Cancer

Jag försöker göra denna sida en bäst möjlig "bruksanvisning" med enstaka olika naturliga produkter som gör att kroppen blir stark.
Men börja att läsa "Svara Doktorn" Sven Erik Nordins hemsida. Han botade sin egen cancer och utöver lågkolhydratkost är de viktigaste medel i behandlingen 5x15 ml Kolloidalt silver och 6000 IE Vitamin D om dagen.

Det är viktigt att ha "En körplan"
Att inte hatta hit och dit, men välja en rutt, och köra strikt efter den.

Fimpa alla junk-matvaror och ät så naturligt som möjligt vilket innebär LCHF.

Livsmedel. Det är mat som inte har en innehållsdeklaration

Sedan får du lära dig att säga NEJ till det du faktisk inte orkar.

Rengör dig och dina ägodelar med enkla naturliga medel. Slopa sminker och krämer som kan ställa till det med kemi och hormonförändring.

De kurer jag vald är alla med urstarka livsmedel
som ger energi och hälsa långt utöver de tillfälligtvis också botar cancer, eller som Kolloidalt Silver der dödar alla bakterier, vira, svamp och encelliga parasiter,

Aprikoskärnor, Budwigmetoden med flera är också effektiva, och beskrivs kort längre nere här på sidan.

Det finns många som har hjälp av alternative metoder.

De som vill ta tag i sin behandling själv.

De som vill komplettera skolmedicinsk behandling

De som inte blev botade skolmedicinsk behandling och söker ett sista halmstrå.

Skilladen på skolmedicin och naturlig bot.

Skolmedicin:
Skära och döda.

Naturlig bot. Hjälpa kroppen att bli stark att bota sig själv.

Andra naturliga sätt är trojaner, alltså att lura in cancerdödande ämnen med socker som den lever av. Jämför med att en blandning av florsocker och gips tar död på myror. De äter det därför det är sött och gipsen stelnar och tar död på myren. Liknande funktioner har metoderna med Aprikos eller bikarbonat / siraps-blandningen och Budwigmetoden förstör cancerns cellmembran.

Jag börjad undra om annan vanlig mat kan ätas eller drickas strategisk som en trojan? Om t.ex KS=kolloidalt silver dödar cancer kan man komma en sjatt KS i sin söta apelsinjuice osv.  


I övrigt ska man ha så lite kolhydrat i kosten som möjligt, typ strikt LCHF.

CANCER LEVER AF SOCKER!
Detta gäller därför samtliga alternativa metoder.

Jag väljer att prioritera så här

1 Vad göra nu och här?

2 Vad var orsaken till jag fick cancer?

3 Hur kan jag hindra cancern kommer tillbaka?

4 Det andliga, positivt tänk och du själv.

1 Nu och här
Nedanstående kurer är enkla, eller relativt enkla att göra, till en rimlig kostnad dessutom.

Kolloidalt Silver. Många användarerön med Ionosil

Kolloidalt Silver

Lapacho ört-te

Morotsjuice. Ann's och Ralphs berättelser

Sparris mot cancer

Alger


Kokosolja/fett Kanske ingen kur än direkt, men bra att känna till

Jorda dig. Rör planeten!
Gå barfotat på stengolv och utomhus. Skaffa ett jordningslakan. Enkla grejor, även som en del av cancerbehandling. Läs mera HÄR


Beställ boken "Och cancern bara försvann" av Sven Erik Nordin.
Länken är till hans hemsida "Svara doktorn"
Han har botat sin egen cancer och skriver utförligt om sin egen metod samt många andra olika andra alternativ mot cancer.


En annan bok
"Överlista din c
ancer" Är mycket pedagogisk upplagd och allt förklaras så vem som helst fattar meningen med de svåra ord fast någon bra enkel guidning att bota sig själv har den inte. Kapitel 19 och 20 om hormoner är nog en överraskning för många. Tänk så fel de gör i skolmedicinen.

2 Orsaken till jag fick cancer?

Jag läste en gång att cancer är sista steget av sju, kroppen försöker att hålla sjukdomar borta och reparera sig själv. När den inte klarar av det, gör den en "knöl" där den stoppar in all skit den inte kan eliminera just för tillfället i väntan på den får möjlighet för det längre fram.

Kanske i form av någon näringsämne den saknar i "verktygslådan" eller kanske i form av lugn och ro som den inte har överskott till, därför du gör så mycket annat som belastar alla livsuppehållande reserver. En orsak kan vara att knölen spricker vid den hårda belastning en mammografi utgör. Andra kan vara dålig föda, för lite sömn, stress och oro, och detta tiodubblas när en läkare säger "Du har en knöl. Den får vi titta närmare på".


Nu går du från att varit en fri självständig person till en labbråtta som ska föras in i dokument och tabeller på behandling och 5 års statistiken.

Medicinalfirman tjäner 100 tusentals kronor på varje patient. Därför har de råd med att betala läkarna lite fickpengar som tack för hjälpen. I mars 2017 stod i kvällstidningarna kring tvåtusen svenska läkare får betalt av medicinfabrikörerna. Över 300.000 årligen för den som fick mest. Kanske din läkare?

Sedan gör de en biopsi. Sticker eller skrapar hål på knölen och en massa jävelskap blöder ut i kroppen. Er det smart? Nej! Sprider det eländet ut till andra delar av kroppen?


Troligen!


Detta står på Cancerfondens sida om metastaser:
Cancerceller kan också lossna från primärtumören och fara i väg med blodet eller lymfvätskan. Det kan vara många tusentals cancerceller som följer med blodet eller lymfvätskan. De flesta av dem dör men en eller flera som överlever kan fastna i de allra minsta blodkärlen, kapillärerna, i ett annat organ i kroppen. Om miljön där cellen stannar tillåter att den överlever och börjar dela sig bildas en metastas, en dottertumör.

Ergo. Det är läkaren som är ansvarig till att många metastaser uppstår. Ofta hör man att det är först vid ett återbesök de registreras. Cancern har spridit sig, säger han. Du måste opereras, strålas och ha cellgift.

Nu har tiden kommit till ett svårt val. Ska du följa deras råd eller välja din egen alternative väg?

Jag tror att om du följer alla deras råd och behandlinger och i övrigt lever som innan, (så långt det går för biverkningarna av behandlingen förstås), är din chans för att överleva mycket mindre än om du själv tar hand om din livssituation på alla sätt och vis. Men var och en får välja. Kanske kommer du ut på andra sidan som den samma du är idag, men väldigt många gör inte det.

Väljer man att bota sig själv, får man stå på sig, för läkare och närstående tycker du får nog hellre följa doktorns råd.


OK vi säger du vald en alternativ kur.
Vad ska du i övrigt göra och tänka på att ändra i den vardag som orsakade cancern?

Junk food, läsk och godis.
Ta ett överblick på allt som går att äta nästa gång du går och handlar mat. Finns hur mycket skräp som helst med kolhydrater och kemikalier. Sånt är det ju nån som köper och konsumerar. Inte konstigt folk blir sjuka.

Även i vanliga livsmedel finns en massa skit och det är lätt att du har intagit 50-100 E-numre på en dag fast du tror du har ätit nått så där sunt. Bäst att laga mat från rena grönsaker och rent kött, smör, ägg, allt som inte har en innehållsdelkaration.
Frysta och konserverade naturliga varor är också ganska OK. Inga fucking kemiska lightprodukter. Helt vanliga livsmedel som din mormors mor kunde köpa. Hon kunde inte välja Krav-märkt för allt var naturligt då, men det gör du såklart.

Socker kanske inte orsaker men göder cancer. Aspartam i lightprodukter misstänks vara cancerframkallande, och akrylamid i chips och pommes gör det samma.

En kvalitetskorv är ganska OK, äkta senap faktisk mycket hälsosam, men skräp som Johnnys klassiska senap har 45% kolhydrat!!! Sirap, om du frågar mig, så det gäller att välja rätt. Lite absurd just den är Ä-märkt. Den har 45 % äkta socker!

Är man på resande fot, leta upp ett ställe som har en god "dagens" och ta en mineralvatten eller mjölk som dryck.

Stress och "Trauma"nämnas ofta.

"Jag förlorade min mamma och fick cancer hit"

"Sedan hade jag en hård skilsmässa och fick cancer dit"

Sedan tröstäter och dricker man mer dynga än man annars gjorde innan.

Vad smöjar du dig med? Inte så smart med t ex aluminium i deodoranter på den tunna huden. Googla på det! Skrämmande! Här är lite alternativ med kokos.

En grej som återkommer då och då, och en av Hulda Clarks käpphästar är amalgamfyllningar och speciellt rotfyllningar. "Jag fick en amalgamsanering och cancern försvann efteråt"

En annan Hulda Clark grej är att inte ha alla möjliga giftiga rengörningsmedel, färger och kemikalier i hemmet. T ex de med huset över eller sammanbyggd med garaget. Speciellt de med frånluftsventilation av huset. Vanligt sunt förnuft säger att detta inte kan vara nyttigt att andas in alla dunster från bensin och annat. Du kan säkert lämna det mesta på återvinningen och rengör i framtiden med ättika, bikarbonat, såpa, T-röd och diskmedel.


Har du egentligen cancer?

För att få så bra statistik med skolmedicin som möjligt kan man ju "behandla" alla som har en liten knöl osv. Många har "nått" som skulle återgå av sig själv när ens livssituation går från dålig till bra, eller inte hinner bli farlig innan man dör av ålderdom eller andra orsaker.

Allt fler sätter frågetecken om mammografi och om man undersöker alla män över 60 år har 60% "Nått vi hellre måste undersöka närmare". Som ett barn skrev: Vetenskapen har kommit så långt att ingen är riktigt friska.

(Det fixade man ved att ändra på vad som är kriteriet för högt blodtryck och hittade på det med högt kolesterol, och just mediciner för detta är kanske en orsak till cancerfallen har ökat?)

Ganska visst dör många av den onödiga behandling men totalt öker 5 års överlevnads-statistiken med "botade" fall. Vad som händer efter 5 år och 1 dag, bryr man sig inte om.

Undertiden har patienten i många fall förvandlats till en grönsak med hjärndimma och en massa olika andra fula handikap och dör kanske inte av cancern direkt, men hjärtsvikt och annat, fast det ingår inte i statistiken. "De dog ju inte av just cancern"

3 Hur kan jag hindra återfall?

Säg du botat dig själv. Ett återbesök visar att cancern är borta. Så säger läkaren: Men du får nog hellre ta lite cellgift mm osv för att vara helt säker. Varför då då? Glöm det! Här går det nämligen riktigt galet i många fall. Du vet vad du gjorde för att bota dig, så det är bara att köra på igen om det skulle bli återfall.

"Låt maten vara din medicin" osv. Alltså ät ordentligt. Inte bara under behandlingstiden men se upp med att falla tillbaka till sämre kost efteråt!

I min värld är LCHF med minimalt kolhydrat bästa mat och finns även i vegetarversion, men läs på om vad LCHF egentligen betyder på läkarna Andreas  Kostdoktorn Eenfeldt eller Annika Dahlqvist sidor. Det har tyvärr gått inflation i ordet till att sälja vilket junk som helst.

Man handlar så klart så naturligt och KRAV-märkt som möjligt. Så feta produkter som möjligt. Här är en sida med världens 100 nyttigaste födoämnen och jättemycket information och näringsämnetabeller om varje produkt.

Använd "Google Translate" om du inte behärskar engelska så bra.

Sedan kan man ha den lista i bagaget när man handlar. Lägg märke till att de 100 födoämnen stämmer ganska bra med LCHF ingredienser! Skillnaden är att i LCHF undviker man underjords-grönsaker då de har större sockerhalt än de ovan jord, men det ska inte hindra dig om du väljer morotskuren därför det söta i moroten öppnar för de cancerdödande Falcarinol och Luteolin-ämnen de innehåller.

Även om LCHF är "Den kost som människan är avsedd att äta" användes det i första hand som bantningsmetod och diabeteskur.

4 Det andliga, positivt tänk och du själv.

Jag har en sida om TAO som jag själv använder en del ifrån nu och då. Kolla den!

För att få sinnesfrid är det bra att inte ställa upp på mer än din kropp tål. Att lära säga NEJ till det som inte ger dig nått annat än besvär. Speciellt om man redan är stressat och detta delvis är orsaken till man är sjuk. Att sätta gränser båda för dig själv men också på dina barn. Härtill och inte längre. Basta!

En annan, kanske lite udda grej i vår situation är Feng Shui.
Nu menar jag i första hand att rensa ut allt som stör, medvetet eller omedvetet. Med grejor är det lätt. Med personer något svårare, men så större lättnad när de väl är cuttet av! Facebook har en bra funktion med att blockera en person ( jag har 100 på min lista själv ;-) Säger som prinsessan. Duger ej! Nästa.

Sedan kan man möblera om så energierna flödar på rätt sätt i hemmet, men om det är Mumbo Jumbo för dig är det helt OK, fast det där med att rensa ut, (Faster Huldas fula dammiga vas som ingen har vågat slänga) ger en enorm lättnad efteråt när man kommer hem efter ha lämnad alla lådor med överflödiga saker på återvinningen eller till välgörenhet.

"Gått vidare" är ordet. Såld, gett bort, slängd eller någon har stulit dem. Ingen betydelse hur. De har "Gått vidare" och är ute av ditt system och du kan andas lättare och bara njuta att bördan är borta.

Karen Kingstons bok "Rensa i röran med Feng shui" är oslagbar bra på anvisning om detta. Kolla t ex Bokus för nya eller Bokbörsen för begagnade. Engelska originaltitel "Clean ýour clutter with Feng Shui"

TESTA!

Och du själv!

Googla vet jag!
När man själv tar tag i en alternativ behandlingsmetod, antingen av eget val från början, eller som sista chans när skolmedicinen inte kan göra mer, nytter det inte att fråga kors och tvärs om minsta lilla bagatell.

Man får själv leka lite Sherlock Holmes. Läs på vad andra har för råd och rön. Scrolla en bra bit ner på t ex FB-gruppor som omhandlar din situation och se om inte svaret på din fråga blev besvarit i går och 14 gångar förre veckan eller i gruppens Filer längst uppe på gruppsidan!

Själv har jag hittat mycket vid att Googla och skriva "alternative cure against" innan sjukdomen eller bara namnet på produkten jag vill veta mer om. Ofta bäst att söka på det engelska ordet. Sedan bläddrar man förbi alla reklam och varningar, och börjar beta listan av.

Av en tillfällighet hittade jag en bra sida från en vanlig amerikansk hälsofreak-läkare. Hans mamma fick först den vanliga cancerbehandling. Då den sedan kom tillbaka blev det botat med Gerson terapi. https://draxe.com/10-natural-cancer-treatments-hidden-cures/

UPP

Andra metoder
Aprikoskärnor
Funktion: Cyanid dödar cancer. Ett förstadium till Cyanid finns i aprikoskärnor och är omgiven av något som cancer älskar, nämligen socker! Cancerceller äter sockret och då frigörs cyaniden som endast angriper cancerceller. Finns inga cancerceller i kroppen, kommer inte heller denna form av cyanid att bildas. Smart, eller hur?

Dosering vid cancer: Ät 1 ½ tsk malda kärnor, motsvarande 5-6 st hela aprikoser– sex till tio gånger per dag. Minst en timme mellan varje gång. Öka gradvis. Kärnorna ska tuggas eller malas. Då de är bittra i smaken går det bra att strö de malda kärnorna på mat eller blanda i dryck, t.ex. äppeljuice.

Max dos beror på en persons storlek. En man ca 8-9 aprikoser, en kvinna 5-6, ett barn 2-3. Ha lite mat i magen när man äter stora mängder kärnor eller annat med mycket vitamin B-17. Neutraliseringen av beta-glucosidase i saliv, mage och tarmar, ger några personer yrsel. Några tycker att kärnorna botar förstoppning! I motsatt fall, regleras detta vanligtvis inom kort. Även viktigt att minimera sin sockerkonsumtion vid B17 terapi.

Överkurs: Laetrile innehåller inte någon "fri" HCN (cyanväte). När Laetrile och enzymet beta-glukosidas kommer i kontakt, så bryts Laetrile i en molekyl HCN, en molekyl bensaldehyd och 2 molekyler glukos. Bara cancerceller i kroppen innehåller detta enzym. Logiken är enkel. HCN måste skapas och flyter inte fritt runt. Om det inte finns några cancerceller i kroppen så kommer HCN inte att bildas eftersom det inte finns någon beta-glukosidas."

Ovannämnda är en Trojankur. Alltså att locka fienden in i den tro han är oskadlig. En annan kur med samma funktion är:

Kelmun-kuren: Bikarbonat och sirap
Funktion: Bikarbonat dödar cancer. Cancercellerna äter lönnsirapen och när de gör detta kommer bikarbonaten in i cancercellerna och dödar mikroberna inuti cancercellerna, vilket således åter gör cancercellerna till normala celler.

Dosering vid cancer: Värm upp 2 teskedar bikarbonat, lite lönnsirap eller melass samt vatten upp tillsammans under 5 minuter. Drycken bör konsumeras flera gånger om dagen.


Budwigmetoden
Funktion: En mix av Linfröolja och keso (Quark) bildar en lösning som förstör cancercellers membran.

Tillagningen är i 2 steg. Man gör bara så mycket åt gången som går åt direkt.

Steg 1:
Mixa 1 minut med stavmixer:
3 msk kallpressad linfröolja av bästa kvalité med 6 msk mager Keso eller Quark med högst 2% fett. Om fetthalten är högre, kommer inte oljan blandas ordentligt. Om oljan inte försvinner, lägg till 2 - 3 msk naturell yoghurt. Blandningen ska vara som väl vispad grädde utan separerande olja.


Steg 2:
Mala 2 msk hela linfrön
i en kaffekvarn och rör ihop det med blandningen ovan. De med kolon eller ändtarmscancer kan istället tillsätta ytterligare 1 msk linfröolja i blandningen.

Dosering vid cancer: Dr. Budwig rekommenderar upp till 8 matskedar av blandningen dagligen. En matsked per dag kan förebygga cancer. Ytterligare kan ekologiska frukter, nötter och kryddor läggas på toppen för en god måltid.

Linfröolja skall alltid förvaras i kylskåp eller upp till 12 månader i frysen.

VIKTIGT: Blandningen får inte göras i förväg och lagras men ätas inom 20 minuter efter beredning. Orsaken är främst att de malda linfrön börjar härskna efter denne tid.


C-Vitamin
Höga doser vanlig askorbinsyra intagit oralt dödar cancer. Man tar så mycket att det inte gör ont i magen. Faktisk kan man inta hela 100 gram om dagen med svår cancer. Man ökar långsamt tills man upptäcker man fått nog och efter en tid kan man minska dosen igen. Jag ska kolla lite mer på detta och flera andra metoder som är intressanta, Essiac m fl.

Cancertutor.
Engelskspråkig sida med jättemycket info om alla möjliga behandlingsmetoder.

UPP

Sist, ett par goda råd
av danska fd Radiodoktorn Carsten Vagn Hansen.

Varför vi blir sjuka?
Är vi friskare?
Medellivslängden, även känd som den förväntade livslängden har ökat, men för 150 år sedan levde man bara några år färre än i dag om man väl att märke hade nått vuxen ålder. De viktigaste dödsorsakerna då, var infektionssjukdomar med en hög spädbarnsdödlighet och kvinnor som dog i barnsäng.

De senaste 100 åren har spädbarnsdödligheten sjunkit en hel del, men främst på grund av bättre kost, hygien och sociala förhållanden. Varken vaccin eller upptäckten av penicillin har ändrat den totala effekten på dödligheten i infektionssjukdomar.

Det var först i tiden före första världskriget när man uppfann margarin, cigaretter och vitt socker, att cancer och blodproppar blev vanliga sjukdomar.

Idag är det kroniska sjukdomar som som förkortar livet, främst på grund av en ohälsosam livsstil och en växande kemisk belastning. Den förväntade livslängden i Danmark har ökat något, men inte lika mycket som i många andra länder.

Uppfattningen om vad hälsa är, har förändrats kraftigt över tiden. I 1848 beskrivas hälsa i Vetenskapsakademien Stora danska ordbok som ett villkor för svällande livskraft i alla livsandar i oförminskad styrka. Välbefinnande.

I vår tid, är du nästan bara frisk om du har varit till läkaren för den "stora" undersökningen, och de har inte kunnat hitta några tecken på sjukdom.

Vi har ingen hälsovård, men en sjukvård som koncentrerar sig på att upptäcka och behandla sjukdomar, och vi blir allt sjukare av både undersökningarna och behandlingarna. Biverkan av läkemedel är den fjärde eller femte vanligaste dödsorsaken!

Förr i tiden, var döden var en naturlig avslutning på livet, medan idag är det nästan omöjligt att dö en naturlig död. Går vi bara ett par hundra år tillbaka, var det mycket begränsad vad läkarna kunde åstadkomma mot sjukdomar. De var kirurger, och först från 200 år sedan, var del av dem också läkare.

Före den tiden var det främst munkar och präster, visa män och kvinnor som från generation till generation vidareförde sina erfarenheter om vad som kan fungera mot sjukdomar.

Det religiösa brödraskap Esséer som Jesus har varit en del av, var läkarpräster som fanns utbredd i hela Orienten. De hade bland annat en stor koloni i Egypten som kallas terapeuterna, ty de var kända för sin förmåga att läka - läka sjukdomar, bland annat med handpåläggning, med växter och örtmedicin.

De gick ut bland folket och predikade hur man lever sitt liv, och de gav praktiska råd om hur man skulle äta, dricka och leva rätt. Det var också prästerna där i Egypten lade magnetiska stenar på drottning Kleopatras ömma stortå när hon hade gikt, eller pannan när hon hade migrän. De kände mycket väl till vad som nu är på frammarsch, nämligen energimedicin, inklusive magnetisk terapi.

Det blev tyvärr glömt när Newton fick ett äpple i huvudet, som beskriver tyngdlagen, att vetenskapen kastade bort årtusenden av kunskap om hälsa och sjukdom genom att förkasta allt som inte är "vetenskapligt".

Det är i vår tid tyvärr så, att du kan bara kan lita på mellan 1 och 8 procent av vetenskapliga studier.

Läkare betyder lärare och inte en läkare. De kinesiska läkarnas första plikt var att berätta för sina patienter om hur de skulle leva för att bevara hälsan. Var patienten sjuk, fick läkaren inga pengar. Under medeltiden berättade prästerna från predikstolen om hur församlingsmedlemmarna skulle leva hälsosamt.

Prästen Niels Michelsen Aalborg skriver i sin bok "Om hälsa vedliige hålla" från 1633, bland annat att man ska tvätta händerna innan du börjar laga mat och äta. Först 250 år senare blev det klart för läkarna att de infekterade kvinnor under förlossningen som fick barnsängsfeber eftersom läkarna inte tvättade händerna.

Livsstilen
För att bibehålla hälsan, måste vi uppfylla ett antal behov som vår kropp, sinne och själ. Vi behöver frisk luft att bevara friska lungor. Vi behöver inte tobaksrök och förorenad luft.

Förr i tiden levde de flesta på landet och i städerna var man ofta mer utanför än innanför. Idag är det tvärtom. Vi måste få dagsljus genom ögonen när det är ljust, inte genom fönstren och tonade glas. Annars sover vi inte bra, och 90 procent av vinterdepression beror på ljusbrist. Vi går till jobbet i mörker och kommer hem i mörker.

Många, särskilt de äldre, får för lite vatten där är vår viktigaste åtgärd mot oxidation av våra celler (forhärskning) med nedsatt energiproduktion till följa. Vatten bidrar till att säkerställa kommunikationen mellan kroppens och hjärnans celler.

Uttorkning är en vanlig orsak till trötthet. yrsel, förstoppning, klåda, huvudvärk, dåligt minne mm. Idag dricker vi öl, vin och annan alkohol och kaffe i hinkar. Ungdomar dricker cola och läskedrycker som avkalkar ben och tänder och gör kroppen sur.

Förr i tiden använda vanliga människor kroppen mycket med att gå och i jobbet. Eftersom det inte fanns någon sjuklön då, fick man lära sig att använda sin kropp på rätt sätt, att man inte blev sjuk, och man arbetade varierat med många olika uppgifter. Detta innebar att Artros inte alls var lika utbrett som i dag.

I en Arthritis-studie på Gråstensjukhuset för några år sedan, undersökte man förekomsten av artros hos människor i 50-, 60-, 70- och 80-åldern och den visade tydligt att de äldsta hade mindre artrit än de yngre.

Idag tar man bilen och bussen till jobbet, sitter för mycket vid ett skrivbord eller arbetar med monotont arbete, och det ger obalans i kroppen. Reumatiska sjukdomar, gikt mm, är nu den ledande orsaken till frånvaro, och blir än värre av det höga stressiga tempo produktionen kräver idag.

Muskel-leden smörjas endast när de används, och ledvätskan skall innehålla de ämnen som behöves för att brosken kan reparera sig själv.


Kosten före och nu

Den danska dieten har förändrats avsevärt under det senaste halvseklet, och inte till det bättre. Förr i tiden åt folk mer gröt av fullkorn och mer frukt och grönsaker som man själv odlade och det gödslades naturligtvis med dynga från stallet.

Det var ofta flera rätter och dessert var ofta en gröt av bär med massor av naturliga antioxidanter, särskilt i de svarta och mörka bären. De åt också mer fisk och fick då många viktiga näringsämnen såsom selen, jod, andra mineraler och omega-3-fettsyror.

Idag äter vi ensidigt, med snabbmat och skräpmat, och det goda i maten förstörs med stekning och kokning så att maten blir blaskig. Man förstör smaken, vitaminer och enzymer som vi behöver för att smälta maten med. Mikrovågsugnar förstör också allt som är bra i mat, att livskraften försvinner.

Förr i tiden fanns alla näringsämnen vi behövde för hälsa och själ i kosten, men nu är det nödvändigt att ta kosttillskott. Många unga människor äter inte frukt eller grönsaker varje dag och får därmed inte de nödvändiga näringsämnen heller.

Grönsaker och frukt är de viktigaste källorna till kalcium, så osteoporos hotar i framtiden. Livsmedel har i allmänhet inte samma kvalitet när de transporteras under lång tid, och vi belastas av skadliga kemikalier, stress och kroniska sjukdomar.

Vi smälter inte vår mat på rätt sätt, då många saknar magsyra därför de får syrabindande och syrahindrande mediciner, som också resulterar i en oförmåga att döda skadliga bakterier i livsmedel och påverkar mineralupptaget i kosten, så att de inte absorberas.

Vi kan inte absorbera vitamin B12 utan att producera tillräckligt med magsyra. Det råder ingen tvekan om att de flesta sjukdomar orsakas av en dålig diet, dålig matsmältning och tarmfunktion, och resterna av maten är för länge i tjocktarmen.
Läs mer om detta i min bok "Maven din bästa vän."


 

Sinnet och hjärnan

Det är nödvändigt för hälsan att använda alla kroppens funktioner. Dåligt minne beror främst på vattenbrist, stress, sömnbrist och nervpiller. Att man låter andra komma ihåg för sig och bestämmer över en, och att man sedan slutar att tänka på vad som händer runt omkring en. När man slutat använda sin hjärna, går den i stå. "Use it or lose it".

Använder man inte sin kropp genom att röra sig och arbete, stimuleras varken den del av hjärnan som sätter musklerna i arbete, eller den del du använder för att komma ihåg och koncentrera dig med. "Går du i stå i kroppen, går du också i stå i toppen".

Vi är bara människor om vi har känslor, och även de bör användas. Har du sorg, bör du kunna gråta och skrika, och prata med någon om det, om och om igen, men i vår tid kan vi inte tolerera att någon gråter. Läkaren måste komma och ge lugnande sprutor, lugnande medel, sömnmedel, håll käften-piller och "lyckopiller". Detta innebär att sorgen går inåt och leder till depression och ångest.

Om du verkligen blir arg, om du har blivit lurad eller dåligt behandlat, och kan inte komma till skälla ut den person du är arg på, måste du hugga ved, springa, kasta med sten eller jobba dig ur ilskan. Annars går den inåt. Om man förr hade bekymmer och andra problem i livet, talade man om det med sina goda vänner eller prästen.

Idag belastar vi inte våra närmaste med våra problem. Vi går till doktorn, socialarbetare, psykiatriker eller psykolog och vi riskerar att få lugnande medel som dämpar problemen. Det är också en myt att vi besvärar andra genom att be dem om hjälp. Det är precis tvärtom: Vi ger dem en gåva genom att visa dem förtroende och be dem om hjälp.

En av de bästa sätten att få lycka, självkänsla och hälsa är att få hjälpa andra. Många äldre förskönar deras livskvalité genom att hjälpa andra frivilligt.

Som tur är kan vi lära så länge vi lever, även om det förflutna och våra föregångares hälsokunskap, självläkande krafter och naturlig läkning. Vi uppskattar den medicinska utvecklingen, men litar inte blint på den kan ersätta en hälsosam livsstil och enbart är av godo.

Vi måste använda det bästa av den gamla och beprövade kunskap, och det bästa av den nya. Vi kommer att ha stor nytta av att tänka på vår nuvarande livsstil och lära oss av tidigare generationers erfarenheter.

UPP