Förkyld?

Jag tror jag kommit på en bra förebyggande metod mot förkylning och flunsa, nämligen B-vitamin-komplex. Jag har över de senaste 10-15 år tagit allsköns mineraler och vitaminer, de senaste 10 år i form av alger. Numera tar jag även D3, fiskolja, C-vit med järn och magnesium, men B är det nya.

Jag, som alltid blir hårt drabbat när jag väl blir förkyld, ja det kan vara i 3-4 veckor, har inte varit sjuk av förkylningar mm. sedan ca 4 år (skriven i maj 2015).

Det är den vanliga från Apoteket eller samma styrka från hälsokosten. Jag tar endast 1 om dagen. Olika Apotek har olika fabrikat men det finns ingen skillnad på funktionen av dem för mig. Kul om andra får samma resultat som jag.

Är man redan förkyld, kan man testa

UPP

 

Silvergroggen

 (Alkoholfri version med 1 dl KS och 1 msk Mivitotal ska vara bra. SH)

Anders Sultan skriver:
Mitt eget recept på en Silvergrogg är ca 50 ml Ionosil blandat med 50 ml rödvin. Sedan pressar jag ner saften av en halv lime.
Jag brukar rekommendera rött vin till silvergroggen då rött vin innehåller en hel del mer aktiva ämnen än vitt vin. Resveratrol bland annat.

Det viktigaste är att man får med lite alkohol och det verkar fungera bra med de flesta varianter, whisky, cognac, gin, vodka osv... Gör en mix av lika mycket KS och vin, eller ta lite mindre om du använder starksprit - säg 75% KS och 25% starksprit. Så blir det inte så starkt. Avsluta med lite citrusjuice från en färskpressad lime eller citron. Jag själv tar en halv lime i groggen. Andra tar en kvarts citron. Vill man absolut inte använda alkohol, så finns det de som rapporterar om fina resultat även från KS + lite citron, lime eller till och med havtornsjuice.

Alkoholen och citrussyran hjälper till att luckra upp det feta lipidhölje som många förkylningsvirus omger sig med. Influensavirus har alltid ett lipidhölje. Blandningen ska du konsumera på en eller två timmar. Ta lite då och då ca en tesked eller två, håll den i munnen, kör runt lite grann i någon minut och svälj sedan.

Anledningen till att man håller det i munnen ett tag är att silvret tas upp direkt till blodet via munhålan. Vänta sedan några minuter och upprepa därefter proceduren. Det är inte meningen att man ska följa detta slaviskt på minuten, utan bara se till att det blir med viss periodicitet - så att det hela tiden kommer ut silverjoner i blodet, som sedan kan neutralisera de virus som håller på att föröka sig.

Gör man detta så fort man anar att man drabbats av ett virus, så brukar förkylningen eller rent av influensan vara borta på några timmar. Ibland kan man få köra både två och tre groggar innan man får det resultat man vill. Det beror på hur pass viruset hunnit föröka sig i kroppen.

Lite då och då under någon timme är centralt i det hela då silvret successivt rensas ut till urinen. Fyller man på hela tiden så finns det tillräckligt mycket i blodet för att neutralisera de virus som håller på att etablera sig.

Glöm inte att ta en silvergrogg per dag i ett par dagar - även efter det att du känner dig besvärsfri, annars finns det risk att överlevande virus förökar sig och återinfekterar dig igen.

Intressant att notera är också att svenska folket inte vaccinerar sig i samma utsträckning denna säsong. Myndigheterna menar att det faktumet har gjort att årets influensa varit så pass spridd. Jag tror däremot att årtal av angrepp på vårt naturliga immunsystem gjort oss svagare/mottagligare. inte minst Pandemrix-kampanjen.

Silvergroggen, erfarenheter...
Namngiven. Jag måste bara tacka för KS detta MIRAKEL har nu botat min influensa på två dagar. Bara lite rester av hosta och trötthet kvar. Tagit silvergrogg fm och em. Utan KS hade jag fortfarande legat halvdöd i sängen. Ja den ser jag som en självklarhet i vården av kroppen, tänker inte på att alla inte vet det. Den är en del av mitt liv liksom.

Kände det var på gång, börja frysa och bara ut i köket och blanda en grogg. Efter någon timme var febern utslagen och resten kommer efterhand. Drick inte allt på en gång och blanda silvergrogg. KS, sprit och lite citron. Drick lite var femte minut under en timme morgon och kväll fungera på mig och mannen och våra vuxna barn. Tog minst en halv dl KS vid varje tillfälle.

Namngiven. Jag vill bara meddela att jag vaknade med såååååå ont i hals och öron i morse. Blandade en 'grogg' på mangolikör och silver. Sprayat lite då och då under dagen och nu mår jag bra!! Tvivlare, tvivla icke ty boten är här!!!

Namngiven. Jag vaknade upp krasslig i måndags efter att ha blivit rejält nedkyld av ihållande spöregn i söndags. Jag tog en halv dl ks, en halv dl rödvin & en skvätt citronkoncentrat och drack små sippar i över en timma. När jag gick och lade mig för att sova på kvällen så kände jag mig mycket bättre. Dagen efter var jag till 90% frisk igen.

Namngiven. Vaknade nu i natt med blåsor i hela munnen och svullna körtlar under hakan i armhålor och ljumskar. Tungt huvud på det. Tidigare när jag fått det här har jag legat i ca tre veckor. Börjat med silvergrogg, smakar vidrigt dock. Har inte druckit silver så länge, så detta är nytt för mig. Ska bli spännande att se hur silvret verkar! Kommer med utvärdering sen.

Jag blandar 1 del silver, 1 del sprit och pressar i citron eller lime. Uppdatering: Fortfarande svullen i körtlarna, men febern la sig och förkylningen "försvann". Näsan slutade svullna och rinna och det halsonda liksom bara kom av sig . Mycket spännande detta! Dag två med silvergrogg och körtlarna har minskat betydligt i storlek. Fortfarande ingen feber eller halsont.

Namngiven. Under onsdagen kändes att nåt var på gång i kroppen, tog en silvergrogg på kvällen, torsdagen kom och jag kände mig rätt vissen (och skulle ha stannat hemma om det inte vore för att kursen jag gick inte skulle återkomma förrän om ett år), tog ytterligare en silvergrogg på torsdagskvällen, boostade med massor av C-vitamin... Idag haft lite ont i halsen, men i övrigt pigg och nu ikväll har nog det mesta försvunnit... Känns faktiskt helt otroligt!

Namngiven. Ks hjälpte mig jättebra blev frisk från influensa. På en gång men då drack jag det som silvergrogg. Eftersom influensavirus kan ha ett fettlager så då hjälper alkohol och citron till att lösa upp det. Lika delar Ks och alkohol kan vara vin också jag körde överbliven glögg. Pressa i massa citron. Fyll munnen och håll det en minut så går silvret rakt ut i blodomloppet. svälj sedan.

Namngiven. En god vän (71 år gammal) som i morgon ska åka till Costa Rica, fick förra helgen influensa med mycket hög feber, halsont och ont i lungorna. Han var riktigt dålig och i onsdags rekommenderade jag honom att ta silvergrogg. På EN TIMME gav smärtan i hals och lungor med sig. Mannen har sedan fortsatt att ta silvergrogg och är nu frisk och redo för sin resa.

Namngiven. Helt däckad i influensa igår, trots ks och diverse annat under lång tid för att stärka immunförsvaret.... Men idag nästan frisk! Tog 1dl ks blandat med rödvin under gårdagen och fortsätter så idag.

Namngiven. Fick känning av herpes på läppen, gjorde en silvergrogg på KS, wiskey o citron, tog teskedsvis och baddade på läppen många gånger under dagen och nu på morgonen känns ingenting.

Namngiven. Är så glad att jag kommit i kontakt med denna sidan:) I fm fullkomligt dök en vårförkylning på mig. På mindre än 1 timme satte näsan och ögonen igång att rinna, halsen sved,,,ja,ni vet hur jag menar...druckit "silvergrogg" hela dagen, och nu är förkylningssymptomen nästan borta:) Har idag även beslutat mig för att testa msm, så nu är även det beställt.

Namngiven. Vaknade förra helgen med halsont kl 5.30, riktigt tjock i halsen. Gick upp o tog en klunk KS, gjorde en liten mini-silvergrogg på whiskey & KS. Klunkade lite var 5:e min, somnade o vaknade en halvtimme senare. Tog sista klunken. Somnade o vaknade vid 8-tiden. Halsont totalt borta. Nöjd o glad återgick till livets göromål utan någon som helst känning av halsont. Leve KS: hurra hurra hurra!

Namngiven. Jag har inte varit förkyld sedan jag började med KS och MSM (Har nedsatt immunförsvar efter neuroborrelios) Så fort jag känner en förkylning på G tar jag silvergrogg! Sprayar ofta ner i halsen med KS och gärna i näsan oxå!:)

Namngiven. Jag fick en förkylning och tog ett par silvergroggar och dagen efter var allt väck utom lite hosta! Ingen feber, ingen halsont, ingenting!

Namngiven. KS och influensa (igen). Min bror ringde mig förra fredagen och var drängförkyld. Brodern har genom min försorg redan KS hemma, men slarv eller orutin har gjort att han inte tagit det profylaktiskt. Nåväl han fick råden att ta "silvergroggen" (Anders recept) med tätt intervall. Brossan blev bra till dagen efter (ett halvt dygn senare). Hans särbo (sjuksköterska) låg i säng en vecka... hon tog inte silvergroggen.

Namngiven. Ja, silvergrogg har jag faktiskt provat en gång och det var fasligt vad det halsonda försvann fort, behövdes ett par gånger, sen så.

Namngiven. Jag använde silvergrogg i februari när flunsan bara överföll mig. Kunde inte svälja, brände bakom ögonen, febern kom krypande med otrolig frossa osv. Tog en silvergrogg och sov en timme, sen hade jag inte ont i halsen längre, tog en silvergrogg till efter några timmar, sov gott den natten (inte undra på, det var ju rödvin till middagen också) och nästa morgon var jag som vanligt igen. Några dagar senare blev jag lite snuvig, men i övrigt pigg och kry - det var som att flunsan helt enkelt kom av sig!

Namngiven. Fantastiska KS, dottern kommer hem från skolan med 39 graders feber, halsont, huvudvärk och värk i kroppen. Klassiska influensasymtom med andra ord. Hon får alkoholfri Silvergrogg x 2, sover i 6 timmar och det enda som återstår är lite huvudvärk.

UPP