Lapacho - Pau D'Arco

 

Kanske det bästa alternativa medel mot Cancer? http://stighastrup.dinstudio.se/empty_15.html

 

Rätt Lapacho och rätt bryggning!

Tillredning av Lapacho för bästa effekt

 

Recept från Wisdom of the Ancients.
2 liter vatten
8 rågade matskedar Lapacho

8 rågade matskedar Yerbamate
1 nypa äkta mald Stevia.

Vattnet med Lapachon värms upp och kokas en kort stund.
Låt därefter sjuda (Ca 90 °C) i minst 10 min!
Efter den sjudit färdigt tas grytan bort från värmen.
Kom i Yerbamate och Stevia och låt det dra 15 min.
Drick 6-8 stora muggar om dagen.

Det viktigaste är att Lapachon får stå och sjuda och sedan dra i denna tid idet de viktiga ämnen först börjar urskiljas efter 8 minuter. Att koka Lapacho som vanligt te, ger mycket sämre effekt.

Vi gör numera så här.  En 2 liters kastrull med drygt 1½ liter kallt vatten och 1 dl Lapacho i värms upp till kokpunktet med lock på. Sedan släcks plattan för gott. Efter 15 minuter är teet fortfarande 90°C varmt. Nu kommer vi ½ dl Yerbamate och en nypa Stevia i och sedan får det dra ytterligare 15 minuter.

Därefter hälls teet över i en 1,4 liters termos med stor öppning och med bomullspåsefilter i. Sumpen i grytan är faktisk ganska torr och lätt att ta bort och sedan skölja grytan ren utan särskillt mycket grejs i vaskan.

Yerbamate och Stevia är inte essentiella men speciellt Yerbamate förstärker effekten av Lapachon och dessa 2 används traditionellt tillsamman i ursprungsländerna.


"Jag hade en stor tumör i min hjärna
. Traditionell behandling gav endast mindre framgång. Sedan började jag att använda Lapacho-te. Efter flera veckor, visade
en datortomografi att tumören var helt borta. Läkarna kunde inte tro det eftersom de hade klassificerat mitt fall som i princip obotlig".


Lapacho heter även Pau D'arco
, Taheebo, Ipe Roxo mm. Ibland bara Bark-te och de
bästa kommer från tillverkare som specialiserat sig på denna ört.


BESKRIVNING

Lapacho är en vintergrönt träd med rosafärgade blommor. Det tillhör Bignoniafamiljen. Nästan 100 arter av Lapacho träd är kända, men bara enstaka av dessa ger högkvalitativa material

Den medicinska delen av trädet är innerbarken, floemen.

Man skiljer mellan den röda Lapacho Colorado och den lila Lapacho Morado som växer i kallare klimat på höjder i Paraguay och andra ställen i  Anderna. Nya rön tyder på att dessa två varianter av Lapacho besitter överlägsna medicinska egenskaper, med en lätt böjning till den lila som bäst av alla.

Modern Forskning

Följande är en sammanfattning av några av effekterna av Lapacho och eller någon av dess beståndsdelar som har utvärderats av modern forskning:

1.
Laxerande effekt. Regelbunden användning av Lapacho kommer att upprätthålla bra tarmrörelser. Denna egenskap är utan tvivel på grund av närvaron av de napthaquinones och antrakinoner. Användare av Lapacho rapportera en trevlig och måttlig uppluckring av tarminnehållet som leder till större regelbundenhet utan några obehagliga biverkningar såsom diarré.

2.
Anti-cancer effekt. Den större delen av grundforskningen om Lapacho både i USA och i andra länder, har handlat om cancerbehandling. Uppenbarligen är detta problem av stor betydelse. Varje rön om att Lapacho kan användas i kampen mot cancer, bör göras känd för alla som kan dra nytta av det.

Frånvaron av biverkningar gör Lapacho ett bra val, även i samband med standardterapiformer. Användaren har inget att förlora och mycket att vinna på en förnuftig användning av Lapacho. Naturligtvis bör all behandling av cancer ske under överinseende av en kvalificerad läkare.

Vissa beståndsdelar eller grupper av beståndsdelar i Lapacho har verkligen visat att undertrycka tumörbildning och minska tumörtillväxten, både i experimentella djurförsök och i klinisk forskning med människor. Dessutom vimlar det med anekdotiska data i en sådan utsträckning, att förbise dess betydelse är att vända ryggen mot en potentiellt ovärderlig källa till stöd och hälsa.

Leukemi har visat sig vara särskilt mottaglig för tillämpningen av Lapacho och flera av dess beståndsdelar. Vissa forskare anser att Lapachol är en av de viktigaste antitumörmedel i hela världen.

"Jag hade en stor tumör i min hjärna. Traditionell behandling gav endast mindre framgång. Sedan började jag att använda Lapacho-te. Efter flera veckor, visade en datortomografi att tumören var helt borta. Läkarna kunde inte tro det eftersom de hade klassificerat mitt fall som i princip obotlig".

En del av effektiviteten i Lapacho kan bero på dess förmåga att stimulera produktionen av röda blodkroppar i benmärgen. Ökad mängd röda blodkroppar skulle förbättra den syrebärande förmåga i blodet. Detta i sin tur kan få stor betydelse för hälsan för vävnader i hela kroppen. Behövs också för syretransport av röda blodkroppar med järn.

Detta kan förklara den ökning i Lapacho terapeutiska egenskaper när det kombineras med järnrik Yerbamate, en annan sydamerikanska växt. I själva verket är det lokalfolkets praxis att nästan alltid kombinera dessa två växtarter.

Karolinska Institutet har i samarbete med ett kinesisk institut gjort 2 försök:

Ett försök på
guldhamstrar med ett Pau D'arco-extrat (PD-801) d 22 januari 1994 av Karolinska Institutet i samarbete med ett kinesisk institut, visade en betydande ökning av de röda blodkropparnas flödeshastighet, såväl i artär, som ven-kapillärerna.

Ett annat försäk på mänsklig vävnad från en nyfödds navelsträng:
Resultaten av denna undersökning visade att STA= Lapacho har en signifikant hämmande verkan på de endoteliska cellernas DNA-syntes.

Läs bägga rapporterna nederst på denna sida!3.
Antioxidant effekt. In vitro studier visar definitiv hämning av fria radikaler och inflammatoriska leukotriener genom Lapacho-beståndsdelar. Denna egenskap kan ligga till grund för att Lapacho är effektivt mot hudcancer, och definitivt bidrar till observerade anti-rynk effekter. Modern vetenskap har nyligen avslöjat vikten av fria radikaler i genereringen av många försvagande sjukdomar, från cancer till artrit. Dessa molekyler är även starkt inblandade i det normala åldrandet.

Backning av deras verkan har blivit big business i världshälsocirklar. Antioxidanter, eller fri-radikaler, har dykt upp som främsta kandidater till rollen som helare och att motverka sjukdom. Bland antioxidanter har ingen större potens än Lapachol och andra beståndsdelar i Lapacho.

4.
Smärtställande, Analgetisk effekt. Användning av Lapacho ger konsekvent positiv omtala i rapporter som utgår från sydamerikanska kliniker som en primärmedel för att minska smärta i samband med flera typer av cancer. I synnerhet cancer i prostata, lever eller bröst. Artros-smärta har också lindrats med Lapachointag.

5.
Antimicrobial / anti-parisiticidal effekter innefattar hämning och destruktion av grampositiva och syrabeständiga bakterier (B subtilis, M. pyogenes aureus, etc.5-8), jäst, svampar, vira och flera typer av parasiter. Två besvärliga familjer av virus som hämmas av Lapachol är anmärkningsvärda: Herpesvirus och HIV-talet. Tillsammans utgör dessa vira en stor del av elände i mänskligheten.

Malaria. Den antimalaria aktivitet Lapacho har, gett upphov till en hel del forskningsintresse i de första decennierna av detta århundrade. I en artikel från 1948 berättade om framsteg, och indikerade att N-faktorer, särskilt Lapachol, var bland de mest lovande antimalaria substanser som är kända vid denna tidpunkt. Lapachos immunstimulerande åtgärder beror delvis på dess ganska potenta antimikrobiella effekter.

"Jag började använda Yerbamate och Lapacho-te för ca 3 månader sedan. Jag upplevde genast en våg av energi... Inom en halvtimme jag var uppe och dansa, vilket är ganska häpnadsväckande med tanke på jag har MS och tillbringade större delen av våren i en rullstol. Inom 2 dagar märkte jag en minskning av smärta och muskelspasmer som var fantastiskt...

Min urin, tarm och mag-funktioner har förbättrats kolossalt... Det finns inget tvivel om att min MS avsevärt har förbättrats med örter, eftersom när jag sluta använda dem i en vecka återkom alla gamla symtomen. Jag började med teet igen och de avtog. Jag har upprepad detta scenario tre gånger. "


6. Svamp, Antifungal verkan. Lapacho ofta pekas ut som den främsta behandlingen för Candida eller jästinfektioner. Lapachol, N-faktorer och xyloidone tycks vara den primära aktiva beståndsdel. I mitten av 70-talet kom en förteckning över N-faktorer som hämmade Candida albicans och andra svampar hade vuxit till flera dussin.

Det skulle vara vilseledande att enbart forska på N-faktorer i Lapacho som visat antimikrobiella och antisvamp aktivitet i sig. Studier har visat att det sätt de förekommer i proverna måste beaktas. Vi vet till exempel att antisvampaktivitet går förlorad när N-faktorerna är tätt bundna till mycket vattenlösliga eller mycket fettlösliga grupper. Det har inte klart fastställts hur N-faktorer förekommer i Lapacho.

N-faktorer, som kan erhållas från olika kemiska leverantörsföretag, har blivit favorittestmedel i statliga universitetslaboratorier på grund av ökningen av svampinfektioner till följd av ökad användning av cytotoxiska läkemedel, kortikosteroider, antibiotika och immunosuppressants.

En intressant tillämpning har rapporterats
där tå och nagelsvamp-infektioner avlastas genom att blötlägga dessa bihang i Lapacho-te av och på ett par veckor.

7.
Anti-inflammatorisk. Den antiinflammatoriska och läkande verkan av Lapachoextrakt visades i en studie, där lila Lapachoextrakt gavs till patienter med cervicit och cervix-vaginit, villkor som följer omväxlande från infektioner (candida albicans, Trichomonas vaginalis), kemiska irritationer och mekanisk irritation.

Lapachoextraktet applicerades vaginalt via gasvävstamponger dränkta i extraktet, och förnyades vart 24 timmar. Behandlingen visade sig vara mycket effektiv. Man undrar vad som kan hända med tampongenmetoden i kombination med intag av starka teer?


Artrit. Den antiinflammatoriska verkan av Lapacho har också visats att minska smärta, inflammation och andra symptom på artrit. Anekdotiska utsägen finns tillgängliga, men så länge det så gott som inte prövats i forskningslaboratorier, kan den påstådda egenskap att för att minska symptomen av ledsjukdom, ännu inte läggas till den växande listan över hälsoegenskaper som kan uppnås med dagliga intag av Lapacho te.

"Jag hade nyligen en våldsam MS attack. Jag tappade balansen, förlorade synen i mitt vänstra öga och hade olidlig smärta i mitt vänstra ben. Jag gick till sängs, tog slaganfallsmedicin och smärtstillande. Jag drack ungefär 1-1 / 2 liter Lapacho och Mate. Inom 6 timmar var jag uppe igen gjorde kalkonfyllning. Vanligtvis brukar dessa episoder docka mig i veckor. Jag är övertygad om att Lapacho och Mate gjorde skillnaden. "

8. Andra fördelaktiga effekter. Rutinundersökningar har avslöjat flera andra egenskaper som Lapacho har, och som kan användas om det behövs för vissa individer: Diuretika, lugnande, avsvällande och blodtryckssänkande, för att nämna några.

"Jag började dricka röd Lapacho eftersom jag hade läst en rekommendation som tydde på att den dagliga användningen varit effektiv mot smärtan av artrit. Jag var
minst sagt skeptisk. Innan jag drack teet kunde jag inte stå på en hård yta i mer än 5 minuter, eftersom smärtan var olidlig i höften... Efter jag började dricka röd Lapacho regelbundet, har jag varit på mina fötter i två eller tre timmar utan smärta. Nu berättar läkaren att vävnaderna i min höft är regenererande! "

Tyvärr, utrymmesbegränsningar hindrar en lång lista av alla fördelarna med Lapacho, men några av de viktigaste åtgärder som anges ovan kräver vidareutveckling enligt följande:

ANTI-VIRAL

En av de starkaste verkan Lapacho har är mot virus. Listan av virus som inaktiveras av Lapacho, sträcker sig från de som orsakar vanlig förkylning till dem som är orsakar AIDS. Det har visats att aktivt hämma eller döda tillväxten av flera farliga virus, inklusive herpesvirus hominis typ I och II, poliovirus, vesikulärt stomatitvirus, fågelmyeloblastosvirus, rauscho murint leukemivirus, vän-virus, och Rous sarkomvirus. Flera andra virus hämmas
också av Lapachos N- och A-faktorer.

En N-faktor, beta-lapakon, hämmar enzymer i virusceller som direkt påverkar syntesen av DNA och RNA. Det är också en potent hämmare av enzymet omvänt transkriptas, som deltar i RNA / DNA-relationer. När dessa processer är hämmade är viruset oförmöget att ta över de reproduktiva processerna i cellen och kan således inte replikera sig själv och infektera andra celler.

Sådan hämning/inhibering är ett kännetecken för de flesta ämnen som testas i kampen mot AIDS och Epstein-Barr. Enzymet i fråga är en nyckel till verkan av retrovirus. Dessa virus, även känd som ribodeoxyviruses eller oncornaviruses, har varit inblandade i utvecklingen av flera olika typer av experimentella cancer. Beta-lapakon erhålles helt enkelt genom att behandla Lapachol med svavelsyra, och tester visar att den har en unik metod för åtgärder gentemot den omvända transcpritase inhibition.

"Det Yerbamate och röda Lapacho har gjort, är att jag känner mig mer alert och vaken, kryddig och glad, utan skadliga biverkningar av koffein, ökad manlighet och styrka."

Obs: Svavelföreningar i vissa växter, speciellt Yerbamate, i kombination med Lapacho kan ge en katalytisk bas för omvandling av Lapachol tobeta-Lapakon, och därmed öka effektiviteten av Lapacho. I ljuset av detta är det intressant att notera att nativt folklore lär att Yerbamate är en katalysator för Lapacho; Yerbamate blir grunden för Lapacho terapi.

ANTI PARASITISK
Lapacho-komponenter har studerats intensivt i kampen mot två ganska otäcka parasiter: Schistosoma mansoni och Trypanosoma cruzi, både som är ansvariga för betydande sjukdom och elände i tropiska länder. Lapacho var effektivt mot bägge.

Tas det genom munnen utsöndras Lapachol så småningom på huden via talgkörtlar där det fungerar som en barriär där inaktiverar mikroorganismer strax efter att de kommer i kontakt med huden. Under tiden utför det samma funktion på slemhinnorna
i hela mag-tarmkanalen, vilket förhindrar genomträngning av parasiter.

Verkningsmekanismen är inte känd, men kände att involvera koppling av cellandningen (se Cellular Mechanics avsnitt), stimulering av lipidperoxidation och superoxid produktion, och hämningen av DNA / RNA biosyntesen.

CANCER
Lapacho har undersökts
för potentiella anti-canceraktivitet. Även National Cancer Institute har gjort det, men på sitt eget typiska sätt, lyckades de att släppa bollen innan de nådde framgång. De begränsade sina undersökningar till Lapachol, och när de fann att detta ämne hade biverkningar som uppväger dess potentiella terapeutiska fördelar, de övergav projektet.

Helhets-utövaren uppfattar lätt det bedrägliga i detta synsätt, och är skeptisk till att tillämpa isolerade växtbaserade beståndsdelar. Som i konformation som skepsis, forskning som involverade hel Lapacho-floem har producerat kliniska anti-cancereffekter utan sidoeffekt.

Djurförsök i USA gjorde en gigantisk steg framåt
när det upptäcktes att Lapachol hämmade solida tumörer (Walker karcinosarkom 256 och Ehrlich fast cancer) och Ehrlich ascites cell tumors. Sådan forskning tog sedan en gigantisk steg bakåt när biverkan av Lapachol i förtid avslutade dessa undersökningar.

Ett intressant forskningslinje har visat att Lapachol är effektivare när de intas oralt, snarare än införas i tarmen eller injiceras i musklerna. Dessa resultat motsäger en betydande mängd forskning om ortodoxa läkemedel som indikerar överlägsenheten av injicerbara vägar. Vad är meningen med denna anomali?

Kan det vara ett tecken på att naturliga intag (dvs oralt) är bättre lämpade för naturliga ämnen? Ju längre bort från det naturliga tillståndet, desto mer aktiva substanserna blir när det injiceras direkt in i blodomloppet, och mindre kan de naturliga processer i kroppen är att hantera dem.

Flera forskare har studerat effekterna av Lapachol, alfa- och beta-lapakon och xyloidone på experimentell cancer (Yoshida sarkom och Walker 256 cancerogenitet-sarkom). Så hög som 84% hämning observerades på Yoshida sarkom. Och ingen toxicitet fanns.

I en klinisk studie har 33 sydamerikanska forskare  gett Lapachol till patienter med olika former av cancer, inklusive adenokarcinom i lever, bröst och prostata, och skvamöst karcinom av gommen och livmoderhalsen. Intagit oralt, resulterade substansen i tillfällig minskning av alla förhållanden och i en signifikant minskning av smärta.

Behandlingstiden var någonstans från 30 till 720 dagar, med ett genomsnitt på cirka två månader.

Till exempel: En patient med levercancer fick en betydande minskning av gulsot tillsammans med andra tecken på förbättring efter åtta dagars behandling. Dessa resultat var i nära överensstämmelse med resultat som erhållits av samma forskare i djurstudier. Man undrar vad intag av hel lila Lapacho floem kunne ha åstadkommit i dessa undersökninger? Annan forskning tyder på att det kunne ha erhållits ännu bättre resultat.

"Under undersökande kirurgi konstaterade att jag hade ovarian, mage, tarm och levercancer. Jag fick veta att jag hade ungefär 4 till 6 månader kvar att leva. Jag bestämde mig för att slåss. Jag gick för kemoterapi, drack en liter rött Lapacho-te, ett uns av aloe vera juice och tog olika vitaminer dagligen. Efter 11 månader kunde läkarna inte tro vad de hittade (ingen cancer). Jag fortsätter att ha regelbundna kontroller och jag har visat att vara en "mirakel-fall" . "

En kommentar på Illamående: I den mänskliga studien som rapporterades om ovan, bröt några patienter av försöket på grund av illamående. Detta är en vanlig observation, att vissa, men absolut inte alla människor som börjar uppleva rengörande verkan av Lapacho och andra hälsosamma örter.

När toxiner, giftiga läkemedel och avfall dras ut ur cellerna, eller spolas ut, eller fysiologiskt utvisas från cellerna genom verkan av örten; tenderar de ibland att ackumuleras i blodet, lymfan, lymfkörtlar, hud, lever och njurar och väntar på möjlighet att avlägsnas ur kroppen.


I några tillfällen framkallar det illamående. Kroppen kan även försöka att göra sig av vissa giftiga ämnen via kräkningar.

Oroa dig inte!
Dessa övergående tecken skingrar sig när gifter skiljer sig fritt ur kroppen. Det är ett positivt tecken på att örten fungerar. Kom ihåg kroppen har bara tre grundläggande processer för att bli av avfall: Avföring, svett och kiss. Användningen av Lapacho kan så överbelasta dessa processer i ett tidigt skede att det ger obehag.

"Min fru var döende i cancer. Hon har en elakartad tumör i tinningen. Smärtan var så intensiv läkarna ville hålla henne nedsövd på sjukhuset tills hon dog. Vi beslutade att inte ge upp. I tre veckor, har hon druckit lila Lapacho-te och tumören ser mycket bättre ut. Den börjar minska och ser inte längre ser så "arg" ut. Smärtan är mycket mindre, och hon kan stå upp och gå runt i huset. Vår VD är imponerad!... Nu har vi hopp! "


CELLULAR MEKANIK
Varje cell i kroppen
kräver syre och glukos för att erhålla energi för livsuppehållande funktioner. Syre och glukos utsätts för en relativt komplex metabolisk process i de små energiproducerande cellstrukturer som kallas mitokondrier. Denna process kräver många enzymer och koenzymer. Syre och glukos omvandlas till koldioxid och vatten, som sedan återförs till blodet. CO2 utandas av lungorna (därav denna metaboliska process kallas ofta "andning") Överskottsvatten
dras så småningom bort genom svett eller genom njurarna.

Under denna omvandling
frigörs flera fria elektroner, vilket omedelbart utnyttjas av en annan väg för att producera ATP (adenosintrifosfat), energivaluta cellen - ATP är molekylen varje cell som krävs för att utnyttja eller använda, för att erhålla energi. De två vägar - en för nedbrytningen av glukos, och en för syntes av ATP - är tätt sammankopplade. Skulle de blir frånkopplad, kan cellen inte längre få energi och dör. Sådan förgiftning har förvärvat namnet "frikoppling av oxidativ fosforylering."

Många medel har visat sig att frikoppla oxidativ fosforylering; många av dem liknar N-faktorer i Lapacho. I själva verket har det visat sig att Lapacho fungerar som andra benzoquionones, dvs, syftar till att skilja det den mitokondriella oxidativ fosforylering som inträffar i cancerceller, men inte i friska.

Denna selektiva dödande (cytotoxicitet) av tumörceller är det som gör Lapacho ett sådan potentiellt värdefulla medel för behandling av cancer. En av de studier vetenskapen satsar på, är att upptäcka vid vilken punkt cellandningen bryts upp genom kemiska medel.

Komponenterna i Lapacho tycks avbryta processen på flera ställen, vanligen genom att hämma ett enzym eller coenzym som krävs för nästa steg i kedjan för att inträffa. Exempelvis hämmar Lapacho en väl fungerande ATPas, det enzym som katalyserar det sista steget i bildandet av ATP.

Lapachol har också visats hämma mängden av ett annat ämne som krävs för cellulär reproduktion: uridin triphosphate. Denna molekyl är den främsta källan till ämnen (så kallade pyrimidinnukleotider) som krävs av celler för att bygga DNA, RNA och de flesta andra viktiga proteiner av kroppen.

Lapacho kan faktiskt blockera syntesen av pyrimidiner i cancerceller (genom att hämma enzymet dihydrooratdehydrogenas). Resultatet skulle bli säker celldöd.

Det finns också belägg för att Lapachol interagerar direkt med nukleinsyrorna i DNA-spiralen i cancerös cells. Om en sådan interaktion, eller bindning, sker sedan DNA-replikation skulle vara omöjligt. Resultatet är också slutlig död av cellen.

Slutligen har Lapacho konstituerande beta-lapakon visats försvaga maligna celler, även till den grad att celldöd genom att stimulera en process som kallas lipidperoxidation, som producerar giftiga molekyler.


GIFTIGHET
Även om det inte kan finnas något tvivel
om att Lapacho är mycket giftigt för många typer av cancerceller, virus, bakterier, svampar, parasiter och andra typer av mikroorganismer, verkar ämnet vara utan någon form av signifikant toxicitet för friska celler.

Biverkningarna man huvudsakligen stött på, och oftast med isolerade Lapacho beståndsdelar, är begränsade till illamående och antikoagulerande effekter i mycket höga doser. En tendens att lös avföring och diarré i mycket höga doser. Som tidigare nämnts, bör vissa illamående förväntas som en naturlig följd av avgiftningsprocessen.


FDA godkände Lapacho i 1981.
Vissa studier har visat
att Lapachol har anti-vitamin K åtgärder. Andra beståndsdelar har en pro-vitamain K action; Det är därför troligt att de båda effekter tar ut varandra (utom möjligen när den ena eller den andra är nödvändig - som man skulle förvänta sig från ett växtbaserat tonic).

Kanske den mest betydande studie om toxicitet publicerades 1970 av forskare från Chase Pfizer & Co, Inc. De studerade speciellt Lapachol. Dessa forskare fann att alla tecken på Lapachol-toxicitet hos djur var helt reversibla och även självbegränsande, dvs över tid minskade tecken på toxicitet och försvann helt inom tidsramen av studien.

De allvarligaste typer av självbegränsande biverkningar de observerade, var en anti-vitamin K-effekt, anemi, och betydande ökningar av metabola och proteintoxiner i blodet. Minskningen av dessa tecken tyder på att Lapacho initierar en omedelbar "alterative" eller "avgiftningseffekt" på kroppens celler. När cellerna "städas upp"
försvinnar tecken på toxicitet. Denna effekt är ganska vanligt bland växtbaserade tonika.

 

Hur mycket och när?

Lapacho kan användas regelbundet som en förebyggande under förkylningar och influensa säsong , eller när risken för infektioner är hög. Erfarenheten har lärt att Lapacho bäst intas som te. En eller två koppar om dagen, morgon och kväll. Använd på detta sätt, främjas hälsan hos immunförsvaret, hjälper till att förhindra uppkomsten av förkylningar och influensor, håller tarmen frisk och kan ge några av de andra viktiga terapeutiska effekter, inklusive en positiv effekt på artrit, smärta, lokal infektion ( t.ex. candida) och systemisk infektion.

Under perioder med akut, aktiv infektion, bör Lapacho tas flera gånger om dagen i teform. Det är upp till den enskilde att bestämma den optimala mängden för honom eller henne.

Det är vanligt att en persons medvetenhet om hans eller hennes personliga vårdbehov och krav, ökar dramatiskt när man svänger till en hälsoorienterad, naturläkemedelsbaserad livsstil.

"Jag blev biten av en brunspindel, men visste inte om det i 3 dagar. Den blev diagnostiserat i en akutmottagning när smärtan och svullnaden gjorde mig så dålig att jag inte kunde ta det längre. En salva ordinerades, men jag använde i stället en kompress gjord av två tepåsar av Lapacho och bytte ofta. Lindringen var nästan omedelbar, och efter 3 dagar var läkaren förvånad av det faktum att alla svullnader och smärta hade försvunnit, och ny frisk vävnad snabbt börjad växa "

En av de bästa sätten att inta Lapacho är i teform, antingen med tepåsar, eller i ett lösvikt med tesil.

Kapslar är också tillgängliga, men är inte alls lika effektiva som teet. En av de mest spännande administrationsvägar är den nyligen införda till marknaden av en dimma som helt enkelt sprutas in i munnen och snabbt absorberas direkt i blodomloppet.

Det rekommenderas av denna författare liksom folklore visdom, att Lapacho rutinmässigt kombineras med Yerbamate. Resonemanget bygger på århundrades erfarenhet i dessa frågor genom sydamerikanska infödda, är att Yerbamate har en aktiverande effekt på Lapachos verkan. Yerbamate är naturligtvis ett hälsote i sig, och som beskrivs i mitt häfte "YerbaMate. Oöverträffad Natural Nutrition"

 

SLUTSATS

I hela längden och bredden på jorden
finns det ämnen med den fantastiska förmågan att bota och förebygga sjukdomar i mänskligheten när de används klokt. Växter och blommar har koncentrera värdefulla helande näringsämnen i sina vävnader. Det åligger djur och människor att upptäcka dessa egenskaper och använda dem på det sätt som avses av de styrande och organisera principer i naturen. Sökningen bör inte sluta i ett forskningslaboratorium.

Det börjar med experimenterande av enkla människor som lever nära jorden, som intet sparade sig i en önskan att leva hälsosamt, förebygga sjukdom och bota sjukdomar. Det slutar när resten av världen accepterar den kunskap de fick, och införlivar den i sitt egen hälso- och sjukvårdssystem.

Behovet av vetenskaplig granskning resulterar i ansamling av intressant och ibland användbaa data. Bäst när det öppnar nya vägar för en effektiv tillämpning av de gamlas visdom. I värsta fall, frågar den fel frågor, får fel svar, blir uppblåsta av sin egen betydelse, och kommer i vägen för människans strävan efter upptäckten av naturens läkande gåvor.

Vetenskap och folklore behöver inte kollidera. När de ändå gör det, är det oftast på grund av att fel frågor ställdes, fel svar erhållits, fel material som undersökts, fel personer inblandade. Lapacho
befinner sig för närvarande i mitten av världsomspännande förvirring.

Vi föredrar tro att när Lapacho ges tillräckligt med tid, kommer det att dyka upp i fullt dagsljus, även i de mörka och sammanblandningslaboratorier i USA och kommer att inta sin rättmätiga plats som en av de stora helande örter i världen.

Vi föredrar att tro att fram till dess örten blir immuna mot kontakter i dunkla och oinspirerat regleringsförfarande på ljusa kontinenter. Vi föredrar att tro att det i slutändan kommer de miljontals Lapachoanvändare få företräde.

 

BESTÅNDSDELAR

De flesta av de kemiska analyserna av Lapacho har utförts på kärnveden av trädet, snarare än på floem, eller innerbarken som används i medicinskt syfte. Det är oklart varför detta har inträffat. En orsak kan vara att kärnved innehåller tillräckligt mängder av ett par viktiga beståndsdelar, huvudsakligen lapachol och tabebuin, för att tillfredsställa de nuvarande forskningsintressen.

När den terapeutiska aktiviteten hos dessa beståndsdelar har undersökts grundligt, 
kommer forskarna kanske att vända sin uppmärksamhet mot floem. Fram till dess är det förmodligen säkert att anta att den levande bark innehåller en liknande uppsättning av aktiva beståndsdelar som kärnved plus några andra som gör den mer effektiv, och skulle stå för den levande bark är större popularitet som en folkmedicin.

Traditionellt
undersökas den levande barken på en växt, speciellt ett träd eller en buske, som används i medicinskt syfte - ej kärnveden.

Anledningen är enkel: De näringsämnen och aktiva kemiska ämnen som används för att upprätthålla liv av trädet finns i störst koncentration i kambiumskiktet och floem av levande bark.

Livsprocesser i ett vuxet träd utförs i den tunna korridor som ligger mellan den yttre barken och den inre kärnveden. Dra barken av ett träd och du kommer att märka det fuktiga, mycket tunna skikt av vävnad som verkar strimla när det plockas med händerna. Detta är kambiumskiktet. Dess syfte är att skapa nya trädvävnader, såsom floem, genom celldelning. De nyaste, yngsta floemceller är precis utanför cambium. Som ny floem avsätts, pressas äldre celler in i barken.

Yngre, nyare celler som läggs på insidan av kambiumskiktet kallas xylem. Nyare xylem kallas splintved; äldre xylem krossas och pressas in i hjärtat av trädet. Detta är känt som kärnveden. De aktivt ledande vävnaderna i ett träd är de tunna skikten av färsk xylem och floem på varje sida av kambium.

Lapachol är bara en av ett antal växtsubstanser som kallas napthaquinones (N-faktorer) som förekommer i Lapacho. Antrakinoner, eller A-faktorer, utgör en annan viktig klass av föreningar. N-faktorerna är inte vanligt, utom i växtbaserade tonika. Det är mycket sällan att både N- och A-faktorer förekommer i samma art. Flera av de anmärkningsvärda egenskaperna hos Lapacho kan bero på en sannolik samverkan mellan A- och N- faktorer.

Quercitin, xloidone och andra flavonoider är också närvarande i Lapacho; dessa bidrar otvivelaktigt till dess effektivitet vid behandling av tumörer och infektioner .


TIDIGT vetenskapligt arbete

Forskning om Lapacho har pågått under en lång tid. E. Paterno isolerade den aktiva beståndsdelen, Lapachol i 1884.
I 1896 fann SC Hooker den kemiska strukturen av Lapachol, och LF Fieser syntetiserade ämnet i 1927, så det skulle vara ett misstag att kalla Lapacho en modern upptäckt.

Redan i 1873 var läkare medvetna om den helande verkan av Lapacho. Dr. Joaquin Almeida Pinto skrev under detta år ", Pau D'Arco: medicinska egenskaper: Föreskrivna som feberhämmande. Barken används mot magsår och även för venereala och reumatiska sjukdomar. Speciellt användbar för hudsjukdomar som eksem, herpes och skabb.

En annan tidig läkare, Dr. Walter Accorsi rapporterade att Lapacho" eliminerat smärta som orsakas av sjukdomen (cancer) och multiplicerar kroppens produktion av röda blodkroppar."

Emellertid började vetenskapen om Lapacho ordentligt med arbete på Theo Meyer i Argentina som utan större framgång, i årtionden försökte att övertyga den medicinska världen av värdet av Lapacho för infektioner och cancer. Data från sitt laboratorium är häpnadsväckande när det gäller framgång som observerats vid tillämpningen av ört i dussintals olika typer av cancer.

En stor del av Meyers arbete var primitivt, sedd med moderna forskningsstandarder. De flesta av dem saknade tillräckliga kontroller och statistisk utvärdering, men det stora huvuddelen av det viser bra bevis för effekten av Lapacho. Meyers era slutade vid sin död 1972, men den vetenskapliga världen har
fortfarande hans rön kvar om nyttan av Lapacho som en modern medicinskt medel.

Kanske det viktigaste Meyer åstadkom, ur vetenskaplig synvinkel, var att uppmärksamma resten av världen på Lapacho, för att extrahera växten från djungeln i Amazonas, och meddela, "Här är en huskur med stor potential för hela mänskligheten. "

Oberoende av Meyer:

Upptäckten att växten hade makt att bota cancer gjordes på 60-talet, när en familj från San Paulo hade en fest efter en resa till Rio de Janeiro. Vid kvällsmaten berättade de om en släkting - en flicka - som hade haft cancer. Läkarna var maktlösa och hade sagt till flickan och hennes föräldrar att hon inte hade lång tid att leva.

En kvinnlig släkting vände sig till en medicinman i en indianstam. Han berättade för henne att cancer kan botas med en dryck gjord av barken av ett visst träd. Medicinmannen gav damen en liten påse med denna bark. Den unga flickan och hennes föräldrar trodde ursprungligen inte på medicinmannen, men så hände det att den unga flickan hade en konstig dröm.

I drömmen såg hon en munk som sa: "-Drick te av barken som indianen har gett dig. Du kommer att bli bra" I början lade flickan ingen vikt vid detta, men när hennes tillstånd förvärrades, upprepades drömmen. Till slut bestämde hon sig för att prova teet. Smärtan försvann och uppmuntrade av resultaten, drack hon teet varje morgon. Innan en månad hade gått, var hon frisk och hennes föräldrar fick veta av läkarna att det nu inte fanns några spår av cancer.

En av de mest intresserade gäster på festen var läkaren Orlando Santi från närliggande sjukhus i Santo Andre. Han bad om att få lite av teet och lämnade tidigt för att gå direkt till det kommunala sjukhuset i Santo Andre, där hans bror var döende i cancer. Han hade fått kirurgisk behandling, men utan positiva resultat. Läkarna fann hans tillstånd hopplös.

Under sina medicinska studier, lärde Dr Santi att det var nödvändigt att undersöka varje okänd medicin, den typ som användes av indianer, innan man kunde tänka på att använda den. Han hade lärt sig att man först måste extrahera växtens aktiva ingredienser och prova dem i labbet. Slutligen skall medicin patenteras och produktion flyttas till ett erkänt läkemedelsföretag.

Först då, när medicinen hade kommit ut på marknaden, kan du använda den på en patient. Annars anklagas en läkare för kvacksalveri. Uppenbarligen är detta rätt inställning, enligt medicinska auktoriteter i Brasilien och i hela världen, även om erkänd farmaceutisk medicin dödar tusentals människor varje år.

Lyckligtvis beslutade läkaren att strunta dessa regler. Han tog i stället barken, kokade den i vittvin, blandade den varma vätskan med apelsinjuice och lät sin bror dricker det på fastande mage. Som genom ett under upphörde hans smärta, och han kunde sova lugnt. Efter en månads behandling med te, var han ute från sjukhuset. En grundlig undersökning visade inga spår av cancer.

Efter denna överraskande utveckling, beslutade läkarna vid kommunala sjukhuset i Santo Andre att bryta mot reglerna till förmån för andra cancerpatienter, och de började att behandla dessa patienter vars sjukdom var långt framskriden. Detta hände i slutet av 1960. Sedan dess har läkarna på sjukhuset funnit att smärtan hos patienter med leukemi eller annan cancer har försvunnit inom några timmar efter att de fått avkok från IPE Roxo innerbark.

De upptäckte också att efter 30 dagars behandling med detta läkemedel, visade de flesta patienter inte längre symptom på den fruktade sjukdomen. Samtidigt noterade de att många andra sjukdomar som cancerpatienter hade, t ex diabetes och gikt, försvann snabbare än cancer. Läkare blev förvånad ..

Sedan slutet av 1960 har barken använts rutinmässigt på sjukhus i Santo Andre vid behandling av leukemi och andra sjukdomar, där man misstänker att viruset är orsaken. Båda hälsokostbutiker, såsom apotek i Brasilien saluför denna bark. I Danmark finns det att köpa på de flesta apotek, hälsokostaffärer och hos materialisten.

"O Cruzero" en seriös veckotidning i Rio de Janeiro, hade den 18 och 25 April 1967 två långa, illustrerade artiklar, som handlade om detta läkemedel och sjukhuset i Santo Andre. På en av bilderna kan du se ett diagram som hänger över en patients säng. Under finns patientens namn, ålder och diagnostiserat med lungcancer, och under behandling med handskrivna bokstäver: Pau D'arco (Ipe Roxo).

En annan bild visar en lång kö, främst kvinnor som väntar på att få utlämnad ett litet paket med bark i pulverform och en skylt som förklarar, att endast de som tillhör lokalbefolkningen har rätt till gratis medicin från sjukhuset. De lokala läkarna betalar medicinen ur egen ficka och två sjuksköterskor använder sin fritid för att dela ut den.

En av läkarna, professor Wallet Accost, konstaterade: "-Från de första experimenten med detta läkemedel, lärde jag mig två viktiga saker som ger mig idén att bota cancer: Först: Ipe Roxo eliminerar smärta som orsakas av sjukdomen. Det andra är att det ökar antalet av röda blodkroppar, och det väckte vår överraskning!

Denna bark läker ut allt: Sår, diabetes, gikt, etc. Det som förvånade mig mest var den korta tid som behövdes för att bota. För nästan alla sjukdomsfall på mindre än en månad. En av mina barndomsvänner, som bor i en by som heter Itu, hade en sjuk hustru som var döende på grund av cancer. Hon hade opererats fem gånger utan framgång.

En dag efter behandling med Ipe Roxo sov hon lugnt, och hon återhämtade sig snabbt. Det är nu flera år sedan och hon är fortfarande frisk. Doktor Octaviano Gaiarsi, en annan läkare på sjukhuset. "Det är inte mitt jobb att följa olika patienter på sjukhuset, men många av mina kolleger har berättat för mig om diabetes, benmärgsinflammation och även cancer har blivit botade".

Personligen känner jag fall av anemi som har blivit botade och sår läkte på några veckor eller en månad. En patient, som hade obotlig beninflammation, men som botades med Ipe Roxo, överlämnades till mig av sjukhusets chef Dr Nordelli. Vi hade också ett fall av långt avancerad leukemi - 240.000 vita blodkroppar per kubikmillimeter blod.

Efter en månads behandling hade antalet vita blodkroppar sjunkit till 20.000, vilket är normalt. Detta fall var annars dödligt. "Efter de första artiklarna i "O CRUZERIO" förbjöds läkare på sjukhuset för att uttala sig om sjukhusets verksamhet utan tillstånd från Santo Andres kommunalråd. Den brasilianska cancerföreningen rasade över de berättelser som tidningen publicerat.

De ville förbjuda läkare att använda naturfolksmedicin. Läkemedlet hade i själva verket varit orsaken till så många har tillfrisknad och det annars överfulla sjukhuset är nu bara är halvfullt. Dessutom har kostnaden sjunkit.

Det bör noteras att efter de första rapporterna om "mirakulösa" växtbaserade botemedel dök upp i Brasilien, beordrade den nationella regeringen en blackout av någon mer offentliga uttalanden av läkare som deltar i forskningen. Tystnaden bröts slutligen av Alec De Montmorency, som 1981 publicerade en lång genomgång av den pågående kliniska arbete i Brasilien. Denna rapport lyckats stimulera världsomfattande intresse i anläggningen.

1968, Dr. Prats Ruiz Concepcion, Argentina hade framgångsrikt behandlat tre fall av leukemi i sin privata klinik. Några av dessa resultat var allmänt publicerats och även bidragit till att etablera popularitet Lapacho bland de "civiliserade" invånarna i sydamerikanska länder.

Amerikanska läkare, naturligtvis, tenderar att se nedsättande på kliniska bevis från underutvecklade områden i Sydamerika, föredrar istället sterila bevis från sina egna lysrörs-upplysta laboratorier. Vikten av den sydamerikanska kliniska bevis har inte varit tillräcklig för att orsaka utbredd acceptans av behandlingen utanför Sydamerika, men det har stimulerat forskningsintresse utomlands.

Läkemedelsföretag skannar regelbundet Lapacho för förekomsten av ämnen som kan ligga till grund för nya läkemedelstillämpningar. Som vi ska se, kommer dock ingen isolerad del av Lapacho någonstans nära att vara lika effektiv som med den kombinerade aktiviteten hos alla beståndsdelar, eller, med andra ord, för hela örten.

Drug Detox Observationer. En röd tråd som löper genom tidiga och aktuella empiriska och kliniska rapporter om Lapachobehandling, är konsekvent observationen att örten eliminerar många av de vanligaste biverkningarna av de ortodoxa läkemedel. Det finns ingen förklaring till detta, men det har visats så ofta att man inte enkelt kan tvivla dess giltighet. Smärta, håravfall och immun-dysfunktion är bland symptomen som oftast elimineras.

MODERNT utredningsarbete

Även om forskning av Lapacho har pågått i årtionden, är det mesta värdelös från en medicinalväxt synpunkt. En del av det är dock mycket bra, och har resulterat i isolering av flera individuella medicinskt aktiva beståndsdelar och i analysen av deras egenskaper. Den nuvarande intresset (1998) för AIDS har stimulerat ett förnyat intresse för Lapacho eftersom örten är en sådan effektiv antiviral substans.

Det största problemet med amerikansk forskning är deras tunnelseende med vilken arbetet är engagerad. Utan någon förståelse för den yttersta källan till anläggningens effektivitet, forskar de rutinmässigt på att isolera vad de tycker borde vara den aktiva komponenten och tillämpa den i standardscreeningförsök. Resultaten av sådan forskning är ibland positiv, ibland negativ, ibland stark, ibland svag - alltid otillräcklig, per definition.

Det kan inte förvåna någon att försöken utförda av National Cancer Institute var mindre än övertygande. Och det kan inte heller förvåna någon när samma institut avvisar andra länders mycket positiva resultat som uppnåtts av många icke-amerikanska forskare som används olika metoder.

Den egennyttiga tendens i den amerikanska medicinska / reglerande anläggning att acceptera endast sin egen forskning, skrattas det lite av i resten av världens vetenskapliga samfund med artigt och lite road tålamod, eftersom de väntar för Amerika att växa upp.

 


OM FÖRFATTAREN

Dr. Mowry är mest känd för sina ansträngningar att få vetenskapliga data om örtmedicin att uppmärksamma den amerikanska allmänheten. För detta ändamål har han publicerat böckerna: Rätt vetenskapliga validering av örtmedicin, och garanterat potens Örter: Next Generation örtmedicin, som har blivit standardtexter inom området.

Dr. Mowry är chef för Mountainwest Institute of Herbal Sciences, i Salt Lake City, Utah.

OBS: Vi har referenser, men de flesta av dem är på spanska. Om du är intresserad, låt oss veta och vi kan skicka listan till dig.

Lapacho: Ancient Herb, Modern Miracle är inte avsedd som medicinsk rådgivning. Dess avsikt är enbart pedagogiskt. Vänligen konsultera en läkare eller vårdpersonal för medicinsk rådgivning.

Maskinöversatt från: Lapacho: Ancient Herb, Modern Miracle med lite hjälp ;-)

 

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan

 
 

FOLKLORE

Indianerna i Brasilien, norra Argentina, Paraguay, Bolivia och andra sydamerikanska länder har använt Lapacho för medicinska ändamål i tusentals år.

Speciellt Guarani och Tupi-Nambo-stammar, har använd stora mängder Lapacho-te. I de höga Anderna, Callawaya, Quechua, Aymara har andra stammar använd Lapacho, "Taheebo" på lokalspråket, mot många sjukdomar.


Lapacho användas båda in och utvärtes mot feber, infektioner, förkylningar, influensa, syfilis, cancer, andningsproblem, hudsår och bölder, dysenteri och mag-tarmproblem av alla slag. Försvagande tillstånd såsom artrit och prostatit och cirkulationsstörningar. Andra tillstånd som enligt uppgift har blivit botade med Lapacho är lupus, diabetes, Hodgkins sjukdom, osteomyelit, Parkinsons sjukdom och psoriasis.

Det används för att lindra smärta, döda bakterier, öka flödet av urin, och även som ett motgift mot gifter. Dess användning är på många sätt paralleller till de immunstimulerande medel Echinacea på denna kontinent, och Ginseng i Asien med det undantag att det tycks överträffa dem bägge i fråga om dess potential som cancerbehandling.

Guarani, Tupi och andra stammar kallar Lapacho-trädet "Tajy" som betyder "att ha styrka och kraft" eller helt enkelt "Det gudomliga trädet."


Moderna Guaraniindianer föredrar lila Lapacho, men använder även den röda och de använder endast innerbarken.

Användningen av Lapacho är inte begränsat till tropiska länder. En jugoslaviska vetenskapsman, Voislav Todorovic, hävdar att han har funnit bevis för att växten användes av vikingarna och ryssarna. Han hävdar också att en rysk kemist i slutet av 1800-talet, tillverkade en tandkräm som innehöll Lapacho och det skulle ha varit mycket effektivt i att förebygga karies.

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan

Inköpsställen

Teeladen Herzberg är en av många tyska sidor. Sidan har en fördel framför andra, nämligen att den har robot-text på många språk, däribland svenska. De har Lapacho till 18 och Mate till 20 € kilot, vilket är ganska bra priser. De skickar till Sverige! Tar PayPal. Frakt 12 €. Över 250 € -fraktfritt. De har i övrigt ett stort urval av te och tillbehör.

Ovanstånde är bara en i mängden. Googla själv vidare på "Teeversand".


Under tillredning av Lapacho skriver jag om en termokanna med stor öppning för tefilter. Det är hopplöst att hitta en sån kanna här, så även den är tysk. Vår heter Markutec men Helios är en web-butik med ett enormt urval.

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan

RAPPORT nr 2.
Till: Dr Arne Söderback
Drottninggatan 86 Box 1001
251 10 Helsingborg SVERIGE

Projekt: Effekten av Tabebuia Avellanedae (PD-801) på Endotelisk cell.

Prof. Xiu Rui-Juan M.D, Ph.D.

Avd. för Mikrocirkulation Kliniska Forskningscentret

Karolinska Institutet S-141 86 Huddinge

Stockholm, Sverige

I samarbete med

Institutet för Mikrocirkulation
Kinesiska Akademien för Medicinsk Vetenskap
Beijing, 100005 Folkrepubliken Kina

Introduktion

De mest använda namnen för Tabebuia Avellanedae är Lapacho, Pau D'Arco eller Ipe Roxo. Detta tropiska träd, som växer i Brasilien och från vilket Lapacho utvinns, är medlem av Bignoniaceaefamiljen och benämns vetenskapligt som Tabebuia avellanedae eller Tabebuia ipe.

 

Några studier och kemiska analyser av Tabebuia avellanedaes kärnträ har gjorts. Dess innerbark är emellertid den produkt man kan finna tillgänglig ute på marknaden. Huvudbeståndsdelarna i Tabebuia Avellanedae är quinoner, vilka innehåller både naftaquinoner och anthraquinoner. Dess innehåll av Lapchol, en av naftaquinonerna, är i allmänhet 2 - 7 %.

 

Många farmakologiska studier föreslog att Lapachol har antineoplastiska effekter. Den är ytterst populär för behandling mot svamp i tjocktarm och slidan. Det finns också några intressanta rapporter om hur användning av denna växt har hämmat olika former av cancer. Mekanismen i dess antineoplastiska (kemoterapi) effekt är emellertid oklar.

Material och Metoder

 

1. Reagenter

Lösning av Tabebuia avellanedae (STA):

 

STA 1: 20 gram bark av Tabebuia avellanedae kokades i 500 ml vatten i 15 minuter. Lösningen steriliserades sedan med 0,22 µm-porigt filter.

 

STA 2: 2,5 gram torrextrakt Pau D'Arco (E-30079, framställt i Brasilien av Laboratorio centroflora Ltda.) kokades i 500 ml vatten i 15 minuter. Lösningen steriliserades sedan med 0,22 µm-porigt filter;

 

Fosfatbuffrad saltlösning (PBS): PBS tabletter, 1 tablett i 500 ml vatten ger

 

0,14Μ NaCL, 0,03M ΚCL, 0,01 M fosfatbuffer pH 7,4. (EC Diagnostics AB, Uppsala, Sweden) ;
Medium 199 : GIBCO, framställt i UK av Life Technologies Ltd. Paisley, Skottland ;

 

Fosterserum av kalv (FCS): framställt i UK av Life Technologies Ltd. Paisley, Skottland ;

Collagenase : framställt av Technologies Inc., Grand Island, New York, USA ;

 

Endothelial mitogen : framställt av Biomedical Technologies Inc., 378 Pagest. Stoughton ;
Methl-3Hthymidine : specifik aktivitet 42 Ci/mmol; Amersham, Little Chalfont, UK;


1. Utrustning

Kuvös: Steri-cult 200, tillverkad i USA av Forma Scientific Inc.;

ß-Vätskeflödesmätare: LKB 1205, tillverkad i Sverige.

 

3. Isolering och odling av endotelium från mänsklig navelvävnadsven

 

Navelvävnaden avlägsnades från placentan (moderkakan) strax efter födelsen, placerades i en steril bägare fylld med kall PBS (4°C). Förvarad i en behållare vid 4°C, kan vävnaden användas upp till 72 timmar efter avlägsnandet. Före experimentet rengjordes höljet med 70% alkohol och tryckluft. Hela experimentet utfördes under sterila omständigheter.

 

Vävnaden placerades under huv, vilkens alla fogar tätades. Navelvenen anslöts till en kanyl med gummianslutning, 3 cm lång, och kanylen säkrades genom att vävnaden träddes över densamma och fästes med en klämma (SSC Nr 1 USP, tillverkad i Schweiz). Venen blev begjuten med 100 ml PBS (2 x 50 ml syringes) för att skölja bort blodet, och fick därefter torka. Den andra änden av navelvenen anslöts sedan, i likhet med den första, till en kanyl.

 

10 ml 0,1% collagenase (steriliserat med 0,22 mm-porigt filter) injicerades i navelvenen, och gummianslutningen fästes med hemostater. Gummiänden täcktes med aluminiumfolie. Därefter placerades navelvävnaden i et t vattenbad innehållande PBS i 37°C under 10 minuter.

Efter uppvärmningen tappades collagenaselösningen, innehållande endotelium, av från venen och sköljdes med 30 ml PBS. Utflödet samlades upp i en steril 50 ml konisk centrifug innehållande 10 ml Medium 199 med 20% FCS. Cellerna sedimenterades vid 1000
ν/m i 6 minuter, utfällningen dekanterades och näringslösningen tillsattes.

Medium 199 med 20°/s FCS och 1% L-glut
αmin användes som näringslösning. Varje ml näringslösning innehöll 100 µ penicillin, 100 µg streptomycin och 25g nystatin. Lösningen korrigerades till pH 7,4 med 2,5% NaHCO3 och filtersterilisering med 0,22 µm-porigt filter.

 

Cellutfällningen delades lika mellan två 25 cm2 odlingsflaskor av gelatintäckt plastväv. Näringslösning tillsattes sedan till en slutlig volym på 3,5 ml/odlings flaska. Slutligen ställdes flaskor n a i kuvös i 37°C med 5% CO2 i luften. Efter 12 timmar avlägsnades lösningen och färsk näringslösning tillsattes. Preparatet tillfördes därefter ny näringslösning var 3 - 4 dag.

4. Analyser av Endoteliums reproduktion

 

För analys av endoteliums reproduktion användes ett standard [3H] methylthymidin inkorporeringstest. 200 ml aliquots av cellavskrap av vävnadsven från mänsklig navel monterades i rundbottnade 96-celliga mikroporiga polystyrenfat (Nunc) vid en celldensitet av 2 x 105/ml i medium 199. För effekt-analys av STA på reproduktion av endothelium, tillsattes 10 ml aliquots av STA (koncentration i proportion till den ursprungliga lösningen: 1:25, 1:50, 1:100, 1:200, 1:400)

Efter 48 timmar i kuvös pulserades cellerna med [3H] methylthymidin (10 ml, 100 mCi/ml, specifik aktivitet 42 Ci/mmol; Amersham, Little Chalfont, UK) i ytterligare 12 timmar. Cellerna skördades sedan över på glasfiberfilter (Titertek, Skatron A/S, Lierbyen, Norge) och [3H] thymidinupptagningen mätes med en L3-vätskeflödesmätare. Resultaten uttrycktes som stimulansindex, lika med graden av [3
Η] thymidinupptagning.

 

5. Statistisk utvärdering

Skillnader mellan tre eller fler grupper testades via variation i enfaktorsanalys (ANOVA) = (analysis of variance) Eftertester genomfördes mellan ett betydande antal grupper.

 

Resultat

1. Endoteliska celler i primärodling

 Cellerna från mänsklig navelven växte bra i odling. Efter 6 - 7 dagar var cellerna platta och polygona till formen och var homogent sammansatta. Då tillväxt väl uppnåtts, såg cellerna "kullerstens"-aktiga ut, vilket är karakteristiskt för endoteliska celler

Referenser

 

  1. Willard, Τ. 1987. Tabebuia Avellanedae. Tabebuia Avellanedae. V: Tabeb-1~7

 

  1. Duan, C.G., Xiu R.J. 1988. Cultivation of Endothelial Cells From Rat Brain Microvessels. Chin. Med. J. 101,649-653.

 

  1. Xiu, R.J., Duan, C.G., and Mu, G.F. 1988. Study on Angiogenesis Induced by Sp2/0 and HeLa Tumor Cells. Proc. CAMS and PUMC 3(1), 2 6 - 32 .

 

  1. McCarthy, S.A., Kuxu, I., Gatter, K.C., and Bicknell, R. 1991. Heterogeneity of the endothelial cell and its role in organ preference of tumor metastasis. TiPS 12, 462-467.

 

  1. Grant, M.M., Koo, H.C., and Rosenfeld, W. 1992. Oxygen affects human endothelial cell profileration by inactivation of fibroblast growth f actors. Am. J. Physiol. 263, L370-L375.

 

  1. Jaffe, E.A., Nachman, R.L., Becker, C.G., and Minick, C.R. 1973. Culture of human endothelial cells derived from umbilical veins. Identification by morphologic and immunologic criteria. J. Clin. Invest. 5 2 , 2 7 4 5 - 2 7 5 6 .

 

  1. Zhu, J., Bengtsson, B.Ο., Thorell, L.H., Olsson, T., and Link, H. 1992. Serotonin receptor inhibiting antidepressants affect clinical course and T cell response in experimental allrgic neuritis. J. Νeuroimmunol J N Ι 02 2 0 4 .

 

  1. Warren, J.B., 1990. Large Vessel Endothelial Isolation. The Endothelium: An Introduction to Current Research, pages 263-272, © 1990 Wiley-Liss, Inc.

 


Diskussion
Under forskning i den denna växts egenskaper är det mycket viktigt att studera den antitumörmekanism som finns i STA. Lapachol synes ha en hämmande effekt på mitochondria respiration vid terapeutiska doser. Men hur Lapachol exakt agerar har varit föremål för många diskussioner. Vårt experiment visade att STA kan hämma DNA-syntesen på och spridningen av endoteliska celler, tagna från mänsklig navelven.

 

Är det en av mekanismerna i Tabebuia avellanedaes antitumöreffekt?

 

Solida tumörers tillväxt kan indelas i två stadier, d.v.s. avaskulär och vaskulär. Under det avaskulära stadiet växer tumören sakta och förblir sovande, men efter tillväxt av nya kapillärer växer den snabbt och går in i den vaskulära tillväxtfasen. Denna procedur kallas tumor angiogenesis.

 

Tumor angiogenesis är nära besläktat med metastaser och spridning av tumörer. I frånvaro av ny kapillärtillväxt, kan en tumör endast växa 1 - 2 mm i diameter och dess cellreproduktion begränsas till 106. Om nya kapillärer däremot växer in i tumören, utvecklas den snabbt och metastaser kan uppstå.

 

De flesta tumörceller avsöndrar Tumor Angiogenesis Factor (ΤAF). TAF påverkar receptorer på de endoteliska cellerna och stimulerar spridning. Under påverkan av TAF bildas nya kapillärer vilka omedelbart växer in i tumören. Därför måste förhindrandet av endotelisk spridning också innebära ett förhindrande av tumor angiogenesis. Slutligen kan tumörtillväxt och metastasbildning begränsas.

2. Effekten av STA (Lapacho) på endoteliska cellers DNA-syntes.

Resultaten av denna undersökning visade att STA har en signifikant hämmande verkan på de endoteliska cellernas DNA-syntes. (Se Tab. 1, Tab. 2)

 

Tab.1 Effekt av STA1 på mänskliga endoteliska cellers DNA-syntes (CPM)

 

No

0

1:400

1:200

1:100

1:50

1:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

1958

1824

1772

843

1422

1002

 

 

 

 

 

 

 

2

2538

2112

998

1540

721

1300

 

 

 

 

 

 

 

3

3006

1503

2232

926

613

889

4

2735

1785

2001

1356

898

1:25

 

 

 

 

 

 

 

5

1845

2432

1562

875

1011

 

 

 

 

 

 

 

 

6

2916

1198

1102

1238

1102

1002

 

 

 

 

 

 

 

7

3266

1901

986

1200

1300

1353

 

 

 

 

 

 

 

8

2476

1088

2300

1618

711

1247

 

 

 

 

 

 

 

9

2990

1849

1400

1018

1300

1115

 

 

 

 

 

 

 

10

1999

1923

1601

1651

1100

699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snitt

2572

1761*

1595**

1226**

1017**

1000**

 

 

 

 

 

 

 

SD

498

403

484

307

278

253

 

*p<0.01, **p<0.001, jämfört med kontrollgrupp

 

 

 

Tab.2 Effekt av STA2 på mänskliga endoteliska cellers DNA-syntes (CPM)

 

No

0

1:400

1:200

1:100

1:50

1:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2601

2143

993

1825

1445

676

 

 

 

 

 

 

 

2

1991

2221

1081

1553

1512

701

 

 

 

 

 

 

 

3

2234

1516

1460

1333

1001

1413

4

2918

1698

1822

920

498

1298

 

 

 

 

 

 

 

5

3158

2074

1901

1487

646

1016

 

 

 

 

 

 

 

6

2111

1709

1522

1196

810

1423

 

 

 

 

 

 

 

7

3078

1923

1398

1099

563

989

 

 

 

 

 

 

 

8

3141

1335

897

1201

1315

553

 

 

 

 

 

 

 

9

2076

1113

2071

615

1218

747

 

 

 

 

 

 

 

10

2599

1289

1421

856

997

1316

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snitt

2590

1702*

1456**

1208**

1000**

1013**

 

 

 

 

 

 

 

SD

465

385

392

359

366

332

 

*p<0.01, **p<0.001, jämfört med kontrollgrupp (se Fig. 1)

Fig.1 Effekten av STA på mänskliga endoteliska cellers DNA-syntes (* p<0.01, ** p<0.001 jämfört med kontrollgrupp ) 3

3. Effekt av STA på endotelisk tillväxt

 

Enligt detta försök kan STA kan även minska tillväxten av endoteliska celler från navelven. ( se Fig. 2 )

 

STA = Lösning av Tabebuia avellanedae = Lapacho-te

 

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan

 

RAPPORT nr 1.
Till: Dr Arne Söderback
Drottninggatan 86 Box1001
251 10 Helsingborg SVERIGE


22 jan 1994, Stockholm

Projekt: Effekten av Tabebuia Avellanedae (PD-801)
på Microcirkulation.
Prof. Xiu Rui-Juan M.D, Ph.D. Avd. förMikrocirkulation

Kliniska Forskningscentret Karolinska Institutet
S-14186 Huddinge Stockholm, Sverige

i samarbete med Institutet för Mikrocirkulation

Kinesiska Akademien för Medicinsk Vetenskap Beijing,

100005 Folkrepubliken Kina


Introduktion:

Tabebuia avellatiedae (TA) är ett tropiskt träd som växer i Brasilien.

Det kan bli upp till 125 fot högt och har rosa- till violettskiftande blommor och blommar vanligen ymnigt just före lövsprickningen.

Det finns cirka 100 arter av detta träd i Sydamerika och det är mycket svårt att artbestämma dessa. Ett sätt är att göra denna artbestämning under fröperioden.

Barken av detta träd utgör den produkt som är tillgänglig på marknaden och är den del som används enligt sägnerna. Brasiliens infödda indianer hänvisar till trädet som Pau D'Arco. De använder trädets innerbark för behandling av många sjukdomar, såsom bölder, tjocktarmsinflammation. diarré, dysenteri , enuresis, feber, halsinfektioner, ormbett, syfilis, sår, cancer, magsår, andningsbesvär, blodkärlsinflammationer, förstoppning, prostatit, dålig blodcirkulation mm.


(2)(3)(4)
PD-801 ( Pau D´Αrcο 8:1), tillhandahållet av dr Αrne Söderback i Sverige, är ett pulverextrakt från detta evigt gröna och sevärda träd.

Pulvret var etiketterat med "E-30079, LABORATORIO CENTROFLORALΤDΑC. G.C.61. 192. 837/0001-74
FONE : 521-2555, Sau Paul o, BRAZIL.

De huvudsakliga komponenterna av TΑ rapporteras bestå av 16 quιnοner.

Man upptäckte att TΑ-extraktet besitter antimikrobiska, antivirus-, antiparasit- och antineoplastiska effekter (5). Men denna substans påverkan på mikrocirkulation är okänd. Syftet med detta försök är att undersöka effekten av PD-801 på mikrocirkulationens funktioner.


Material och Metoder.
Djur: 32 syriska guldhamstrar, hankön, vikt 100 - 120 g, uppdelade i 4 grupper:

1) Kontroll grupp ; N = 8, (ingen lösning gavs)
2) PD-801grupp ; N = 8, (droppar med PD-801-lösning i preparatet)
3) Placebogrupp ; N = 8 (droppar med PS-lösning i preparatet)
4) Epinephringrupp ; N = 8 (droppar av 0.1% eρineprin i preparatet för att förorsaka mikrocirkulatoriska störningar)

Försök :
Föremålet för detta försök var mikrocirkulationen i kindpåse på guldhamster.
Operationen gjordes under mycket lätt anestesi med sodiumpentobarbital (0. 1 mg/g kroppsvikt, i .v.)

Hamstern placerades på ett kroppstempererat värmebord.

Det allmänna blodrycket mättes konstant via kanyl i lårbens-artären under hela experimentet.

Kindpåsen fixerades vid en specialgjord platta och begjöts konstant med Κreb's lösning med 5% CO2 och 95% N2 for att bibehålla ett pH-värde mellan 7.38 och 7.42.

En termometer placerades analt och anslöts till en servostyrd värmegivare, vilken bibehöll djurets temperatur vid 37 °C
Försöket avbröts under 10 minuter medan stabilitet uppnåddes.

Försöksprotokoll:
Försöket utfördes enligt följande schema:

Dropp 0 - - 3 min - - 6 min - - 9 min - - 12 min - - 15 min.
Efter stabilisering av försöksdjuret spelades mikrocirkulationens normala tillstånd in under 10 minuter som en referenspunkt.

PD-801-lösningen (i PD-801-gruppen) och den fysiologi ska lösningen ( i placebogruppen) gavs respektive i 5 droppar på kindpåsens yta precis i slutet av referensinspelningen (0). Sedan spelades den mikrocirkulatoriska aktiviteten in kontinuerligt under 30 minuter för varje djur.

Mätningarna av de röda blodkropparnas flödeshastighet och microkärlens diameter avlästes vid 0, 3, 6, 9, 12, 15 minuter under avspelning av det inspelade videobandet.

Intravital-TV mikroskopsystem:
De mikrocirkulatoriska händelserna på guldhamsterns kindpåse spelades under experimentet in med en SONY CCD ΑVC-D7CΕ videokamera och en SONY SLV-373 videobandspelare och återgavs på en SONY PVM-1443 Μd färgmonitor med högupplösning.

Datorframställt visningssystem:
Ett nytt mikrocirkulatoriskt visningssystem användes för att erhålla hög kvalitet på de mikrovaskulära bilderna. Systemet baseras på en 386/40 PC-dator. Inställning för separation av rörliga bilder och stillbilder användes under vilken ett eller flera fönster av intresse kan utsepareras medan den rörliga delen kan analyseras bild för bild.


Undersökta parametrar:
1.Förändringar i mikrokärlets diameter ( Artäriär och Venär ).
2.Förändringar i röda blodkroppars flödeshastighet.


Teknik för mätningar:
1. Matningarna av mikrovaskulär diameter gjordes med datorgenererad
bild-delningsmetod: Denna metod är en utvecklad teknik för delning av bilder.

Under mätningen flyttades ett segment av mikrokärlet åt sidan med hjälp av datormusen, så att den motsatta partikel väggen kom i samma nivå. Den aktuella mikrokärldiametern kan dynamiskt mätas och spelas in genom att de bägge motsatta kärlväggarna med hjälp av datorn automatiskt hålls i nivå med varandra (6).


2. Mätningarna av de röda blodkropparnas flödeshastighet gjordes med hjälp av en datorgenererad "flygande prickar"-teknik. Denna mätning baseras på datorns förmåga att sekventiellt spara o lagra bilder.


På skärmen visas den digitalierade bilden med naturlig hastighet. Ovan- på denna lägger systemet en mot svarande synkroniserad grafik i färg, i vilken datorn genererar ett antal " flygande prickar" (en för varje synlig röd blodkropp). En kurva som anger förhållandet mellan de röda blod- kropparnas uppmätta flödeshastighet och den uppmätta tiden visas på skärmen. "Flygande prick"- mönstrets rörliga nollpunkt kan, om man så vill, av datormusen omdefinieras till mikrokärlens mönster ( 7).


Statistisk dataanalys:
Medelvärden och Standardavvikelser (SD) användes för att analysera skillnaderna för varje grupp av data. Det klassiska student-T-testet för par-data användes för att undersöka den statistiska betydelsen av jämförelser mellan data, uppmätta video-lika tidpunkter, på samma gruρρ mikrokärl. P värden av 0.05 eller mindre ansågs vara av betydelse.


Resultat:
Under experimentet noterades förändringar i de mikrovaskulära diametrarna och de röda blodkropparnas flödeshastighet.
En tidig upptäckt var en betydande ökning av de röda blodkropparnas flödeshastighet, såväl i artär - som ven-kapillärerna. ( Fig. 1) Flödeshas- tigheten för de röda blodkropparna ökade betydligt endast 2 minuter efter att lösning av PD- 801 droppats på ytan av guldhamsterns kind- påse.


Mätningarna gjordes var 3: e minut ( P <0. 05). De röda blodkropparnas flödeshastighet höll sig på en betydande högre nivå i upp till 12 minuter. I ven-kapillärerna ökade hastigheten t. o. m. mer än i artärkapillärerna.
Fr. o. m. den 6: e minuten efter PD- 801- dropparna ( P <0. 05) visade de röda blodkropparnas flödeshastighet en mycket betydande ökning och detta tillstånd hölls framgent t.o.m. den 15:e minuten efter påverkan av PD- 801 ( P <0. 01).


Som motsats noterades inga betydande förändringar i de röda
blodkropparnas flödeshastighet i kontroll - eller placebogrupperna (efter droppar med den fysiologiska lösningen) ( P <0. 05).


Under samma experiment minskade mikrokärlens diameter som effekt av PD- 801- lösningens påverkan. Denna reaktion framträdde markant 6 minuter efter droppar med PD- 801 (P <0. 05). PD-801dropparnas påverkan på artärkapillärerna var betydlig t .o. m. den 9:e minuten efter applicerandet, medan ven-kapillärerna förblev opåverkade.

Inga betydande förändringar av de mikrovaskulära kärldiametrarna kunde påvisas i vare sig kontroll - eller placebogrupperna ( Fig. 2).


De mikrocirkulatoriska störningarna - artär- och ven-kapillärernas sammandragning, avsaktande eller avstängning av blodflödet - kunde inte korrigeras med PD- 801- droppar.

 

Diskussion:
Under delta försök hade vi möjlighet att studera de mikrocirkulatoriska förändringarna i guldhamsters kindpåse - förorsakade av PD-801-lösning med hjälp av intravitalt mikroskop och bildanalyssystem.

Den huvudsakliga reaktionen i mikrocirkulationen under applikation av PD-801 var en betydande höjning av blodflödets hastighet åtföljt av en mindre sammandragning av artärkapillärerna.


För att ytterligare belysa mekanismen i denna upptäckt, måste ytterligare och djupare studier göras.

 

Referenser:
1) Burnett A. R. och Thomson R. H. , Naturally Occurring Quinones .
Part X. The Quinonoid Constituent of Tabebuia avellanedae, J . Chem Soc . ( c ) 1967, pp . 2100 - 2104 .
2) Duke J . Α. CRC Hand book of Medicin l Herbs . CRC Press, Inc .
Boca Raton, l , 1985, pp. 470 - 473.
3) l Bernarde A. Α pocket Book of Brazilian Herbs ( Folklore - History -Uses ) . Shogun Editora Rio de Janeiro Brazil , 1 984, pp. 2 2 - 2 3 .
4) Hartwell J . L . Plants used against cancer . Α survey . Quarterman
Publications , Lawrenc e, MA, 1982.
5) Morrison R. K. , Brown D. E . , Οlesοn J . J . , and Cooney D. Α. Oral toxicology studies with lapachol . Toxicol Appl Pharmacol 1 7: 1 - 11 l ,1 9 7 0 .
6) Ying X. and Xiu R. J . Dynamic and still microcirculatory image analysis for quantitative microcirculation research. In: Physiology and Function from Multidimensional Images , Eds . : Acharya R. S. and Hoffman E. A SPΙE Proc . Vol . 2168 , 1994 , USA ( in press ) .
7) Ying X. , Bao Y. , Xi u R. J . , and Κarras M. . Αdaptive detection of microvascular edge in microcirculatory image for auto- tracking mea-surement of spontaneous vasomotion. In: Image Processing.
E d . : Loew M. H. SPΙE Proc. Vo l . 2167, 1994 USA ( in press ) .
Fig. 1 Effekt av PD-801 på röda blodkroppars flödes- hastighet i guldhamsters kindpåse
Fig. 2 Effekt av PD-801 på mikrovaskulär diameter i guldhamsters kindpåse.

 

UPP         Tillbaka till Cancer-sidan