Sparris mot Cancer


Vanlig konserverade i en glasburk
, eller kokta färska har hjälpt många mot cancer.
Det viktiga är att de ska vara kokta.

Sparris är lite speciella. På en lista om världens 100 nyttigaste födovaror har sparris en ohotat förstaplats. Det är ju inte heller en grönsak så där, men en lilja!

Om man klickar på Aspargus = sparris på listan ser man en massa om hur olika koktider har betydelse för mängden av nyttigheter. Det är inte specificerat här vilka som i vårt fall är bäst mot cancer, men det ger en indikation om varför några får mer verkan av sparris än andra. Olika koktider kanske?

Grön eller vit?
Det finns olika sorters sparris, men det är odlingssättet som ger olika färger.  Över mark blir den grön på grund av klorofyllet, och om den täcks över med mylla blir den vit.

 

Från sidan Cancertutor.com
Sparris har visat sig om och om igen, att vara ett excellent hjälpmedel mot cancer.

Recept för färsk sparris

Koka sparrisen

Gör puré av den

Ta 4 matskedar av purén 2 gångar om dagen

Totalt 8 matskedar pr dag.

Sparris från en glasburk

De omtalade 8 matskedar om dagen är ca samma som en vanlig burk sparris i butikerna.

Lite användareberättelser

 

I 2000-vetenskap 2013 nr 5 finns en artikel om Ingrid som botade sin mans cancer med många olika grejor. Själv tror hon på det viktigaste var en drink på mungbönor, men jag tror det var sparrisen. "En sparrisdrink av 4 matskedar sparris, gul eller grön på glasburk, som mixades med sitt spad".

Två matskedar av den intogs
vid samma mellanmål, men blandades inte i samma drink som mungbönasdrinken. Sparrisdrinken kan sparas upp till en vecka i kylskåp säger hon.

(Praktisk tycker jag. Då kan man göra en stor portion 1 till 2 gångar per vecka!)

 

-Även om jag tror att Gud är helare av alla sjukdomar, skulle jag vilja säga detta till alla frågor och kommentarer om sparris som botemedel mot cancer. Min svärfar fick diagnosen lungcancer i maj 2010 och gavs sex månader kvar att leva en läkare. Han sade till mig att fråga en annan läkare, vilket vi gjorde.

 

Den nya läkare trodde inte att cancern var så illa gången, men ville göra sina egna skanningar ändå. Min svärfar gjorde genomsökningen och när resultaten kom tillbaka, blev det ett himla liv. Det var värre än han trodde.

 

Han ville behandla svärfar med cellgifters-piller - Han sade också att de inte skulle bota hans cancer, utan snarare sätta en sköld runt den för att stoppa den från att sprida sig och därmed ge en längre livslängd. Han började på piller i slutet av juni, men i slutet av juli trodde vi cellgifterna skulle döda honom.

 

Vi beslutade att hans livskvalitet skulle vara hög, oavsett hur lång tid han hade kvar, så han slutade med cellgifter. Under tiden hade hans syrra sett en artikel om att sparris kunde hjälpa att bota cancer. Vi köpte konserverad sparris till honom och han började äta dem varje dag.

 

I september kom han tillbaka för en ny skanning och när läkaren jämförde resultatet med den första - sida vid sida - kunde han inte tro vad han såg!

 

Cancern var 97% borta! Han fick en ny skanning i december 2010 och då var cancern 100% borta. Han er cancerfri sedan dess. Han var till kontroll efter 3 månader i första delen av 2011 och därefter i juni.

 

När han fortfarande förblev cancerfri, flyttade de kontrollerna till vart 6' månad. Hans senaste check-up var i november 2011 och han är fortfarande frisk. Låt mig tillägga att han var 83 år gammal då han fick diagnosen.

 

Jag vet inte om det var Guds hand, en kombination av cellgifter och sparris och Gud, men jag måste säga att jag är en troende. Om du ändå har en urusel prognos är det värd att testa. Det kan i alla fall inte skada.

-Juli till september, alltså efter endast ca 2 månader var den 97% borta, och i december 100%  borta!

 Översatt av mig härifrån: https://csn.cancer.org/comment/1180974#comment-1180974

 

-Jag har lungcancer och fick nyligen en diagnos.
Jag har varit på sparriskur i 2 veckor nu och har märkt en ökande lättnad av min smärta och host-spasmer, som har varit mycket våldsamma.

 

Jag har märkt att det har blivit mindre blod i spottet! Jag har ännu inte fått en biopsi. Jag har läst om behandlingen med sparris och John D. Broome i Texas som gjorde studien, hade flera patienter med olika typer av cancer och fick deras cancer gå tillbaka!

 

Eftersom jag har haft svårt att hitta något som kommer att fungera, och har inte haft biopsin ännu samt har inte haft mycket tur med att få hjälp från patientavgörande vid American Center Society samt en lika stor brist på rådgivning, ville jag prova homeopatiska snarare än destruktiva åtgärder!

 

Medan jag väntar, försöker jag sparristerapi samt en ABM svampextrat jag har läst om! Jag har också ändrat min kost till främst frukt och grönsaker.

 

Sparriskuren består i en fjärdedel kopp (drygt ½ dl) kokt sparris två gånger om dagen ... Varken mer eller mindre! Som jag har läst, är det vid kokning den kemiska l-asparagine skapas (den kemikalie som förstör cancerceller).

 

Jag använder konserverad sparris då jag är inte en kock och inte gillar laga mat! Det är också billigare!

Ovanstående är utdrag från den replik där börjar med: I have lung cancer and was recenly diagnosed. I've been on the asparagus regimin for 2 weeks now ....

https://csn.cancer.org/comment/904366#comment-904366

 

 

Dessa 4 fallbeskrivningar om sparris
dyker upp för jämnan på olika hemsidor när man söker på sparriskur:
(Robot-översättning med lite hjälp.)

 

Biokemisten Dr. Vensal har samlat ett antal goda fallbeskrivningar.

 

Fall nr 1, En man med ett nästan hopplöst fall av Hodgkins sjukdom (cancer i lymfkörtlarna) som var helt arbetsoförmögen - Efter ett år på sparris terapi kunde hans läkare inte upptäcka några tecken på cancer, och han var tillbaka på ett schema med ansträngande motion.


Falll nr 2. En framgångsrik affärsman 68 år som drabbats av cancer i urinblåsan i 16 år - Efter år av medicinska behandlingar, inklusive strålning utan förbättring, fortsatte han med sparris. Inom 3 månader, visade undersökningar att hans blåstumör hade försvunnit och att hans njurar var normala.


Fall nr 3. En man som hade lungcancer - Den 5 mars, 1971 sattes han på operationsbordet där de fann lungcancer så utbredd att den var obrukbar. Kirurgen sydde upp honom och förklarade hans fall hopplöst. Den 5 april hörde han om sparris behandling och började genast började att ta det. I augusti avslöjade röntgenbilder att alla tecken på cancern hade försvunnit. Han är tillbaka i sin ordinarie verksamhet.


Fall nr 4. En kvinna var orolig efter ett antal år med hudcancer - Hon utvecklade slutligen olika hudcancer som diagnostiserades av en hudspecialist som en avancerande typ. Efter 3 månader på sparriskuren, sade hennes hudspecialist att hennes hud såg fin ut och det fanns inga fler hudskador. Denna kvinna rapporterade att sparristerapi även botade hennes njursjukdom som startade i 1949. Hon hade fått mer än 10 operationer för njursten och fick invalidpension för obotlig njursjukdom. Hon återställda sin njursjukdom helt med sparris.

Ovanstående kommer från denna sida om sparris och cancer på engelska  LÄNK

 

UPP          Tillbaka till Cancer-sidan