Kokosolja

Kokosolja/fett är till synes helt enkelt kuren, både att förebygga och lindra olika demenssjukdomar. 2-3 matskedar kokosfett var dag anbefallas.

Utöver demenssjukdomar och numera ser lovande ut mot tarmcancer, används det bl.a vid candida, hårvård, hudvård, kolesterolnivåer, viktminskning, stärka immunförsvaret, förbättrar matsmältning, ämnesomsättning, njurproblem, diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, tandvård och benskörhet mm. mm.

Ett par bra artiklar i nedanstående tidningar från november 2010 ska härmed uppmärksammas. Det handlar om alla kokosfettets bra egenskaper. Här är en enstaka fantastisk berättelse:

http://www.alternativjournalen.se/nyheter/kokosnotsolja-vid-alzheimers-6509589

En amerikansk läkare, Mary Newport's, man Steve, blev sjuk i Alzheimers och Lewy body dementia Han var bara drygt 50 år. Han sjönk långsamt in i glömska förvirring och depression. Hon forskade i ämnet i flera år innan hon kom på det! Kokosfett!
Mary Newports sida om Demensforskning

Ett lite axplock från artikeln:
-När maken Steve kallades till ett första minnestest för en eventuell medverkan i en klinisk studie kom han endast upp i värdet 14 på en minnestest, vilket var för lågt för han kunna inkluderas i studien. På hemvägen stannade de vid en hälsokostbutik och inhandlade en burk 100-procentig jungfruligt kokosfett.

Morgonen därpå tog Steve sina första två matskedar av kokosfettet. Senare på dagen skulle de infinna sig för ett andra minnestest och då visade det sig att Steves värde helt plötsligt hade ökat till 18, endast fyra och en halv timme efter det första intaget av kokosfett.

Två dagar senare skingrades den demensdimma som Steve vandrat i under 4 års tid. Han började minnas saker, började samtala med sin hustru och återfick sitt goda humör.

Uppföljning.
Jag läste att Steve var ute för en fallolycka
i 2013 där han slog huvudet och blev sämre så han dog nyår 2015-16. Han fick alltså några goda år efter att ha varit "borta" i demensdimman i 4 år. Så undrar man ju, om ifall man börjar med kokos bums, efter de första symptom, kan leva frisk längre? Eller ännu bättre att ta det, innan några symptom uppstår?

Har man levat många år i fettförskräckelsens namn kan man ju testa sig själv med att rita en klockskiva med alla siffror på rätt plats.

st är ju att infoga det i matlagningen, eller bara ta en matsked då och då. Själv tar jag en stor klick i morronkaffet.

Tarmcancer. Läkare chockade:
Kokosolja bryter ned 93% av koloncancerceller på bara två dagar

(Denna text är min sammanfattning av artikeln i understående länk. Klicka på den! Se den och även de intressanta länkar i denna)

Adelaide University of Australia, har forskare upptäckt att laurinolja (som står för 50% av kokosolja) bryter ner mer än 93% av koloncancercellerna hos en människa efter 48 timmars behandling. Experimenten utfördes i mikrobiologiska petriskålar och även på råttor, och de uppvisade samma resultat.

Det är intressant att laurin
utarmar cancercellerna samtidigt som de orsakar oxidativ stress på samma tid, vilket leder till betydande sänkning av nivåerna av glutation (behövs för att skydda de cancerceller genom oxidativ stress).

De kliniska prövningar av den amerikanska Nutrition Association har visat att en av fetterna i kokosolja, Laurinsyra som utgör 50 %,  "Kan vara användbara för att bota och förebygga sjukdomar såsom diabetes, benskörhet, virussjukdomar (mononukleos, hepatit C, herpes etc.), gallvägssjukdom, Crohns sjukdom och cancer."

Det är bevisat att kokosolja minskar biverkningarna av kemoterapi och att det förbättrar livet för cancerpatienter.

Laurinsyra, ämnet i kokosolja som dödar tjocktarmscancer, återfinns även i bröstmjölk. Det är en medelkedjad fettsyra som stödjer immunsystemet och har massor av antimikrobiella egenskaper. Somliga anser rå, organisk, virgin kokosolja att vara en superfood som kan hjälpa till att läka cancer och andra sjukdomar, och flera studier ger stöd för detta påstående.

Tjocktarmscancer är idag en av de vanligaste typerna av cancer bland män och kvinnor förutom bröst- och prostatacancer, och även om det finns många naturliga botemedel för att förhindra denna sjukdom,
är statliga hälsomyndigheter snabba att nämna, att tillräckligt forskning inte har gjorts för att motivera förskrivning av dem.

Det olyckliga är, att vetenskapen idag domineras av läkemedelsindustrin, och att det största antalet undersökningar som finansierats av läkemedelsföretag, syftar främst till ekonomisk vinning och inte för människors hälsa. Det är inte bara hippier och alternative behandlare som tycker så, men även från högsta ort:

"Den medicinska professionen har köpts av läkemedelsindustrin"

"Inte bara i termer av läkekonsten, men också när det gäller undervisning och forskning.
De akademiska institutioner i detta land tillåter sig att vara betalda agenter för läkemedelsindustrin. Jag tycker det är skamligt"
Arnold Seymour Relman (1923-2014), Harvard professor i medicin och Tidigare Editor-in-Chief av New England Medical Journal.

Jag vet att just nu, i Sverige, oktober 2016 undersöker man salicylsyra i ALASCCA-studien, mot återfall efter operation av tarmcancer.


Asperin mot canceråterfall! Eftersom Beyer är företaget bakom Asperin, undrar man ju inte så länge vem som finansierar det studie. Inte att det är nått fel på medlet som så (fast man blir mörkrädd när man ser alla varningar i bipacksedeln). Det är, och har alltid varit mitt förstaval vid huvudverk och smärta, och det verkningsfulla ämnet kommer ursprungligen från regnskogen i Sydamerika.


Google recept för kokosolja och ta reda på hur mycket du kan använda den i ditt dagliga liv.

 

LCHF-magasinet hade en kokosfett-test i 2013.

SSS som var med och testa, konstaterade även efteråt, att han nu hade en ny rekommendation mot trög mage. Han hade då ätit 12 matskedar kokosfett under testet!!!


Kokosolja har många goda medicinska egenskaper!
Här är en sida på engelska med många forskningsresultat.
LÄNK

Här är en bra sida på svenska: KOKOSFETT NU

Här en annan sida på engelska (med en massa reklam) 107 tips för kropp och i hushållet.


UPP           Tillbaka till Cancer-sidan