything to gain and nothing to lose, to getting your immune system healthy and well nourished. There is never any guarantee for that one because nobody's tried it in a big study. So it's up to you to come back to us in three months and say. hey, it worked" or, hey, it didn't work". So you just try it.

Yes sir, (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: How do we know we're assimilating minerals? Well, one of the best ways to find out about minerals is through a hair test. A hair test is legal in any court in the land. They use it for what they call "forensic medicine". They can tell whether you've been killed with arsenic poisoning, or lead poisoning, or mercury or cadmium or any of those toxic metals. You can also get a good idea about your mineral nurture for the good minerals. O.K, so hair analysis is the best way to do that.

 

I'm gonna just give you a couple of thumbnail parameters. Number one. If every one of your hair mineral values is down, the odds are you're not absorbing. You have a malabsorbtion disease. (Audience member - inaudible) What do you do about it? Well you have to find out the cause. Do you not have enough stomach acid? Do you um have a malabsorbtion disease? You have to find those out. Again in the book Let's Play Doctor it teaches you how to read medical records, questions to ask your doctor so you can figure those things out.

 

Yes Ma'am. (Audience member - inaudible) Dr. Wallach: O.K. Chronic fibromyalgia, which is kind of a pain of the muscle around the joints. The major joints of the body, the big muscle groups, what it seems to be is like almost a muscular dystrophy (MD), that's occurring in adults in small amounts. It is not a precipitous whole body MD like it might be in cardio myopathy of the heart. But actually a MD partial, slow insidious onset.

 

It's a selenium deficiency. All you have to do is take in selenium for thirty to sixty days, and if it goes away, you know that that was it. If it doesn't go away, you haven't hurt yourself It Won't hurt you like prednisone will for a long period of time. Prednisone won't cure anything.

 

Barb: Dr. Joel Wallach. Will you all give him a big hand!

 

Dr. Wallach hemsida
 

 

 

 

UPP